Каква пералня - 3 част

• 78 607
  • 742
  •   1
Отговори
# 90

Хиляди благодарности тотално непознати човече! Господ здраве да ти дава Simple Smile Пералнята е платена (спрях се на втория модел), чакам вторник да ми я доставят, само трябва да си намеря човек да ми я монтира. Отново благодаря за отделеното време и безкрайно изчерпателните отговори!

И аз ви благодаря за милите думи. С здраве да си я ползвате дълги години и безаварийно! Ако имате някакви въпроси по експлоатацията и монтажа, пишете отново. Като за начало ви препоръчвам да прочетете инструкцията, там е показано как се монтира уреда правилно.
На кратко най-важните неща са да се нивелира добре и да е монтирана на твърда повърхност. Да се премахнат транспортировачните шпилки (При gorenje за разлика от мнозинството други перални не са болтове) те са 2 на брой, масивни и в инструкциите за употреба е описано, как се свалят. Също така изхода за мръсната вода трябва да е на не по-ниско от 60см. от нивото на пода, на който стои машината.

Ако книжка с инструкции отсъства или не е на разбираем от вас език, от тук може да свалите инструкции на български: https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/we60s3/729291

# 91

Хиляди благодарности тотално непознати човече! Господ здраве да ти дава Simple Smile Пералнята е платена (спрях се на втория модел), чакам вторник да ми я доставят, само трябва да си намеря човек да ми я монтира. Отново благодаря за отделеното време и безкрайно изчерпателните отговори!

И аз ви благодаря за милите думи. С здраве да си я ползвате дълги години и безаварийно! Ако имате някакви въпроси по експлоатацията и монтажа, пишете отново. Като за начало ви препоръчвам да прочетете инструкцията, там е показано как се монтира уреда правилно.
На кратко най-важните неща са да се нивелира добре и да е монтирана на твърда повърхност. Да се премахнат транспортировачните шпилки (При gorenje за разлика от мнозинството други перални не са болтове) те са 2 на брой, масивни и в инструкциите за употреба е описано, как се свалят. Също така изхода за мръсната вода трябва да е на не по-ниско от 60см. от нивото на пода, на който стои машината.

Ако книжка с инструкции отсъства или не е на разбираем от вас език, от тук може да свалите инструкции на български: https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/we60s3/729291
Не съм сигурна от къде да си викна специалист да ми я монтира, макар, че миналия месец сама си монтирах вграден керамичен плот Grinning Ако имате и такава информация може да ми пишете на лично, да не спамим излишно темата Simple Smile

# 92
И аз съм пред покупка на пералня. Спряла съм се на Бош, но никога не сам имала такава, другата опция е АЕГ, които пък са с 5 години гаранция. Ще се върна да прочета, но ако имате конкретни предложения ще съм ви благодарна. Сегашната е Аристон, повече от 14 години изкара, не мога да се оплача

# 93
  • Ловеч
Аз съм с Бош, но за вграждане. Много съм доволна. Купих я и със 150 лв кешбек, а сега освен това имат и 5 години гаранция.

# 94
Къде са с 5 години гаранция? Кой модел е твоя? Има ли програми около час? Все се оплакват от дългите програми на новите.

# 95
Къде са с 5 години гаранция? Кой модел е твоя? Има ли програми около час? Все се оплакват от дългите програми на новите.

Оплакват се, щото ги мързи да седнат и да прочетат 2 реда, та да се научат да ползват машината. В днешните перални машини има толкова голям избор от готови програми , та дори съставяне на свои позволяват. Каквато и съвременна пералня да вземете, в 90% от уредите има програми от 15-тина минути та до над 3 часа. Каква програма ще изберете или съставите си е лично ваш избор.
Колкото до Бош или АЕГ, бих ви посъветвал да изберете Бош.

# 96
  • Ловеч
Това е моята пералня: https://www.tehnomix.bg/peralnja-za-vgrazhdane-bosch-wiw-28540-eu
Удължената гаранция важи за уреди за вграждане. Сега проверих. Моята е с 2 години гаранция, защото я взехме
май месец.
Повечето програми са около час, има няколко дълги, кратки-15/30 минути и отделно всички програми могат да си намалят или увеличават времето с един бутон в зависимост дали искаш да изпереш бързо или икономчно.
Има програма и за самопочистване, като пералнята индикира кога да се ползва.

# 97
Благодаря ти! Но и за твоята пише стандартен цикъл памук 60 градуса 270 минути 🤔 Аз за толкова пера и суша сега...

# 98
  • София
Здравейте, имам пералня Самсунг. Хубава, сравнително нова /2-3 год/и скъпа. И е ужасно шумна. И при пълнене и изхвърляне на вода и при центрофуга... през цялото пране. Днес бях на гости на приятелка и бях потресена, .... нейната изобщо не се чуваше.
Моля за съвет!
Някой има ли Самсунг и шумна ли е? Дайте идея какво да направя, моля!

# 99
Здравейте, имам пералня Самсунг. Хубава, сравнително нова /2-3 год/и скъпа. И е ужасно шумна. И при пълнене и изхвърляне на вода и при центрофуга... през цялото пране. Днес бях на гости на приятелка и бях потресена, .... нейната изобщо не се чуваше.
Моля за съвет!
Някой има ли Самсунг и шумна ли е? Дайте идея какво да направя, моля!

От начало беше ли така шумна, или в последствие се появиха тези проблеми. При Самсунг помпите са китайски и не особено надеждни. Бързо излизат от строя за жалост. Проверете дали няма нещо заседнало в помпата. И да е разбита помпа, те са евтини и се заменят лесно. Търсете италианска най-добре Askoll.

Шума при центрофуга обичайно се увеличава, като започнат да умират лагерите. Доста скъп ремонт се очертава, ако са те. Ако не се вземат мерки при разбити лагери от задната част на барабана започва да тече вода, натича в мотора, и понякога горят платки заради това. Отделно, че барабана започва да прорязва самия казан, когато лагерите са напълно разбити.

# 100
  • Ловеч
Благодаря ти! Но и за твоята пише стандартен цикъл памук 60 градуса 270 минути 🤔 Аз за толкова пера и суша сега...

Програмата за памук за 8кг на 60 градуса е 2.30 часа, а на 40 градуса 3,13 минути, но с натискане на спийд бутона се редуцира на 1 час. Когато сложа по-малко пране също си намалява времето.
Докато избирах модел изчетох доста ръководства за употреба и ми направи впечатление, че програмите за памук са си дълги, но имайки предвид, че са предвидени за пране на максималния капацитет на пералнята е нормално.
Аз се спрях на този модел, защото е немска, изключително тиха, има достатъчно програми и много приятен външен вид.
Успех в избирането и на Вас! 😊

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 01:13 от radina_k86

# 101
Благодаря, Радина!
Аз си харесах тази
https://www.technoarena.bg/product/peralnya-bosch-wat-28460-by-8 … AYASAAEgKTN_D_BwE

Много ми харесаха функциите за почистване на барабана и самопочистване на отделението за прах. Другите май са си стандартни, не знам инвенторен ли е мотора, не пише...друго какво да гледам?

# 102
Много ми харесаха функциите за почистване на барабана и самопочистване на отделението за прах.
И вградената кака - хигиенистка започва да търка с четка!   Simple Smile
Това си е програма памук на 90 °C
Скрит текст:

# 103
Eй на, приземи ме, ама на другите що не го пише....
И така ли се самопочиства чекмеджето? Като го извадя аз?

В Технополис има само този модел обаче
https://www.bosch-home.com/de/produktliste/WAT28490#/Tabs=sectio … lebox=1677682333/

При него има различни петна, но пък няма нощно пране.
Каква значи нощно пране, PAV1?
Значи ли това, че ако една дреха има петънце от вино примерно, трябва да пусна цялата пералня на тази програма?

# 104
Може ли някой да ми каже на този уред казана разглобява ли се  ELECTROLUX EWW-1696SWD?
Между другото писах на съпорта на ЛГ да питам за комбинираните уреди дали са с разглобяем казан и ми казаха, че не били... Ама казанът можел да се ремонтира, не да се подмени. Не пожелаха да ми отговорят лагерите могат ли да се сменят или не. Абе според мен нищо не разбираше онзи от другата страна на чата.

Общи условия

Активация на акаунт