Дневникът - тема 94 - Да отслабнем всички заедно!

• 55 134
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София, България
Аз само да добавя нещо, което започнах да правя от скоро. При всяко ставане паля една червена свещ с аромат на канела и пускам за 15-на минути релаксираща и медитираща музика. Действа ми положително на деня. Аз отслабвам полекичка. Кантарът, на който се меря в момента не е електронен и си е бетон 64 кг, но преди месец бях близо 70, тъй че съм много доволна. Сега се опитвам да подръчна тялото си да мине психическата граница за мен от 60кг. Мотивирам се сама и си казвам, че ако се придържам към идеята да се храня с възможно най-правилната храна (в моите очи) това е съвсем възможно и ще се случи скоро. Вярвам го с цялото си съществувание и просто изчаквам да го видя черно на бяло. Всяка вечер излизам и си правя разходка на крайбрежната ивица и си казвам, че няма да се прибера преди да съм направила 10 000 крачки. Сега като почна работа и всичко ще се нареди съвсем. Тогава ще добавя и йоги и прочие.

Хубав ден, момичета! Simple Smile

# 691
Съни, много хора на НВ хранене споделят, че след високовъглехидратна храна, се връщат със седмици назад. Веси (No sugar) във Фейсбук наскоро беше правила експеримент с кетозата - смокините я бяха извадили от строя за 3 дни, въпреки че не бяха кой знае какво количество. Аз също от ориз и картофи после се чистя около седмица. Имаш два варианта: примиряваш се, че е така и като ти се прияде от тези храни, после не си го слагаш или забравяш за тия храни изобщо. И не се сравнявай с племенницата. Всички искаме да сме по-млади, по-здрави и по-красиви, ама времето си върви Simple Smile

Все се чудя защо мислите, че при ВМ хранене няма разнообразие в храната и/или се изключва група храни. Наистина ми е интересно, не го пиша да се заяждам.

А не се ли изключват? Ти сама казваш - няколко смокини и си аут за няколко дни. Тоест или ядеш от забранените неща, но не слабееш или изключваш картофи, ориз, бяло брашно и захар няма да ги споменавам дори, голяма част от плодовете, с бобовите не знам как стоят нещата.
Общо взето остава месо, яйца и зеленчуци. Не може да си кой знае колко креативен.

# 692
Гери, ВМ не изисква задължителна кетоза. Тогава няколко смокини няма да те изкарат извън релси, просто малко ще те забавят. Но ако поддържаш кетоза и ги изядеш ще омажеш положението за по-дълго Simple Smile

# 693
  • Козлодуй
Герганче, аз си ям месото, яйцата и рибата със салата от зеле, краставици, домати, айсберг, моркови, зелен боб и купища разнообразни храни който сега не мога да изброя не обичам да ям едно и също затова всяка диета която правя е разнообразна всеки ден различно меню и обичам да е готово направено че да не го мисля какво да слагам различно на масата Simple Smile

# 694
  • Бургас
Съни, много хора на НВ хранене споделят, че след високовъглехидратна храна, се връщат със седмици назад. Веси (No sugar) във Фейсбук наскоро беше правила експеримент с кетозата - смокините я бяха извадили от строя за 3 дни, въпреки че не бяха кой знае какво количество. Аз също от ориз и картофи после се чистя около седмица. Имаш два варианта: примиряваш се, че е така и като ти се прияде от тези храни, после не си го слагаш или забравяш за тия храни изобщо. И не се сравнявай с племенницата. Всички искаме да сме по-млади, по-здрави и по-красиви, ама времето си върви Simple Smile

Все се чудя защо мислите, че при ВМ хранене няма разнообразие в храната и/или се изключва група храни. Наистина ми е интересно, не го пиша да се заяждам.

А не се ли изключват? Ти сама казваш - няколко смокини и си аут за няколко дни. Тоест или ядеш от забранените неща, но не слабееш или изключваш картофи, ориз, бяло брашно и захар няма да ги споменавам дори, голяма част от плодовете, с бобовите не знам как стоят нещата.
Общо взето остава месо, яйца и зеленчуци. Не може да си кой знае колко креативен.

