ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 661
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Имунологията на дъщеря ми също беше в норма...при доц.Конова.

# 301
  • София
Благодаря, Нандин. Ти в Малинов ли ги пуска?
Не, в Надежда

И моя имунологичен панел в Надежда беше 6. Кросмача е отделно от имунологичния панел, където ми излезе проблема на мен .

# 302
Дъщеря ми май само кросмач не е правила....дали пък от там няма да изскочи нещо?!

# 303
  • София
Дъщеря ми май само кросмач не е правила....дали пък от там няма да изскочи нещо?!
Ванче, тя имаше ли загуби ?
Кросмача по принцип се прави , когато е имало раждане от този мъж или по- късна загуба на плода . Дефакто когато вече да е имало  фето- плацетарен обмен между майката и бебето .Почва към 9-10 седмица . При по- ранни загуби не го препоръчват да се изследва

# 304
Бамби,няма късни загуби.Има няколко биохимични и едно кухо яйце от което се изчисти сама в седма седмица.От това което пишеш разбирам,че няма смисъл да прави това изследване...сигурно затова и никой лекар не е предлагал.
Благодаря ти!Целувки за теб и принцесата!

# 305
На мен имунологията винаги мине била плачевна. Започнах бременността с чудовищна алергия и бях до 8 седмица на кортикостероиди, НО левкоцитите ми бяха в норма. ЦРП-то също. Тук вероятно става възприе за възпалителен процес плюс алергия.

# 306
Бамби дали и при нас не е добре да направим този кросмач🤔Аз имам един ин витро опит при който яйцеклеткага не се оплоди правилно и нямах трансфер, втори опит от който имам дъщеричка. После имам естествено забременяване което завърши със спиране на сърдечната дейност и мисед в 8гс3д и от тогава 2 години опити без успех, а и това ми беше единственото естестено забременяване от 2011г опити... Сега се готвим пак за ин витро, но се чудя дали да не попитам Цветков за този кросмач тест дали би бил полезен. Иначе правя вливки интралипид повече от 1г назначени ми от Русев, но без резултат...Чудя се защо не забременявам щом веднъж вече забременях естествено...

# 307
Здравейте, излязоха ми резултатите от имунологията, единствено леко са завишени НК клетките и ТЛА. Доц. Русев препоръчва вливане на 10мл интралипид и аспирин протект през ден. Тъй като ми предстои първо инсе, се чудя дали да правя вливка преди това или да изчакам... Моля да ми кажете каква е процедурата за вливките, рецепта ли се взима, какво се прави и може ли във всяка болница... И ако сте имали подобни резултати, правихте ли вливки и имаше ли резултат или приемахте друг вид добавки? Ще трябва да споделя и с моя репр.док., но малко се притеснявам, защото ги пуснах без да ми ги е препоръчвал...

# 308
  • София
Slunceto87, незабременяването няма общо с Кросмача. Но, може да се консултираш с Балтаджиева все пак.

# 309
Моите НК клетки последно бяха 30% и доц. Русев ми е назначил същата терапия - 10мл интралипид и аспирин протект през ден. Замислих се дали не трябва да се увеличи дозата на интралипида Thinking Мисля да се консултирам с него пак.

# 310
Здравейте момичета. Включвам се тъй като преди време бях повдигнала въпроса за генетична мутация на HLA-G, която имам и бях обещала да пиша ако науча нещо ново по въпроса. Въпросната мутация е от една страна предразполагащ фактор за прееклампсия, за което, както и заради други ниско рискови мутацийки които имам ми е изписан асп. и клексан всеки ден. А от друга страна е възможно да стане причина организмът да разпознае ембриона като чуждо тяло и да го отхвърли, чрез активиране на  НК клетъчната активност и евентуално предизвикването на ембриотоксична среда в матката. Та освен прееклампсията има и имунен проблем свързан с нея. Посетих имунолог и се оказа че НК клетките още от сега са повишени. Назначи ми вливки с интралипид и Октагам преди трансфера и при положителен тест пак ще се чуем тъй като се очаква при бременност пак да се покачват НК клетките. Като цяло тази мутация може да стане причина или за пълна липса на имплантация, или за загуби на бременността. Sad
       Ако някое момиче е с такава мутация и  все още не се е консултирало с имунолог, мисля че трябва да го направи.

Имам и едно въпросче към момичетата които са правили вече вливки. Възможно ли е от интралипида да се чувствам зле повече от 2 дена, или съм лепнала някакъв вирус?

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 10:40 от geizer

# 311
Възможно е да се чувстваш така от Интралипида, но не изключвай вероятността и от вирус, особено ако продължи и утре.
Аз лично отказах вливки на Интралипид и влях само Октагам. С него проблеми нямах.

# 312
Благодаря. Имам назначена още една интралипид седмица преди трансфера и 2-3 дена след нея Октагам. Ще видя как ще съм при следващата и ще го обсъдя с док.

# 313
  • София
Аз съм вливала 2 пъти интралипид в 2 поредни цикъла и нямах абсолютно никакви неразположения и странични реакции от него.

# 314
Благодаря. Ще видя как ще е при следващата вливка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт