Каква пералня - 3 част

• 79 454
  • 742
  •   2
Отговори
# 540
Тези дълги предълги програма не зная защо ги слагат на новите перални.....то докато изпереш едно пране и денят е минал.

Пускате си я нощем, лягате си и сутринта дългата програма е изпълнена. Иначе колкото повече възможности за съставяне на програми, толкова по-добре за хората, които държат на качественото парне. Разбира се има и други, на които изобщо не им се занимава с разучаване на уредите и за това има крайно опростени за експлоатация серии, като Innex на Indesit и simplicity на gorenje. 

# 541
  • оттам, откъдето започва България
Лично аз не бих оставила пералнята ми да пере без надзор и затова при мен функцията отложен старт си остава неизползваема /изключая първоначалната проба още след покупката на пералнята/.
И преди съм писала, че тези дълги програми /които наистина ни плашат с времетраенето си/ са зададени за максимума пране, допустимо за съответната програма. Когато се сложат по-малко кг сухо пране, съответно пералнята пере по-кратко.

# 542
  • София
Tя тая 5 часова програма е, ако машината е пълна на 100% от килограмите си, иначе си намаля времето. А и не е нужно да и се стои на главата докато пере. Дори за тези, които ги е страх да я пуснат нощем има решение - шетат си, гледат филм, четат книжка и т.н. докато тя си пере. Аз лично никога не съм я ползвала. Най-дългата която ползвам е памук + еко бабъл + изплакванията на 5 = намлява си времето в процеса на работа.

# 543
Купих Add Wash-a. Вече го и пуснах. Пера на Дейли прогрмата, но аз пера обикновено на високи градуси(каквото позволява). Тук ръчно избрах 60, а сега гледам,че всичко е уж ок, но не свети индикацията за градусите.
Защо става така, не може ли да се задават ръчно градусите?

# 544
Видях, че в емаг са пуснали в промоция https://www.emag.bg/peralnja-samsung-add-wash-digitalna-invertor … -le/pd/DXWV90BBM/ и като цена се вмъква в бюджета ми, но ме притеснява това, че е за 9 кг, а аз предпочитам да пера по малко и често. Уж четох някакви ревюта, но не можах да се ориентирам дали пералнята сама преценява какво количество вода да използва според натоварването ѝ, т.е. има ли значение дали переш 2 чорапа или одеало по отношение на изразходваните ток и вода.

# 545
  • Пловдив
Купих Add Wash-a. Вече го и пуснах. Пера на Дейли прогрмата, но аз пера обикновено на високи градуси(каквото позволява). Тук ръчно избрах 60, а сега гледам,че всичко е уж ок, но не свети индикацията за градусите.
Защо става така, не може ли да се задават ръчно градусите?

Аз щях да задам същия въпрос. За да изпробвам пералнята когато я получих, пуснах бързата 15 минутна програма. Исках да задам градуси, но и при мен индикаторът на градусите не светна. Щом и при теб е така, може би тези програми са настроени на определени градуси, които ние ръчно не може да променяме. Ако някой знае, нека да каже, така ли е?

# 546
  • Бургас/София
Моята е тази     https://m.emag.bg/peralnja-samsung-tehnolgija-quic … -le/pd/D1XHC9BBM/ 9 кг е само програмата за памук, останалите са от 2 до 5 кг. Тегли прането и сменя времетраенето на изпиране от 1 час до 3.30 часа. Не знам водата дали я намалява при по-малко кг.

# 547
Количеството вода и продължителността на прането зависят от количеството пране в машината. Измерването се случва още в самото начало, възможно е първо да налива минимално количество вода, а при нужда след това да долее, преди започване на същинското пране.
Колкото до промяната на температурата, би трябвало при основната програма за памук да се позволява и промяна на температурата, но това се прави преди пране, а не по време на пране. Възможно е при някои програми температурния диапазон по избор да е ограничен, та дори и напълно забранен но не и при основната програма за памук, там би трябвало да позволява избор на целия температурен диапазон разграфен на контролния панел.
Пак подчертавам, че изменения по програмата се правят преди пускане на пране, иначе казано въртите до избраната програма, след това с определените бутони за целта определяте температура, обороти, изплаквания, евентуално активация/деактивация на други функции, ако са налични, и чак тогава стартирате прането. Започвайки прането и промяната на параметрите по зададената вече програма не би трябвало да са достъпни.

