Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 631
  • 522
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Хахах ами точно пък седя на опашка,и чакам да платя 2 чифта к.гащи,които купих за него.Не съм принцеса както казах. Wink в мола има климатици,ако не знаеш.
Авторке, ще смениш ли памперса в мола? Или да му режеш ноктите?

А, направо ще го накърми по последната мода!
Чудесно избрано време и място за разходка на 20 дневно бебе- в жегата и в мола..........ама сигурно ще ѝ купи нещо провайдера, та ще го изтрае.
И от опашката  цъкаш на   телефона ?

Явно,много те терзае темата,пък уж..приключваше..

И наясно ли си колко са  полезни климатиците за едно новородено с тепърва развиваща се имунна система?
Aбе тя е в молЪ, бееее, моля моля bowuu Там всичко е здравословно. Ти не ги разбираш тия работи.
Бебе се гледа на 23 градуса лятото. Без климатик, ако си в панелка няма как да ги постигнеш.
Първо - на 23 градуса лятото аз не бих стояла, не и без да премръзна. Но тук всеки с предпочитанията си. Има хора лятото стоят на 20 градуса.
Второ - наистина ли не правиш разлика между влиянито на домашния климатик у вас и обществения в МОЛ-а, в/у едно бебе?

# 376
Далинда, молът не е място за 20-дневни деца. Нито големите температурни разлики са полезни, нито въртенето на едни и същи вируси, нито силно духащата вентилация.

# 377
  • София
Бебе се гледа на 23 градуса лятото. Без климатик, ако си в панелка няма как да ги постигнеш.

И на повече да се гледа, пак е по- полезно, отколкото на климатик.
Панел или тухла, все тая е, ако жилището е ориентирано само в една посока.

# 378
Наемете си бавачка, ако бабите са заети. Не за цял ден, ама поне за 4-5 часа. Ще имаш свободно време и да си свършиш твои си неща.
Как да се получи с техните доходи?

# 379
Каква бавачка за 4-5 часа? Това е бебе на 3 седмици - има нужда от поне 2 кърмения през тия 4-5 часа.Толкова малки бебета се гледат основно от майките си, а бащата трябва да помага активно.

# 380
  • Варна
Авторке, само си представи, ако беше родила зимата какво щеше да бъде да си затворена вкъщи дълго време. Сега можете да изкарате навън поне първите три месеца. Опитай да видиш и положителните страни, има ги. Не е болка за умиране, че след секциото нямало кой да ти помага. Можеш и сама, няма да се счупиш. Най-практичния съвет, който мога да ти дам е да бъдеш конкретна в исканията към бащата - направи това, донеси онова. Това мъгляво "искам да помага и да се интересува от детето си" гарантирам, че няма мъж, който да го схване. Бъди точна в изказа на желанията си, вярвай, ще ти е много полезно.

Това за фризьора и момчето искрено ме разхили, прощавай, че го казвам. Сега ще се сблъскаш с още доста суеверия около малките деца, за твое добро не им се връзвай.

# 381
Уоу, прочетох първите десетина страници, извинявам се ако след това темата се е извила в друга посока.
Аз съм позабравила какво чудо е форумът, защото след като родих не ми оставаше време да седна, а вие повечето сте забравили изобщо какво е да се гледа новородено.
Не е лесно, моите деца никога не са били от типа "само яде и спи". Дребното си ревеше от родилното и така 3 месеца и нещо докато се очовечи малко.
Към авторката - съвсем нормално е да се чувстваш зле, да е трудно, да ти се плаче. Аз с първото бях много ошашавена, защото животът ми изведнъж се преобърна на 180 градуса. Сега с второто съм по-спокойна, но то пък ми изпи всичките сили.
Добре ще е таткото да е малко по-ангажиран въпреки работата му. Както са казали вече опитай се да си по-конкретна и да го ангажираш ти, дори и да не ти се иска така. Казвай му да смени памперса, опитай да му оставяш детето поне за малко, примерно за половин час и да излезеш, дори до магазина. В началото дори това си е яко преживяване, да се откъснеш за малко Mr. Green Седни и говори с него, кажи му, че имаш нужда от малко помощ от негова страна, че бебето има нужда от спокойна майка. Дано като стане по-социално малкото, почне да се усмихва и да прави някакви неща да му стане малко по-интересно и на таткото. В началото наистина не е никак забавно, но няма как, трябва да се мине този период. И помни, че всичко е само период и ще отмине, дори по-бързо отколкото мислиш.

# 382
Уж да съм вземела под внимание съветите,ето помолих таткото да излезем,както някой писаха,подходих добронамерено,сега пък как съм имала време.За 1 път в седмицата имам 2 ч.да изляза.Да не съм слушала бабини съвети,но сега пък съм лошата че на 20 дни бебе съм изкарала,до 40 ли да чакам?Лятно бебе,какво да го държа в къщи.В стаята,която е бебето е 28 градуса,охлаждам с климатик от другата стая.И в болницата още като ни ги дадоха,от 1 ден беше пуснат климатик,който не се управляваше от нас,които бяхме в стаята....

# 383
  • Варна
Спокойно, моята на 40 дни беше на рок концерт и спеше като пън в кошницата.

# 384
Благодаря за съветите,радвам се,че има и хора,които дават адекватни такива.То тези,които най-много знаят нямат деца се оказа.Или пък началото им е било песен,но както написа ти,бебетата са различни,и нашето хапва,след ядене не заспива,върти се около час,час и 30мин.после дремва за малко и то идва време за другото ядене.А когато сме вън спи непробудно...Вечер от 1 до 5 няма заспиване,не се оплаквам!
Уоу, прочетох първите десетина страници, извинявам се ако след това темата се е извила в друга посока.
Аз съм позабравила какво чудо е форумът, защото след като родих не ми оставаше време да седна, а вие повечето сте забравили изобщо какво е да се гледа новородено.
Не е лесно, моите деца никога не са били от типа "само яде и спи". Дребното си ревеше от родилното и така 3 месеца и нещо докато се очовечи малко.
Към авторката - съвсем нормално е да се чувстваш зле, да е трудно, да ти се плаче. Аз с първото бях много ошашавена, защото животът ми изведнъж се преобърна на 180 градуса. Сега с второто съм по-спокойна, но то пък ми изпи всичките сили.
Добре ще е таткото да е малко по-ангажиран въпреки работата му. Както са казали вече опитай се да си по-конкретна и да го ангажираш ти, дори и да не ти се иска така. Казвай му да смени памперса, опитай да му оставяш детето поне за малко, примерно за половин час и да излезеш, дори до магазина. В началото дори това си е яко преживяване, да се откъснеш за малко Mr. Green Седни и говори с него, кажи му, че имаш нужда от малко помощ от негова страна, че бебето има нужда от спокойна майка. Дано като стане по-социално малкото, почне да се усмихва и да прави някакви неща да му стане малко по-интересно и на таткото. В началото наистина не е никак забавно, но няма как, трябва да се мине този период. И помни, че всичко е само период и ще отмине, дори по-бързо отколкото мислиш.

# 385
Излизайте. Аз също с моите деца не съм чакала 40 дни. Да, в родилното ги гледат на климатик, за да не се обезводнят бебетата.

# 386
Навън наистина моето дете, което е родено октомври, спеше като пън. Майка ми, понеже е с прогресивни виждания от зрелия соц, ме научи дори в най-големите студове: бебето добре опаковано и навън още от 10-тия ден, да не говорим, че спеше на -2 в задния двор в количката и аз до нея зъзнех и правех гимнастика за сгряване (но беше на около 3 месеца вече де).
Опасността в мол-а е главно ако има много хора, не е добре да водиш детето там защото все още няма ваксини. Но ако е пусто и не се навираш в тълпи, обществена закрита сграда с климатик не представлява особен пробмем, че те болниците всичките са такива, а и са пълни с болни хора.

# 387
  • Варна
Преиграваш със секциото. Аз бях наисина сама с дъщеря си. Баща и се пресели при любовницата си. И кофи с вода мъкнех, и количка , и готвих и чистих. Психиката ми беше пред тотален срив, но не си го позволих. Твоето си е наистина поведение на примадона.

# 388
Всеки има различен праг на болка и се възстановява за различно време.Няма как да сравниш твоя случай,с моя. Wink
Преиграваш със секциото. Аз бях наисина сама с дъщеря си. Баща и се пресели при любовницата си. И кофи с вода мъкнех, и количка , и готвих и чистих. Психиката ми беше пред тотален срив, но не си го позволих. Твоето си е наистина поведение на примадона.

# 389
Просто някои хора обичат да се приемат, като многострадалци ...
Моите са на 27 дена точно. Имам време и да се изкъпя, и да си сготвя, и да си изгладя, и да ги поглезя малко на ръце и да си пия кафето. И не е едно, две са.
Бебето реве непрекъснато, когато нещо не му е добре и тогава вината е в родителите, че не взимат мерки. Или е гладно, или има някакъв дискомфорт.
То много акъл не се иска, да се гледа новородено, но когато целия акъл е насочен, как да се оплакваме, а не да се радваме на детето, нищо не се получава.

Общи условия

Активация на акаунт