Каква пералня - 3 част

• 79 480
  • 742
  •   2
Отговори
# 615
Нашата е графит, с прозорчето за допълнително пране, модел - WW90K6410QX, това пише на нея.
Благодаря, многоо!!! Smiley А да попитам шумна ли е много, суши ли добре, изобщо някакви оплаквания?

# 616
Не е шумна, изобщо не я забелязвам дори, като си работи, но сушилнята е силна, някои неща наистина не трябва да се слагат, стопи ми ръкавите на едно боди, бяха мрежести, буквално ги стопи, все едно съм ги горила със запалка, явно са били някакъв скапан найлон.

# 617
Не е шумна, изобщо не я забелязвам дори, като си работи, но сушилнята е силна, някои неща наистина не трябва да се слагат, стопи ми ръкавите на едно боди, бяха мрежести, буквално ги стопи, все едно съм ги горила със запалка, явно са били някакъв скапан найлон.
Благодаря ти още веднъж! Лека вечер.

# 618
Здравейте, предстои ни закупуване на пералня и сме се спрели на следната: https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-beko-htv8733xso-1400- … xs0/pd/D3F1N2BBM/
Дали някой може да даде мнение за нея, и като цяло опитът му с марката ВЕКО, защото не притежаваме продукти на съответния бранд и наистина много се колебая дали трябва да се доверя точно на тази марка. Благодаря!

И аз не бих Ви посъветвал да е БЕКО. Единствения им плюс е, че стойността им е ниска и частите са им сравнително евтини. Ако желаете съвет и препоръка за подобен уред, като за начало е хубаво да кажете, какъв е максималния бюджет, който сте заделели за тази покупка?

# 619
  • София
Моят опит с БЕКО е с миялна, перфектна е, нямам никакви забележки.

Имам 6-годишен комбиниран уред пералня+сушилня на Хотпойнт. До няколко дни ще бъде изхвърлен, чакам само да ми доставят новата пералня.
Мъжът ми се шегува, че с удоволствие би отцепил улицата, за да я изхвърли през прозореца и да гледа как се размазва на асфалта.

# 620
  • София
От известно следя време следя темата.Прочетох,че Мiele са високия клас от този вид електроуреди.
Известно е,че за здрави,надеждни и т.н,но производителят дава 24 месеца гаранция.Което лично мен ме учудва,при положение,че са толкова добри електроуреди.
Дали е удачно в такъв случай да се доплати за още 8 години гаранция,като сумата не е малка?
Общо да станат 2+8 години,предвид това че следгаранционната поддръжка е скъпа.

# 621
  • София
От известно следя време следя темата.Прочетох,че Мiele са високия клас от този вид електроуреди.
Известно е,че за здрави,надеждни и т.н,но производителят дава 24 месеца гаранция.Което лично мен ме учудва,при положение,че са толкова добри електроуреди.
Дали е удачно в такъв случай да се доплати за още 8 години гаранция,като сумата не е малка?

За мен лично не е удачно да дам около 3к за един уред и после да ми искат още колко бяха към 800 лв., не помня точно, за още гаранция. Аз за тия 800 ще си купя друга нова пералня, но няма да е миеле. А и ако са толкова здрави, няма да им се налага ремонт първите 10г. и тия 800лв. все едно съм им ги подарила за нищо.

# 622

Продължителността на гаранцията няма нищо общо с качеството на уредите. 1-ви и най-важен фактор е законодателството в дадена страна, а според нашето са длъжни да дават не по-малко от 2г. гаранция. Останалото вече е маркетингов ход производителя. Според мен не си струва да доплащате за гаранция. Каквото и да се развали, ремонтът би бил по-изгоден да си го платите Вие, вместо да активирате безбожно скъпа гаранция.

А и ако са толкова здрави, няма да им се налага ремонт първите 10г. и тия 800лв. все едно съм им ги подарила за нищо.

Това е техника съставена от стотици, ако не и хиляди компоненти. Вероятността дори и 1 от тях да е дефектен винаги е на лице, без значение, колко надеждно е проектиран уреда. Пък и не винаги причината за ремонт е по вина на производителя или ниска надеждност. Много често е заради неправилна експлоатация. Примерно изгаря платката заради проблеми с захранването, което в България е често срещан проблем. Каква вина има тук производителя? Miele без съмнение правят едни от най-надеждните перални, но това не означава, че са идиотоустойчиви, като съветски танк.

Като цяло уредите на Miele не са за всеки. Най-често продуктите на тази компания се купуват от хора, които искат най-доброто и не им е проблем да си платят за това. При средна заплата в България от 900лв. далеч не са много хората, които биха могли да си обзаведат домовете с техника от подобен клас. По тази причина и ASKO нямат интерес към българския пазар, а реално по качество, дори в някои отношения превъзхождат Miele.

# 623
  • София
Скрит текст:

Продължителността на гаранцията няма нищо общо с качеството на уредите. 1-ви и най-важен фактор е законодателството в дадена страна, а според нашето са длъжни да дават не по-малко от 2г. гаранция. Останалото вече е маркетингов ход производителя. Според мен не си струва да доплащате за гаранция. Каквото и да се развали, ремонтът би бил по-изгоден да си го платите Вие, вместо да активирате безбожно скъпа гаранция.

А и ако са толкова здрави, няма да им се налага ремонт първите 10г. и тия 800лв. все едно съм им ги подарила за нищо.