# 548
  • на Мелмак
При 15 минутната на Самсунг не може да настройваш градуси, ако започнеш да увеличаващ времето с по 5 мин, ще можеш. 9кг е чудесна, аз имам, на 6г.е, работи си перфектно. Плюса й всъщност е големия отвор, който позволява поставяне на обемни завивки! Моята на памук тегли и преценя прането, за тази не знам. Новата ми тегли на всички, започва на едно време, продължава на друго 😀!

# 549
  • София
15 минутната не е за пране а за освежаване. Дейли програмата е за ежедневно пране, демек леко замърсено, носено 1 ден. няма логика да се пере на 60 градуса. Тези температури са по-скоро за кърпи, чаршафи и т.н., ама блузка примерно....те самите материи на повечето дрехи не позволяват такива градуси и биха придобили детски размер. За тези градуси има няколко други програми. Аз за дрехи обикновено ползвам синтетика или памук според дрехите и тази за черно пране. Ако на пералнята не и светят градуси, то значи няма зададени и ще пере със студена вода /ако изобщо тръгне, не съм пробвала/

# 550
  • Пловдив
Ами на предната страница е даден линк към инструкциите за Самсунга и там си пише, че 15-минутата програма е за
бързо изпиранена леко замърсени дрехи, т.е. все пак е изпиране. Това, че са леко замърсени пък предполага  по-ниска температура на водата.

# 551
Ами на предната страница е даден линк към инструкциите за Самсунга и там си пише, че 15-минутата програма е за
бързо изпиранена леко замърсени дрехи, т.е. все пак е изпиране. Това, че са леко замърсени пък предполага  по-ниска температура на водата.

При кратките програми обичайно отсъства възможност за промяна на температурата, по простата причина, че няма как пералнята за 15 минути за подгрее водата до 60 или 90 градуса. По подразбиране при повечето перални бързата програма е 30 градуса, по простата причина, че с по-студена вода качеството на изпиране намалява. И без това за 15 минути не може да става и дума за качествено пране, по-скоро е освежаване на малко количество слабо замърсени дрехи. По-добре да се пере хладка вода 30 градуса, от колкото зимата с ледена. Хладката вода нито вреди на тъканите, нито хаби кой знае колко електроенергия, но изпирането е по-ефективно в сравнение със студената вода, дето в момента е с температура близка до замръзване, вероятно под 10 градуса.
Та не е фатално, че машината ще пере с хладка, вместо с много студена вода. Не е само при Samsung това ограничение, и при други марки на кратката програма температурата не може да се променя.

П.С. Ако имате възможност за съставяне на своя програма, сама си съставете кратка програма без каквото и да е било подгряване на водата. Тук вече зависи до модела на уреда. Ако подобна опция отсъства, пробвайте да редактирате програмата за вълна, там би трябвало да позволява пране с ледена вода, но заради по-плавните и през по-голям интервал обороти на барабана по време на пране, програмата е ще излезе към 30мин.

# 552
  • София
Моля за мнения за тази пералня MIELE WDB 030 WCS
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wdb-030-wcs-classic-eco

# 553
  • Пловдив
Благодаря на всички за разясненията! До сега на старата пералня не съм ползвала такава кратка програма и не съм обърнала внимание има ли възможност да се регулира температурата в този случай. Сега ми стана ясно и се успокоих, че не става въпрос за повреда на пералнята.

# 554

Пълноценен и надежден уред с всичко необходимо. Купувайте смело.

Общи условия

Активация на акаунт