Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-8

• 77 641
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
Потъмняването на петната да не е първата фаза от излющването им?

# 451
Ле-лее като чета колко негативи има по-специално хим.пилинг не бих посегнала. Аз мойто си го третирам със скинорен, Алфа арбитум и Ретиноидната емулсия 2% на Ординари. Всяка вечер и вече бях спряла да се взирам когато установих, че е поизбледняло. Голяма борба е но това е положението.

# 452
Потъмняването на петната да не е първата фаза от излющването им?
Аз съм правила няколко различни лазера през годините и винаги е имало излющване, но тук нямаше никакво. Само леко зачервяване първите 2 часа.
Иначе, само дълбокия пилинг ми ги изчисти изцяло, кожата стана перфектна, но след 2-3 месеца рецидивираха...
Лятото се мазах с един крем, който също ги изчисти на 90%, но пък той е много, много труден за поръчка. Няма го никъде. Една приятелка от някакъв Амазон ми го изнамери.... Ако някой разбира от поръчки в чужди сайтове може да ми пише на ЛС и за поръча направо и за мен...

# 453
Ел, кажи кой е крема?

# 454
И аз се интересувам

# 455
И аз искам името на крема.

# 456
Глупав въпрос може би, но възможно ли е регулярната употреба на слънцезащите да насърчава по някакъв начин пигментните петна? ... като блокира естественото свойство на кожата да потъмнява равномерно на по-силно слънце, например?
На мен това лято за първи път ми се появи някаква наченка на пигментно петно, при това на супер странно място - във външния горен ъгъл на левия клепач, точно под веждата, почти в самата вежда. Не съм ги скубала, за да е провокирано от това. Със светла кожа съм, но потъмнявам лесно и бързо, нямам склонност към образуване на петна по принцип...
Чудя се дали е от възрастта /43/ и с времето ще се появят и други или от това, че за първи път цяла зима преди това ползвах ежедневно spf 50 и съм си направила кожата по-мързелива да реагира адекватно, пък при засилване на интензитета на слънчевите лъчи през май-юни съм пропускала да мажа веждите?
Във всеки случай, с напредването на лятото друго не се появи, нито това стана по-тъмно, а фактора на слънцезащитата намалих до 30 от юли.  Това петънце обаче, още се забелязва леко.

# 457
Абе реално тия петна дето ни избиват сега кой знае от кога са. Ходих на компютърен анализ на кожата. Серия от снимки на различните слоеве на кожата. В единия слой ми се показаха точно тия петна. Иначе лицето ми е абсолютно чисто видимо - ни пъпка, ни петно. Само едно на челото имам. На тая снимка цялото ми лице беше с петна. Тази която ми прави анализа каза, че не са от сега. Това се е получило от дете та до ден днешен. И верно, като бяхме деца по цял ден на морето, мен специално ни ме е мазал някой, ни ме е пазил. Каза ми че това лека полека ще избие видимо с годините. Не всичко, но определено ще избие до някаква степен. Направо се ужасих. По време на бременноста ми преди 15 години станах като чучело от кафеви петна. Като родих, изчезнаха напълно. Сега с напредването на възрастта ми изби едно на челото. От няколко години на сам се мажа много стриктно със слънцезащита и удържам положението. Но едва го удържам...Та мисълта ми е, че сме се прецакали от деца още. Поне с наще да не допускаме такова нещо. Особено момичета който има.

# 458
И като деца, а аз успях да се прецакам и по времето на модните солариуми (хем със фирмената им защитна козметика!) - само 2-3 месеца ми бяха достатъчни за да се обезобразя. После с бременностите беше страшно! И досега като се изпусна да поизгоря в първият слънчев и топъл пролетен ден избиват нови и борбата продължава.

И аз любопитна за крема Grinning
(иначе мажа всекидневно нещо, което твърди, че избелва - и вит. Ц и пептиди и ахромин и ниацинамид - борба до последна капка мелaнин)

PS Почнах да слагам и на ръцете си - и слънцезащита и ахромин, че всички сме виждали ръцете на майките и бабите си (моите не бяха баш лични Софийски кокони, та им личеше кърския труд и слънце!)

# 459
На солариум не съм ходила, колкото и да беше демоде да си бял.  Горя много бързо. Десет минути на слънце в по-ранна пролет са ми напълно достатъчни да почервенея като индианец или да стана на мехури на плажа през лятото, та винаги съм се щадила в това отношение. Може и това да ме е спасило до момента. Ръцете и аз мажа превантивно.
Майка ми е с доста по-тъмна и плътна кожа. По лицето и сега - на 64 г. петна няма, но по ръцете - да, при това доста. Иначе и до ден днешен е способна да се пържи на плажа по цял ден. Слънцезащита с фактор по-висок от 15 не слага никога.

# 460
Агентче, тя соларната козметика не е защитна, ами Да хванеш тен по-бързо и да не се пресушава кожата. Аз още ходя на солариум, но с две кърпи на главата и слънцезащита под тях. Но аз преди лятото за по месец ходя. Което пак  не е оправдание де. Но определено не ходя целогодишно.

# 461
Сега искам да споделя Нещо което знам за справяне с пъпките и по скоро тези гнойните които след изстискване става кафяво петно и тези подкожните които нямат връх. Етерични масла Жожоба и Ниаули на една клечка за уши слагаме малко жожоба и натърквам е всички пъпки които имаме след това от другата страна на тампона слагаме Ниаули и натърквам е върху пъпката и оставяме така без да измиваме. Почти винаги ве прибира от първият път но понякога се налага 2/3 намазвания. Никога не използвайте Ниаули без Жожоба защото ще си изгорите кожата. Това го знам от естетичният център в който ходя. Ниаули има само в интернет поне в моя град го няма никъде.

# 462
Здравейте! Имам около 80-90% избледняване на петната, откакто използвам серуми с Ниацинамид от корейската козметика, витамин С на прах, AHA и BHA киселини и ретионоид на ТО. Не се сетих да снимам преди и сега, нито очаквах кой знае какви резултати, но съм много доволна. Имах петна от слънце, тъмни петънца от акне, предолагам и хормоните са намесени, тъй като боря естрогенна доминантност.

# 463
Може ли да снимаш корейската козметика, която ползваш?

# 464

Общи условия

Активация на акаунт