Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)-8

• 77 611
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Аз говорех за Ахромин преди години, сега кремът е с различен състав.
Стана ми интересно и потърсих: "Производителят замени веществото хидрохинон, който може да окаже токсичен ефект, с екстракт от корен от женско биле". И майка ползваше тоя предишния. И сега се сетих, че колежка коментираше, че сегашният ахромин нямал нищо общо с предишния и изобщо не вършел работа. Може би този с хидрохинона наистина е бил по-ефикасен и вероятно това е имала предвид.

# 511
Добре де, аз првдизвиках дискусията, но не е нужно да става остър спор.Всеки преценява дали и защо .
Бих се подложила на някакви лазерни процедури или пилинги, но коментарите да негативни , а средставата сериозни, отделно на мен постоянно си ми излизат пъпки и нови бешези от тях.
Та вариантът да мажа зимата тези мазила ми остава.
Имам хубава кожа, но съм като след шарка и нося тон грим , за да скрия петната, което пак не ми е ок.
Поемам риск, знам.
Двете дерматоложки, при които ходя казаха, че
кожата ми е страхотна( след терапия с гореспоменатите продукти) , само да внимавам с киселините и да не я товаря много с тях.

# 512
Ахромин не съдържаше ли хидрохинон едно време? Майка ми с него се е спасила от мелазмата след бременностите и да чукам на дърво се радва на прекрасна кожа и здраве.
Да, хидрохинон е съдържал когато е бил ефективен. След премахването на съставката, не става за нищо този крем.

Скрит текст:
swetulka, няма значение как се казват някакви си групи във фейса. Факт е, че не си запозната с тези вещества, като дори имената им не знаеш, а съветваш другите да се поинтересувват и раздаваш квалификации за нещо, с което не си запозната. Там е проблемът, жалко, че не го разбираш, ами се фръцкаш. Твоя воля.

# 513
Доколкото знам,хидрохинона и арбутина са съставки на мечото грозде,което се пие за бъбреци.
Всичко,което работи,е задължително вредно.
Но не е вредно да ти изпразват портмонето за кремове и процедури,които не работят.Тогава задължително е "въпрос на кожа".
Майка ми ползваше стария ахромин,от който веднъж от любопитство си намазах на бузата и тя пламна.Жива и здрава е,дано и занапред.Поколението на баба не знаеха,че живакът е вреден и си го ползваха.Почина от старост,за разлика от много био любители.Самият факт,че са доживяли до баби....
Когато се криеш в къщи,защото петното-мустак коректор не го лови и си синее и след ен-тия въпрос "изглеждаш уморена,що не си починеш" заради петната-панда под очите,вече ти е все едно колко ще живееш,искаш сега  да се върнеш към живота.Никога не бих казала да не се ползва каквото и да е,ако помага.Внимателно,ако може,ако не,както дойде.Скептична съм към назиданията на фармацията,все едно мафията да те учи на законност.На токсичните въздух,вода и стрес само хидрохинона им е прблема.Айде де.Все пак бъдете нащрек за вторичната хиперпигментация след хидрохинон,често е по-голяма от основната.

# 514
  • някъде под слънцето...
Миоки, виждам, че от ревностен противник на хидрохинона си станала ревностен защитник.
Интересно ми е защо, когато някой спомене хидрохинон вееднга се появява, някой, който до сега не в проявявал интерес към темата и се започва една офанзива срещо хидрохинона.
Преди време Миоки постваше някакви документи как хидрохинона е забранен в европейския съюз и как аз едва ли не лъжа, че в Испания може да се купи свободно от всяка аптека.Последно    тази пролет  купувах за приятелка  в България, която остана доволна от действието му.

# 515
Ааа не, не, не! Никога не съм била против хидрохинона. Ползвах го кажи-речи откакто ползвам третиноин - тоест от преди спора. Това, че е забранен, е съвсем отделен въпрос и спора по темата нямаше отношение към това аз за ли съм или против.

# 516
  • някъде под слънцето...
Не знам от кога ползваш тртиноин, но спора за хидрохинона избухва периодично последните във форума през последните 7 или 8 години.
Не ми се рови в архива

# 517
Аз не знам защо се спори? Всеки има глава на раменете и може да прецени + и - !

# 518
Не знам от кога ползваш тртиноин, но спора за хидрохинона избухва периодично последните във форума през последните 7 или 8 години.
Не ми се рови в архива
Виж сега, това, че ти не си разбрала какво съм имала предвид в спорът ни за ХХ , не значи че аз лично съм била против използването му.
Няма как да съм против като самата аз го ползвам откакто научих за него 2017г, намерих начин да се снабдя и този крем ми ликвидира пигментните петна. И да ровиш, няма да откриеш моя позиция против използването на ХХ.  Peace

# 519
Някои от кремовете на Palmer's съдържат хидрохинон. https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/ … 578/11&lng=en
Iherb вече  не доставя кремовете на Reviva Labs в Европа.
Та затова ми е странна покупката на 4% Pigmentasa.
Нямам намерение да ходя до Мадрид да проверявам дали ще ми я продадат в първата аптека.

# 520
Момичета крема на Юсерин Анти-пигмент прави ли кожата фоточувствителна? И трябва ли и двете кремчета да се ползват едновременно, защото с едно натискане не ми излиза едновременно и от двата серума.
Втори въпрос : имам от Гърция кремм Airol- 0.05% - някой може ли да ми даде носоки как да го използвам?

# 521
Първо Аирол е противопоказен, ако си бременна. Започваш да го мажеш 1-2 път седмично вечер, за да видиш как ти понася. Ако нямаш проблеми постепенно увеличаваш мазането. Денем винаги си мажеш лицето с висок фактор. След Аирол може да сложиш хидратиращ крем или там каквато ти е вечерната рутина. Има тема за третиноините, ако имаш интерсес, може да я посетиш.

# 522
Юсерина е дневен и нощен крем. Имам мостра, но не съм го пробвала все още.

# 523
Здравейте, имам проблем с пигментни петна след бременност. Излязоха ми докато бях бременна, преди три месеца и половина родих и започнах да ползвам кремове за избелване Мелабел нощен и Мелабел форте. До голяма степен петната поизчезнаха или да кажем не са това което бяха. Но от месец насам вепе като че ли кожата привикна с тях и няма особен ефект. Останаха част от тях а ми се иска да ги изчистя ако мога напълно. Има ли дами с подобен проблем и какво ползвате?

# 524
  • някъде под слънцето...
Някои от кремовете на Palmer's съдържат хидрохинон. https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/ … 578/11&lng=en
Iherb вече  не доставя кремовете на Reviva Labs в Европа.
Та затова ми е странна покупката на 4% Pigmentasa.
Нямам намерение да ходя до Мадрид да проверявам дали ще ми я продадат в първата аптека.
Твърдвнието ми е обоснована на реални факти, а не на разсъждения и съпоставки.
Както и да е нямам намерение да влизам в доказателствено обяснителен режим

Който иска да вярва, който иска да се чуди , а който иска да ходи да проверява.
Няма лошо...
Това дали някой вярва или не,  не променя факта, че пигментаза 4% се продава сводно

Общи условия

Активация на акаунт