Изключвайки смокините, не изключваш всички плодове. Същото се отнася и за ориза и картофите. Някои хора си отслабват чудесно и с тях, стига да са съобразени с общият прием на въглехидрати. При други не става, но заради спецификите на инсулиновата чувствителност. По принцип наистина в началото е най-добре и най-правилно да се кара на яйца, месо и зеленчуци докато се адаптира организма. Дори и така да е с какво това е по-еднообразно от другото хранене, в което зеленчукът е картоф, а се добавя на всяко ядене и хляб?
След това съвсем спокойно може да се кара на либерален режим - с плодове, пълнозърнести продукти, бобови. В захарта и бялото брашно няма нищо, ама нищо полезно, изключването им не лишава организма от нищо полезно. А заместители ,,за душата,, както се казва бол - има режимни подсладители, брашна. Изобщо не е или ядеш само месо и зеленчуци и отслабваш или не. Нещата са строго индивидуални - на мен не ми пречи пълнозърнест хляб и овесени ядки. Картофи и ориз обаче не ми действат добре. Ами не е трудно - вместо ориз ползвам елда, имам вариант и за кафяв ориз. Картофи ям само в мусака, веднъж на 3 месеца, в другите манджи ги замествам с тиквички или друг зеленчук. Някои си отслабват с млечни, при други не става. Но така или иначе в дългосрочен план не се изключва нищо.
Не знам защо се бърка кетогенното хранене, което се използва за лечение на специфични заболявания, с ВМ хранене като цяло. Едното е част от другото, но ВМ има толкова варианти и възможности всеки да го приложи според собствените си нужди и предпочитания.
Дано не досаждаю вече, но ми се струва, че понякога режимът остава неразбран. А мисля, че е много полезен от здравословна гледна точка.

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 14:10 от tanya_79

# 695
На мен ми беше полезно да те прочета Flowers Hibiscus

# 696
Права е Дези, никой не ни е обещавал да е честен този живот.
Нещо съм се депресирала тези дни. Детето измъкна един стар забравен албум и направо ми потънаха яко гемиите. Къде отиде това стройно, усмихнато, позивитвно настроено момиче, не знам. Има и други причини разбира се, но това ми преля чашата. Трябва да се хвана здраво за косата и да се измъквам от блатото, че положението не отива на добре.
Херци, да ти пращам и моя адрес, като си хванала бухалката...

Много ми хареса мнението на Таня  bouquet И защо изобщо трябва да си слагаме рамка на храненето. Дали ще е ВМ, НВХ, зона, палео, разделно..важното е всеки да намери това, което работи за него и го кара да се чувства добре физически и психически.

# 697
Благодаря ви за мненията, момичета. Крива бях сутринта. Този килограм няма да ме препъне, няма и да ме откаже от това от време на време да ям, каквото другите ядат. 4 дни с малко Вгх да поизчистя водата, а от вчера включих и зеленчуци и малко плод. Днес без плод, че се подувам и задържам, но през няколко дни по малко ще си хапвам. След две седмици ще съм във форма, защото не искам да се ограничавам прекалено. А за честното ще мрънкам цял живот, защото съм чревоугодник. Но нека сме живи и здрави, другото са бели кахъри.

# 698
Съни, има живот и след НВД- то Simple Smile
След като отслабнеш, ще си ги ядеш другите неща в контролирани дози

Вивала, ЧРД с голямо закъснение 🌸🍀🍸

# 699
Тиси, в контеста на твоя пост- и аз много обичам след тренировка, като разтегна едно хубаво, да медитирам. 10- 15 минути и наистина денят ми става още по- цветен, аз- по- спокойна, душата ми по- хармонична. Сега от Понеделник, живот и здраве- пак. Все се каня да паля свещи преди това и все забравям.   Crazy

След като отслабнеш, ще си ги ядеш другите неща в контролирани дози

Нещото, което и мен ме крепи напоследък.  Crazy Болднатото не е никак маловажно! Но първо- да стигна дотам.  Blush

# 700
z.2012 начуквам канчета и бия с пръчка на съвсем приятелски цени Laughing
само, моля, после да няма сърдити
ти още колко време смяташ да си в пожелателната зона, мхммм...

Последна редакция: сб, 01 сеп 2018, 21:00 от Herzen

# 701
  • тук и там
Почерпете се, момичета-днес имам РД и ставам на 44 години.
Скрит текст:

Днес ще празнувам,така че за диети няма да мисля.От утре обаче-пак подновявам опитите да вляза във форма .

# 702
Жива и здрава да си Кайсийке! Следващия рожден ден ти пожелавам да го посрещнеш изцяло удовлетворена от начина по който изглеждаш и в абсолютна хармония със себе си.

# 703
  • Бургас
Честит рожден ден, Кайсия! Да си здрава, обичана и много щастлива!

# 704
Честит рожден ден, Кайсия!:hibiscus:

Общи условия

Активация на акаунт