ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Ами не успяват да ме убедят, че съм за терапия. На какъв процент от жените им се налага да минат през такава терапия? Нищожен. То иначе човечеството щеше да се затрие.

# 571
Дарк, може да е малък процентът, но когато попаднеш в него знаеш какво е чувството... Аз имам мисед и PAI 4G/4G и сега след ову пия АП. Може да не е нужно, но предпочитам да се презастраховам. Иначе ти си решаваш, никой не дава гаранция за нищо... Пожелавам ти спокойна бременност и бързо да минеш труднния период.

# 572
Лекар ли ти го изписа АП?

# 573

Уф, много е сложно с тия лекари и различни мнения..... Чудиш се кое е най-правилното решение.
Реално 1 табл. аспирин дневно не някаква сериозна терапия. Мисля си че АГ се презастрахова в този случай, но до колко е безвредно? Аз за аспирина имам противоречиви мнения.... Може би още една консултация при друг генетик?
Според двама няма нужда от нищо. Аг си "връзва гащите".
Бихте ли ми казали за аспирина нещо, честно казано толкова набързо се случи всичко, че не съм седнала да чета още и сега се поизплаших.

# 574
Съгласна съм на 100%,  всеки сам си поема риска ...

Дарк, може да е малък процентът, но когато попаднеш в него знаеш какво е чувството... Аз имам мисед и PAI 4G/4G и сега след ову пия АП. Може да не е нужно, но предпочитам да се презастраховам. Иначе ти си решаваш, никой не дава гаранция за нищо... Пожелавам ти спокойна бременност и бързо да минеш труднния период.

# 575
Значи с тези изказвания и тези многоточия като почнете и все едно ми пожелавате да си изпатя веднъж, че видиш ли съм дръзнала да рискувам и следващия път да си взема предпазните мерки! Много грозно, много!

# 576
Едва ли някой иска да си изпатиш.Всеки изказва собственото си мнение според опита,който има.Много момичета,да не кажа всички,след инвитро са на Фракси,дори без мутации.След толкова тежка и физически и емоционално и финансово натоварваща процедура не вярвам някоя да се колебае.
Спокойна бременност!Всичко ще е наред!

# 577
На мен ми е изписана тетапия от имунолог. А за пожеланията - моля те не обвинявай жените, които са преживели такива неща в подобни "пожелания". Нормално е да се страхуваш, но винаги имаме избор, послушай вътрешния си глас.

# 578
Ами как ви звучи "Всеки сам си поема риска...."? Не е ли по-добре да се каже: "Успех, дано всичко е наред!" Или да се каже: "При мен случаят беше такъв и такъв и сега ме е страх и предпочитам да се презастраховам"
Но това първото звучи гадно! Щото съм дръзнала да не се вслушам в колебливото "Ами, хааааайде, ще ти изпиша едно Фракси". Добри са ми всички показатели, без инсулин и кръвна захар, макар че и там не е много страшно, и имам надежда, че всичко ще е наред. Все пак, понеже имам притеснения, съм си записала часове за консултация при специалисти с добра репутация и на база тяхните мнения ще взема решения, ако не е прекалено късно вече...

Не съм в Проблема бременност просто така. Нямам мисед, но имам една биохимична бременност и малко или много знам през какво се минава. Филмирах се, започнах да чета и се филмирах още повече...

# 579
Няма да се извинявам за това, че изразявам мнение (дори не под вашия пост).
И в обяснителен режим също няма да вляза.
При препоръка за терапия и несъгласие от ваша страна се прави, каквото сте направила, тръси се допълнителна консултация.
За мен, терапията не е за пренебрегване, но от изказванията ви разбирам, че решението е по-скоро взето (нещо което е ваше право разбира се).
Едно е сигурно, нищо лошо не ви желая, даже напротив, ( няма съфорумки, които да са тук от безпроблемна бременност /забременяване, която да не е треперила до финала и да не е с терапия цялата менделеева таблица)
Успех на вас!

# 580
Да, не е под мой пост, но касае моя случай. Отдалече е видно, че е с негативен оттенък изказването, макар и да не е точната дума "пожелание". Нямаше да реагирам така, ако бях усетила добронамереност, но уви... Както и да е...

# 581
Момичета не приемайте толкова лично нещата.Темата е много полезна ,защото генетиката и имунологията са "тъмна Индия"за повечето от нас и ако някой сподели опит е добре за всички(знаете,че лекарите хич не им се обяснява)
Добрия тон винаги е царял тук,нека продължи така...и без това на всички ни е достатъчно трудно.

# 582
Момичета не приемайте толкова лично нещата.Темата е много полезна ,защото генетиката и имунологията са "тъмна Индия"за повечето от нас и ако някой сподели опит е добре за всички(знаете,че лекарите хич не им се обяснява)
Добрия тон винаги е царял тук,нека продължи така...и без това на всички ни е достатъчно трудно.

Ванче, тя и за лекарите все още си е “тъмна Индия” според мен 😆, ама ние какво да правим - слушаме и изпълняваме.
Тъмен шоколад, щом си взела това решение, значи така си сметнала за добре, така си го почувствала. Понякога трябва да се доверим и на нашето вътрешно усещане! Аз също отказах да направя вливка, близките ми също не бяха съгласни. В крайна сметка сме големи хора и може да поемаме отговорност върху взетите решения!

# 583
Ваня, приемам го лично, защото едва ли не, изборът ми (и то временен за момента) се осъжда. И без това ми е тежко и съм наясно с риска, който поемам и нямам нужда от изказвания с недомлъвки, които пък е ясно какво внушават. Няма какво се лъжем какво стоеше зад онзи коментар. Неодобрение и осъждане, вместо малко повече деликатност в тази и без това нелека ситуация, която те изпълва със съмнения.

Както и да е, спирам по тази тема, за да не досаждам повече. Каквото имах да казвам, казах го

# 584
И аз съм на терапия с нискорискови мутации (един мисед зад гърба ми, както повечето предполагам тук), ако бях слушала АГ даже нямаше и да знам, че имам тромбофилия, сама си се самоизследвах и се доверих на имунолога си в последствие....не бих поела и 1% риск, до колкото е по силите ми да взема превантивни мерки....при мисълта да ми се случи отново бих си слагала и по 10 инжекции на ден, ако това ще намали този риск....
Не разбрах какъв е точно казусът на Dark chokolate, но ако има риск макар и минимален струва ли си да се поема, аз не бих рискувала...
Dark chokolate , oбсъди го с лекарите, но аз съм на принципа "по-добре за всеки случай", от колкото "кой ли можеше да предположи"....бъди сигурна, че никой тук не ти мисли лошото, аз лично не го пожелавам и на най-големия си враг...

Общи условия

Активация на акаунт