Каква пералня - 3 част

• 79 485
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Може ли някой с пералня/сушилня (не за вграждане) , която е поставена в шкаф с вратички да премери колко  е дълбок самият уред и съответно от пантите до стената? 
Притеснението ми е дали сушилня дълбока 55см няма да задира в пантите на шкафчето? Перални има и на 45 см - предполагам с тях няма да има проблем.
Освен дълбочината на уреда с варичката му, за сушилнята ти трябва  и около 10см. разстояние отзад, защото се нагрява и не може да й долепиш гърба на макс, както при пералня. Отпред врата на шкафа трябва да е отворена или решетъчна, когато работи сушилнята. След изпиране пералнята трябва да ти съхне на отворена врата. Предиви ди ги и тези неща.

# 571
zumbaio,
1. Шкафа го правите по-широк (+ дебелина панта)
Скрит текст:
2. Изводите на ВиК, където ще свързвате пералнята да не са зад нея, а до нея.
3. Контакта за ел. мрежа също да не е зад уреда
Не ми допада затваряне на пералня, понеже люкът винаги го държа леко отхрехнат,
за да не се образува мухъл по маншона, т.е. и тази вратичка ще зее.
В пералнята винаги има остатъчна вода.
защото се нагрява и не може да й долепиш гърба на макс, както при пералня.
Горният капак отзад е издаден и служи за стопер, да има разстояние,
т.е. може да е плътно спрямо този капак.
Скрит текст:
Обаче, като гледам размерите на Aeg L9WBC61B,
то с люка и копчето са 66 см!

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 12:59 от Анонимен

# 572
Една кратка рекапитулация за работата на новозакупена пералня Bosch WAT28490BY  след 10 месеца експлоатация. Пералнята работи перфектно засега,  определено надхвърли очакванията ми. Плюсовете й спрямо предишните ми перални: Мотора е напълно безшумен. Друг шум освен плискането на водата в барабана не може да се долови. Има доста екстри и програми, включително и такива за петна от кръв, вино и др. Веднъж ми се наложи да ползвам такава програма - върши работа. Баланса при центрофугиране е  перфектен. Имам кана с вода, която държа върху пералнята. Водата не трепва нито при ниски, нито при средни, нито при високи обороти. Това  е нещо, което имайки предвид опита ми с предишни перални, нямаше да повярвам, ако не го бях видял с очите си. И ако успее да достигне дори и половината от живота  на предишната ми Индезит, която работи безаварийно над 20 год., ще е суперинвестиция.

Мисля, че този модел имаха функция са почистване на барабана и чекмеджето за праха, ако е така, справят ли се?

# 573
  • Ловеч
Пералнята ми се скапа и избирам нова. Колебая се между Самсунг и АЕГ.
Samsung ww70k44305w/le
Ww70j5246fx/le
AEG l6fbi48s
Мнения?

# 574
  • Пловдив
Аз си взех по време на черния петък Samsung WW70K44305W/LE -  в предните няколко страници коментирахме. Понеже е за другото ни жилище, което все още не ползваме, сме я пускали само веднъж. От опит мога да кажа много малко, но ще го споделя. Пералнята за мен е много тиха /сравнявам със стар Фагор, който ползвам в момента/. При кратката 15-минутна програма не можеш да променяш температурата. И още - за центрофугата можеш да избираш мисля само между 400, 800 или 1400 оборота.

# 575
  • София
Привет! Чета ви от известно време. Настъпи време за нова пералня. С молба за съвет съм тук.
Спрях се на тези :
https://zora.bg/product/l6fbi48s
https://zora.bg/product/wei843
Първата е с Fuzzy Logic технология, адаптираща програмата в зависимост от прането и контрол на баланса на прането в барабана. Това голям плюс ли е? Gorenie-то го няма.  newsm78.

# 576
Привет! Чета ви от известно време. Настъпи време за нова пералня. С молба за съвет съм тук.
Спрях се на тези :
https://zora.bg/product/l6fbi48s
https://zora.bg/product/wei843
Първата е с Fuzzy Logic технология, адаптираща програмата в зависимост от прането и контрол на баланса на прането в барабана. Това голям плюс ли е? Gorenie-то го няма.  newsm78.

Това не е плюс, а функция налична при всяка съвременна пералня с електронни органи за управление. Иначе казано те мерят количеството пране в барабана и въз основа на това се определя, колко вода да се налее, и колко продължителна да е програмата. Второто за контрол на стабилността е на практика разпределяне на дрехите равномерно в барабана, за да не тръгне пералнята "да простира". Обаче като се поставят дрехи от различни материи, примерно половината памук, другата половина синтетика, или предмет като възглавница, който не може да се разпредели в барабана, въпросната електронна система е безполезна, там значение има чистата механика, или иначе казано колко тежки са тежестите на пералнята, защото те гасят колебанията от центробежните сили по време на центрофуга.

До колкото виждам бюджетът е към 760лв, за тия пари бих взел тази:
https://nai-izgodno.bg/peralni/peralna-mashina-svobodnostoyashta-ws846ln
Почти 80 килограма тежи машината, докато въпросното AEG e с цели 10кг. по-лека.

# 577
  • София
BM21, Flowers Bouquet Благодаря! Разбрах какво имаш в предвид. Ще го включа в плановете ми това 10 кг. по-тежко "чудовище".

# 578
Здравейте, понеже се чудех къде да попитам, реших че тук е най-подходящо.

Снощи се счупи дръжката на пералнята, която не е като повечето "нормални".
Пробвах триковете за отваряне, които видях в ютуб, но нищо не се получи.
Пералнята е такава

https://www.appliancesonline.com.au/8kg-front-load-gorenje-washi … g-machine-w8844h/

От горната част на дръжката от вътрешната страна се отчупи едно пластмасово парченце, и в долната част също почти се е счупила цялата пластмаса.

# 579
Здравейте, понеже се чудех къде да попитам, реших че тук е най-подходящо.

Снощи се счупи дръжката на пералнята, която не е като повечето "нормални".
Пробвах триковете за отваряне, които видях в ютуб, но нищо не се получи.
Пералнята е такава

https://www.appliancesonline.com.au/8kg-front-load-gorenje-washi … g-machine-w8844h/

От горната част на дръжката от вътрешната страна се отчупи едно пластмасово парченце, и в долната част също почти се е счупила цялата пластмаса.

Не дърпайте, а свалете горния капак и с отвертка освободете езичето на люка от заключвашия механизъм. Ето така:

# 580
# 581
П.С. Почти сигурен съм, че този модел няма аварийно отваряне на люка, но може да проверите под капака на филтъра, ако има някаква халка, издърпайте я ,тя ще отвори люка.

# 582
Горния капак също не видях изобщо как мога да го сваля. Той  е направен така, че отива чак към програматора и изобщо не виждам как точно да го сваля.
А и пералнята е вкарана в една ниша и не виждам нищо от задната страна.

# 583
Горния капак също не видях изобщо как мога да го сваля. Той  е направен така, че отива чак към програматора и изобщо не виждам как точно да го сваля.
А и пералнята е вкарана в една ниша и не виждам нищо от задната страна.

Капакът се държи на 2 винта в задната част на пералнята. След развиване първо го плъзвате назад, защото от предната страна лежи под контролния панел, и след това нагоре.

# 584
ВМ21, благодаря много. Явно ще трябва да се измъкне пералнята от нишата, в която е, иначе няма как да стане.
Възможно ли е по някакъв начин отпред да се опита да се отвори вратата?

Общи условия

Активация на акаунт