ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 557
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
След като остават само имунологичните - третирайте това. Дано там да е решението. Дано!

# 526
След като остават само имунологичните - третирайте това. Дано там да е решението. Дано!

И на мен там ми е надеждата. На принципа на елиминацията до тук стигнахме. Ако и това не е проблем вече просто не знам какво да търся и си оставаме някакъв тежко мистериозен случай.

# 527
А той има ли някакви автоимунни заболявания? Друго екзотично изследване е антиспермални антитела, но те се изследват при жената, не съм чувала при мъжа да се изследват сякаш.
Пролактин при него?

Друг вариант е инсулиновата резистентност при него да е дала отражение и след като овладеете това - да сте елиминирали важен фактор за неуспех.

А с тригер за узряване на яйцеклетките - декапептил - пробвали ли сте? Той действа на друг принцип - потиска хипофизата и после се разчита на собствените хормони за узряване на яйцеклетките. При мен това сработи, другият тригер (класическия, забравих го сега) не сработваше добре.

Понякога става натрупване на фактори. Дано скоро да решите този сложен казус! Аз гледах на моя случай като на сложен логически казус, за да си щадя психиката до колкото е възможно.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 12:08 от Magdalena1978

# 528
А той има ли някакви автоимунни заболявания? Друго екзотично изследване е антиспермални антитела, но те се изследват при жената, не съм чувала при мъжа да се изследват сякаш.
Пролактин при него?

Друг вариант е инсулиновата резистентност при него да е дала отражение и след като овладеете това - да сте елиминирали важен фактор за неуспех.

А с тригер за узряване на яйцеклетките - декапептил - пробвали ли сте? Той действа на друг принцип - потиска хипофизата и после се разчита на собствените хормони за узряване на яйцеклетките. При мен това сработи, другият тригер (класическия, забравих го сега) не сработваше добре.

Понякога става натрупване на фактори. Дано скоро да решите този сложен казус! Аз гледах на моя случай като на сложен логически казус, за да си щадя психиката до колкото е възможно.

Мда, аз също така подхождам - ако не търся логика и решение на този пъзел отдавна да бях откачила.
Правен е тригер с декапептил - никаква полза. Яйцеклетките са си узрели - имаме много добър процент на оплождане, но още на втори ден започват да окапват и да се фрагментират ембрионите.

С ин витро на естествен цикъл стигнахме до хубаво ембрионче най-накрая, но нямаше имплантация. Поради тази причина моята лекарка заподозря имунологичен фактор.

# 529
След като имате хубаво ембрионче, значи сте крачка напред! Това са страхотни новини. Вече като решите и имунологията всичко ще се нареди. Пожелавам ти скоро да ни се похвалиш! Стискам палци!

# 530
  • София
Здравейте, искам да попитам в коя седмица най-рано се ходи при проф.Паскалева за изледване на  anti-Xа при терапия с фраксипарин и трябва ли да записвам час или мога да отида направо?
Също, чета,  че се правят и други изследвания на кръвта,  освен горното,  тя ли ги назначава?

# 531
  • София
Здравей, най-рано мисля че може да отидеш след като си вече 10-тина дни на терапия. Запиши си час, защото в противен случай може и да чакаш до обяд и да не ти обърне внимание. Имай предвид, че кръвта се взима 4 часа след инжекцията.

# 532
  • София
Благодаря,  а имаш ли представа дали има някакво ограничение,  примерно в лабораторията да взимат кръв за тези изследвания до 12 ч, за да си съобразя поставянето на фраксипарина.

# 533
  • София
Записваш си час и съобразяваш поставянето на фраксипарина с него. Ако например час е в 10, няколко дни преди това поставяш в 6ч

# 534
Здравейте!
Бременна съм в 9г.с. Пуснах изследвания за тромбофилия и това са ми резулатите, аз не разбирам нищо обаче. Може ли някой да ми помогне каква ще бъде терапията ми и към кой лекар да се ориентирам. Моя АГ ме насочи към Конова, но аз не мога да се добера до нея.

# 535
  • София
Здравей, Алия,

консултирай се с хематолог или Аг, което се занимава с рискови бременности, за да ти бъде назначена антикоагулантна терапия. Най-вероятно ще ти назначат НМХ и аспирин, но ти трябва добър лекар. Дано бързо го откриеш.

# 536
Момичета на нас ни изкочи проблем на крос мач теста и ми е назначен 5гр октагам преди трансфер. Някой има ли идея каква е цената на вливката в Надежда? И въобще дали е възможно именно това да е бил проблема и да не забременявам? Имал ли е някой положотелен тест след вливка и при проблем с крос мач теста?

# 537
  • София
Слънцето87, аз бях с положителен Крос мач тест. Правих 2 вливки Интратект по 10 гр през месец преди да забременея. Като забременях пак ме накараха да направя, въпреки, че на контролата беше ок, но пък плацетарните молекули не бяха. След това към 11 седмица още една вливка и йм казах, че повече няма да правя . 5 гр е около 500 лв някъде .
Странно, че са ти го назначили този Крос мач при незабременяване ....
Той прави проблем при бременност , твоите антигени нападат Днк то на мъжа ти, а ембриона е с половин негово Днк. Но не пречи на забременяването, пречи на износването

# 538
Момичета здравейте и честит празник!
И тук да питам има ли някоя от вас правила вливка на Октагам само завишен ТАТ? НК клетките са ми в норма, вчера ми излезнаха резултатите.

# 539
Хопчи,в темите съм чела за изписване на имуноглобулини при висок антитела. При повишени НК клетки изписват интралипид.
Доц.Конова назначи вливки с Имуновенин на дъщеря ми само,заради ендометриозата.

Общи условия

Активация на акаунт