Моля за съвет - бебе на 20 дни и неангажиран баща :(

• 25 732
  • 522
  •   1
Отговори
# 180
И за мен няма обяснение липсата на каквато и да емпатия. Дори и от собствен опит някои майки да не могат да говорят за умора, то има достатъчно примери за неспокойни и неспящи бебета. И да, недоспиването е физически много по-изморително от ходенето на работа.

Скрит текст:
Моето дете беше трудно бебе, буквално съм припадала на улицата от недоспиване,
 но пък от момента, в който му изникнаха зъбите, е супер сговорчиво и спокойно дете. През последните 1.5 години рядко се е случило да ме изнерви или грижата по него да ми дотежи (гледаме си го сами с баща му).  Това не ми  пречи да вярвам на други родители колко изтощително им е през бебешкия  пубертет или да начуквам канчета колко са се отпуснали, че понякога напрежението и грижите им идват в повече. 

Другото неразбираемо за мен нещо е колко лесно се прощава на бащата, че не е психияески подготвен за промените след раждането, докато за майката е абсолютно недопустимо да има каквито и да е колебания. 

# 181
  • Насред хаоса
Ето затова човекът трябва да помисли как поне малко да й освободи време само за нея  - да поспи, да почине или просто да се откъсне за малко. Така и емоциите й няма да се изкривяват, и ще е много по-способна да се справя. Не е много според мен. А така  - тя ще си се скапва, той след време ще почне да мрънка как не искала секс и прочие, чели сме ги много пъти тук.

# 182
Другото неразбираемо за мен нещо е колко лесно се прощава на бащата, че не е психияески подготвен за промените след раждането, докато за майката е абсолютно недопустимо да има каквито и да е колебания.  

Щото след 9 месеца бременеене,психиката що-годе е готова, природни процеси,кво да правиш..
Докато при мъжете опира предимно до душевност и интелект.Но тези неща ,обикновено се гледат преди да се забременее,а не след.

# 183
  • София
Далинда, прегръщам те, ще се наредят нещата. Много е травмиращо в началото, особено когато не чувстваш морална подкрепа. Говори с мъжа си, но спокойно. 
Колкото и да не обичам популярна психологическа литература, Мъжете са от Марс, жените от Венера започва с точно такъв епизод, описан от бащата. Има период на напасване, невинаги е лек. Но ще мине!

# 184
Защо не му кажеш тогава да си вземе болничен всеки втори лекар ще му даде срещу 15/20 лева и една седмица да сте тримата вкъщи така и пари няма да загубите , а ако откаже значи наистина се опитва да се скатава като работи на 3 места Wink Предложи му кажи му, че имаш нужда да е до теб поне още една седмица че ти е трудно така и той ще си почине .

# 185
Защо не му кажеш тогава да си вземе болничен всеки втори лекар ще му даде срещу 15/20 лева и една седмица да сте тримата вкъщи така и пари няма да загубите , а ако откаже значи наистина се опитва да се скатава като работи на 3 места Wink Предложи му кажи му, че имаш нужда да е до теб поне още една седмица че ти е трудно така и той ще си почине .

Сложно е да работиш на 3 места и да ползваш болничен..
Но инак идеята е добра

# 186
  • Варна
Проблемът не е в работата явно, нито в болничния, а в мъжа. Ето, тя писа, че след раждането си е взел дните, но пак не е седял там, търсел си е причини човека да бъде другаде. А бебето сега се гледа даже лесно. Яде, спи и това е. Като почне да щъка, стой та гледай. Сигурно на 5 места ще се хване, и нощни смени ще взима.

# 187
Не  е мозъчен хирург да го е страх от треперещи ръце на сутринта.Цялата работа е малко интерес да прояви към бебето,не си го е правила сама.
Мисля ,че споделянето леко помогна, последните постове са без напрежението на първите.
Няма да е все така, ще свикне ,детето ще расте и привлича внимание,животи  здраве и таткото ще си намери майстора.

# 188
Еми тогава се направи ти на болна, че ти е зле и го помоли да остане да ти помогне с бебето и ако откаже го питай каква е причината . Инапе аз не виждам смисъл да бъдеш с такъв мъж,който може да ти осигури само финансова стабилност . Провокирай го понакакъв начин да покаже загриженост към теб и детето

# 189
  • Насред хаоса
Проблемът не е в работата явно, нито в болничния, а в мъжа. Ето, тя писа, че след раждането си е взел дните, но пак не е седял там, търсел си е причини човека да бъде другаде. А бебето сега се гледа даже лесно. Яде, спи и това е. Като почне да щъка, стой та гледай. Сигурно на 5 места ще се хване, и нощни смени ще взима.
Точно. Няколко пъти се каза, и пак се намериха някои да му адвокатстват колко му е трудно, изобщо неотчитайки на нея дали не й е трудно. А авторката каза, че и дори не компенсира финансово това, че да се изхлузва като мокра връв с това оправдание.

# 190
Колкото и да обсъждаме тебе, мъжа ти и ситуацията няма смисъл ти го познаваш най-добре и искаш съвети и решения . Според мен не бързай да мислиш за раздяла а го провокирай може да е грешно глупаво и детинско да се направиш на болна , но така няма как да не породиш чувство на грижовност и закрила . А ако не не стане според мен този мъж не те обича....

# 191
Нали беше в отпуск,който се полага на бащите(2 седмици),пак ходеше на работа...няма смисъл Simple Smile

# 192
Искренно се надявам,не искам детето ми да е на разведени родители.Мъжа ми е дете на разведени родители,като цяло не му пука,защото неговия баща е работил на 2 места и не се е прибирал,после майка му си намира друг мъж,който го приема като свое дете..
Далинда, прегръщам те, ще се наредят нещата. Много е травмиращо в началото, особено когато не чувстваш морална подкрепа. Говори с мъжа си, но спокойно. 
Колкото и да не обичам популярна психологическа литература, Мъжете са от Марс, жените от Венера започва с точно такъв епизод, описан от бащата. Има период на напасване, невинаги е лек. Но ще мине!

# 193
  • Насред хаоса
Далинда, седни и говори сериозно с него. Без да викаш и без да стават циркове. Казваш директно какво те тормози и питаш ще се намери ли решение. Не оставяй нещата така, защото ще си свикне и ще си я кара все по тоя начин.

# 194
Пробвайте да се смените. Вие работете на 3 места, а той ще гледа детето. Ще си спрете кърмата и ще се храни на адаптирано мляко бебето - така няма никакъв проблем да стане. На 3 часа ще си го храни, както трябва.

Като се смените, пишете пак във форума дали като се върнете от работата на 3 места вкъщи чувате детето като плаче и дали помагате с гледането на детето.
Абсолютно съм съгласна! Погледнете и от негова гледна точка,едва ли работи на 3 места защото му харесва.А ако работеше на едно и финансите бяха една трета от сегашните,но пък ставаше нощно време за детето,по-добре ли щеше да е?!
Отношенията между двама души изглеждат сложни,но всъщност са толкова простички.Бъдете откровенна и директна,не правете намеци в очакване той да се досети✌

Последна редакция: пт, 20 юли 2018, 22:09 от Мерги

Общи условия

Активация на акаунт