Това е техника съставена от стотици, ако не и хиляди компоненти. Вероятността дори и 1 от тях да е дефектен винаги е на лице, без значение, колко надеждно е проектиран уреда. Пък и не винаги причината за ремонт е по вина на производителя или ниска надеждност. Много често е заради неправилна експлоатация. Примерно изгаря платката заради проблеми с захранването, което в България е често срещан проблем. Каква вина има тук производителя? Miele без съмнение правят едни от най-надеждните перални, но това не означава, че са идиотоустойчиви, като съветски танк.

Скрит текст:
Като цяло уредите на Miele не са за всеки. Най-често продуктите на тази компания се купуват от хора, които искат най-доброто и не им е проблем да си платят за това. При средна заплата в България от 900лв. далеч не са много хората, които биха могли да си обзаведат домовете с техника от подобен клас. По тази причина и ASKO нямат интерес към българския пазар, а реално по качество, дори в някои отношения превъзхождат Miele.
Не смесвай нещата. Тука говорим за доплащане за гаранционно обслужване и то сериозна сума. Ако се счупи перланята по вина на ползвателя, то дори и в гаранционен срок, поправката ще е за сметка на клиента. Така че не виждам защо намесваш повреда по вина на клиента или пък тока, което пак не се покрива от гаранцията.

# 624
Здравейте, предстои ни закупуване на пералня и сме се спрели на следната: https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-beko-htv8733xso-1400- … xs0/pd/D3F1N2BBM/
Дали някой може да даде мнение за нея, и като цяло опитът му с марката ВЕКО, защото не притежаваме продукти на съответния бранд и наистина много се колебая дали трябва да се доверя точно на тази марка. Благодаря!

И аз не бих Ви посъветвал да е БЕКО. Единствения им плюс е, че стойността им е ниска и частите са им сравнително евтини. Ако желаете съвет и препоръка за подобен уред, като за начало е хубаво да кажете, какъв е максималния бюджет, който сте заделели за тази покупка?
Ами бях отделил до 850 лв., но изглежда ще се наложи малко повече Joy Joy

# 625
  • София
Толкова струва само 1 уред среден към нисък клас, ти искаш 2 в 1 за тази цена. Няма как да очакваш качество нито на изпиране нито на изсушаване за тези пари. Да не говорим, че харчи ток като ламя и спестените от покупката на уреда пари, ще ги дадеш за ток само първата година, после ще си на минус. Сушилнята, че няма ТМ е отделно. Аз бих отделила поне още толкова или бих си купила 2 отделни уреда - първо единия, след време втория, ако проблема е финансов. Ама и да не е финансов пак бих избрала отделни уреди.

# 626

Ако се счупи перланята по вина на ползвателя, то дори и в гаранционен срок, поправката ще е за сметка на клиента.

Тук съм съгласен. Много е лесно да си намерят причина за отказ на гаранционно обслужване. Вижте че при повечето перални, като човек им зачете гаранционните условия разбира, че гаранцията не покрива едни от най-скъпите ремонти. Та за това по-горе съм написал, че не си заслужава удължаване на гаранцията, или пък да се купува уред въз основа на привидно дългата гаранция.
По-голямо внимание трябва да се обръща на това, колко надеждно е проектиран, тук Miele няма конкуренция на българския пазар.

И в този ценови диапазон се намират прилични. Simple Smile
Ето примерно тази: https://nai-izgodno.bg/peralni/samsung-wd70j5a10aw-le-wd70j5a10aw-le

Надявам се, че сте наясно за недостатъците на 2 в 1. Ако имате пространство за 2 отделни уреда пералня и сушилна, би било по-добре, ако пространството ви принуждава да е 2 в 1 самсунгът ще ви свърши работа.

# 627
Известно е,че за здрави,надеждни и т.н,но производителят дава 24 месеца гаранция.Което лично мен ме учудва,при положение,че са толкова добри електроуреди...
За мен дългата гаранция е търговски трик, който цели този продукт да стане по-конкурентноспособен.
Т.е. ако видиш 5 марки, да те подмами голямата гаранция и да преглътнеш по-ниско качество.
Не мисля, че Миле имат нужда от подобни действия, имат си име, което гарантира качество, затова си предлагат стандартната гаранция 2 г.
Вкъщи сме с техни пералня и сушилня, но 2 ръка. Пак бяха с гаранция 2 г. Нямам забележки, цените бяха смешни.
Тук по темите четох, че и те са започнали да слагат заместители на някои части, доказали се във времето, така че не е много ясно дали най-новите са по-добри като машини от тези на няколко години.
И все пак, когато ги сменяме един ден, нова или стара ще решаваме на момента, но повече никога не бих сменила марката.

# 628
При мен, колкото и тъпо да звучи, винаги първото при избора е уреда да НЕ Е бял! Simple Smile

Нищо бяло вече нямам отдавна в къщи, нито едно. Ненавиждам ги. Не мога да забравя как едно време уплътненията на хладилника и някои ПВЦ части на пералнята си променяха цвета, като ги ползваш година две и не мога да си го причиня пак.

# 629

И в този ценови диапазон се намират прилични. Simple Smile
Ето примерно тази: https://nai-izgodno.bg/peralni/samsung-wd70j5a10aw-le-wd70j5a10aw-le

Надявам се, че сте наясно за недостатъците на 2 в 1. Ако имате пространство за 2 отделни уреда пералня и сушилна, би било по-добре, ако пространството ви принуждава да е 2 в 1 самсунгът ще ви свърши работа.
[/quote]
Ами за жалост нямам място за два уреда, а сушилнята няма да се ползва постоянно,дори бих казъл рядко, така че смятам, че недостатъците няма да си проличат особено. А дали има някой със модела, който ми изпратихте, моля за мнения.

Общи условия

Активация на акаунт