Каква пералня - 3 част

• 79 468
  • 742
  •   1
Отговори
# 525

О не не,мерси. Не желая ,а и не мога да дам толкова за пералня.
Въпросът е тези,за тези пари като параметри, сервиз и качество на пране,дали са добри.

Прилична е машината. За тези пари без значение от марката, в машините е икономисано от много неща в сравнение с уреди за 2000+лв. Като почнем от дебелината на ламарината на корпусите, минем през тежестите, слагат леки бетонни, които могат да се разтрошават, вместо тежки, но по- скъпи чугунени. Казаните са пластмасови и се вмирисват, докато при скъпите са неръждаеми. Лагерите при повечето в нисък-среден ценови клас са евтини китайски или полски, размерът им е по-малък в сравнение с уредите висок клас, голяма част от евтините не са ремонтопригодни за разлика от по-скъпите. От почти всичко, което се сещате е икономисвано за да се стигне до достъпна цена от 500-1000лв. Уредите които са правени на съвест, без икономии си струват пара.

При Samsung има 2 минуса, при тях най-често страда кръстачката заради ниско качество на метала и помпите са китайски, но за сметка на това са евтини е се сменят лесно. За сметка на това се правят с разглобяеми и ремонтопригодни казани, което в този ценови клас е рядкост. Масово почнаха да ги правят със споени. Аз само мога да ви кажа слабите места в дадена машинка, а в този ценови клас всяка ги има. Като качество на изпиране съвременните перални са с много програми, възможности за съставяне на свои и в това отношение разлики големи отсъстват. Иначе в нисък-среден ценови клас аз лично бих гледал, Samsung , gorenje ,Bosch/Siemens. Ако пък цената за вас не е фактор и може да си позволите от висок ценови клас то тогава, ASKO или Miele, защото там не е икономисвано.

# 526
Аз си поръчах на черния петък втората - Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE, 7 кг, 1400 об/мин.
След два дни чакам да я получа и много се надявам да е добра за парите си и да не съм сгрешила при избора си.

Аз поръчах същата но 8кг, доставиха ми обаче в сив цвят. Доволна съм от нея но като недостатък отчитам регулирането на оборотите за центрофугата. Запаметени са само 400,800 и 1400 об. , не можеш да избереш други обороти ( да речем 1000 или 1200).

# 527
  • оттам, откъдето започва България
Нямам такава пералня, но се учудих, че няма опция за промяна на оборотите на центрофуга.
В ръководството е написано, че може да се променят - стр. 32 на български. http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201708/201708160940 … 734P-04_BG_RO.pdf

# 528
На този етап не вярвам да убедя мъжа си , че трябва да вземем пералня , струваща колкото моя таралясник, на който се уча да карам Simple Smile
Ще заложа на по-евтино , че ми е спешно и не мога да убеждавам сега.
Снощи пералнята рязко започна да звучи по-зле и от трактор, мислех че ще гръмне.
Спря, но понеже датчика й е развален, трябва да я отварям след като я изключа от тока . А като я отворих -половината прах стоеше в барабана на гранули, тя въобще не е и загряла.

# 529
Нямам такава пералня, но се учудих, че няма опция за промяна на оборотите на центрофуга.
В ръководството е написано, че може да се променят - стр. 32 на български. http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201708/201708160940 … 734P-04_BG_RO.pdf

Има, бутона "Spin" 4 -те светлинни индикации над него, без центрофуга, 400 ,800,1400. Реално е доста ограничен изборът на обороти и температура, но не е фатално.

# 530
  • оттам, откъдето започва България
Вярно е, отново прегледах ръководството и видях, че изборът е ограничен. Аз също не бих се притеснявала от това, тъй като основно пускам 800-900 оборота на центрофугата.
Моята пералня пък няма ръчно настройване на градуси, но и с това се свиква.
Пожелания за дългогодишно ползване на пералнята. Simple Smile

# 531
  • Пловдив
 За тези пари без значение от марката, в машините е икономисано от много неща в сравнение с уреди за 2000+лв.

Да попитам и аз ВМ21. Видях , че Миеле имат и модел за 1300 лева. Това означава ли че и там е пестено откъм качество? Или независимо кой е моделът, щом е тази марка това е гаранция ,че всичко е на ниво?

# 532
За тези пари без значение от марката, в машините е икономисано от много неща в сравнение с уреди за 2000+лв.

Да попитам и аз ВМ21. Видях , че Миеле имат и модел за 1300 лева. Това означава ли че и там е пестено откъм качество? Или независимо кой е моделът, щом е тази марка това е гаранция ,че всичко е на ниво?

Възможно, пък само като се погледне контролния панел, колко е скромен. Пълноценен дисплей отсъства, има само циферблат, който показва оставащото време и грешки. До колкото знам и пълен аквастоп не е наличен, със сигурност има неща, от които е пестено, в сравнение с по-скъпите версии, но и най-бюджетните им са достойни от към надеждност на фона на останалите производители.

Само като погледнете килограмите на един Samsung за 7кг. вместимост и 1400 оборота тежи 61 килограма, докато Miele със същите характеристики тежи 89 ,тази разлика е точно въз основа на по-масивната механика, по-дебела ламарина на корпусите, чугунени вместо бетонени тежести, неръждаеми вместо полимерни казани и така нататък. При Miele лагерите са по-масивни и са маркови, докато при Samsung са евтини, китайски. Но и за това разликата в цената е повече от 2 пъти.

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 22:20 от BM21

# 533
  • София
Аз си поръчах на черния петък втората - Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W/LE, 7 кг, 1400 об/мин.
След два дни чакам да я получа и много се надявам да е добра за парите си и да не съм сгрешила при избора си.

Аз поръчах същата но 8кг, доставиха ми обаче в сив цвят. Доволна съм от нея но като недостатък отчитам регулирането на оборотите за центрофугата. Запаметени са само 400,800 и 1400 об. , не можеш да избереш други обороти ( да речем 1000 или 1200).
Кой ти е модела, че има само 3 опции за центрофуга?

# 534

Кой ти е модела, че има само 3 опции за центрофуга?

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/ww80k44305x-le-p386988931/

Samsung WW80K44305X/LE

# 535
И на мен ми се налага да сменя пералнята и тъй като е не трябва да е за вграждане и не искам да е бяла, като че ли ще е някоя от тези Samsung Add-wash. Искам да попитам дамите, които вече имат от тях, колко време е най-кратката и най-дългата програма.

# 536
Най-кратката програма е 15мин, а най-дългата е над 5 часа.
Аз използвам най-често програма за ежедневно пране която е около1 час и добавям опция за допълнително накисване за отстраняване на упорити петна,като общото време е час и половина.

# 537
  • Пловдив
Най-кратката програма е 15мин, а най-дългата е над 5 часа.
Аз използвам най-често програма за ежедневно пране която е около1 час и добавям опция за допълнително накисване за отстраняване на упорити петна,като общото време е час и половина.

Каква е тази програма повече от 5часа...

# 538
е-cotton с включени опции-интензивно пране,предпране, изплакване+ и накисване
Не съм пускала така пералнята, само ми направи впечатление че таймера показа 5 часа и 22 мин.

# 539
Тези дълги предълги програма не зная защо ги слагат на новите перални.....то докато изпереш едно пране и денят е минал.

Общи условия

Активация на акаунт