ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-14

• 66 550
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Ваня, тя прави ли ги?

# 541
Да, направи една вливка и се надявахме на спонтанна бременност,ама не би!
Не сме коментирали още с лекуващия лекар дали ще прави вливка преди процедура. Аз направо изключих да питам за тези вливки!

Последна редакция: сб, 09 мар 2019, 00:19 от Ваня Харбалиева

# 542
Момичета, честит 8-ми март! Да сме здрави и успешни!
Не съм правила имунол. изсл-я от юни 2018. Предписанията от Русев се повтаряха с първите такива, изследвани през декември 2016. Правя вливки 10 мл Интралипид, по познатата на всички ни схема, но не постоянно, а само преди трансфер. Колко често правите такива изследвания? Ембриотоксините са отрицателни. Кога се изследват блокиращи фактори и при какви причини се пускат? На мен и при двата теста не ми ги назначи.

# 543
Да направи една вливка и се надявахме на спонтанна бременност,ама не би!
Не сме коментирали още с лекуващия лекар дали ще прави вливка преди процедура. Аз направо изключих да питам за тези вливки!
А как я понесе? Имаше ли някакви странични реакции? Чета, че може да има гадене, повръщане, температура. Оф, много ме е страх и затова така питам и разпитвам навсякъде.

# 544
При дъщеря ми ,Имуновенина не беше влят по правилата,а бързо(около два часа).Като се прибрахме в къщи започна втрисане и бързо покачване на температурата.Тя взе продължителен хладен душ и втрисането спря,заспа и на другия ден беше пушка.
Не се плаши толкова...ще мине и това!

# 545
Слънцето87, аз бях с положителен Крос мач тест. Правих 2 вливки Интратект по 10 гр през месец преди да забременея. Като забременях пак ме накараха да направя, въпреки, че на контролата беше ок, но пък плацетарните молекули не бяха. След това към 11 седмица още една вливка и йм казах, че повече няма да правя . 5 гр е около 500 лв някъде .
Странно, че са ти го назначили този Крос мач при незабременяване ....
Той прави проблем при бременност , твоите антигени нападат Днк то на мъжа ти, а ембриона е с половин негово Днк. Но не пречи на забременяването, пречи на износването

Бамболинка аз освен, че трудно забременявам имам и едун спонтанен аборт в почти 9гс та може би това ги накара да ми го пуснат...А и аз бях изследвала вече почти всичко друго от имунологичните и генетичните и съм в процедура и може би и имунолозите решиха да са застраховат... Направих вливката вчера и днес ми беше пункцията. Надявам се да се развиват добре ембрионите и да стигнем до трансфер и да имаме успешен финал...

# 546
Момичета здравейте и честит празник!
И тук да питам има ли някоя от вас правила вливка на Октагам само завишен ТАТ? НК клетките са ми в норма, вчера ми излезнаха резултатите.

При първия ми опит вливах Имуновенин заради завишени МАТ.
Доколкото съм чела, Октагам се понася по-леко от Имуновенина. Успех!

# 547
Здравейте, мили момичета! Моля Ви да споделите имали някоя от вас която да е със седловидна матка и да и е предложено с хистероскопия да се реконструира в нормална или с такава да е родила безпроблемно ? Извинете ме, но днес ме вкараха в нови размисли Sad Знам, че този въпрос не е за този форум и ако го  сметнете  за неудачен просто ме насочете къде да го задам. Предварително се извинявам и Ви благодаря за отговорите!

# 548
Здравейте. Искам да попитам има ли някой с един мисед и след установен имунологичен проблем и терапия (в моят случай аспирин проект, фраксипарин 0 6, и вливане на октагам) да последва втори? А съм в 11с4д, но последните ми изследвания на антифосфолипидни антитела бяха в пъти завишени и сега чакам прегледа в петък да видим дали все още имаме сърдечен ритъм на ембриона...

# 549
Здравейте момичета,
след два неуспешни трансфера, този петък си пуснах имунологични изследвания и ми излезе, че имам ниски стойности на Suppressor/cytotoxicТ cells (CD3+CD8+)  - 17% ( реф.граници 19 - 36% ) и завишени на CD16+CD56+   NK cells  - 15% ( реф,граници <12% ). Бихте ли ми казали какво точно е това, защото за първи път се сблъсквам с тези наименования и нищо не ми говорят. В коментара имам изписани хапчета и контрол на NK клетки преди следваща процедура.
Ще се радвам ако някой от вас сподели имал ли е успех след лечението ( извинявам се ако вече темата е дискутирана ).

# 550
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър имунолог, който се занимава с понижен имунен статус след раждане? Русев би ли ми свършил работа в случая?

# 551
Имам нужда да споделите, ако знаете на коя разфасовка Октагам отговаря  5 гр. Имуноглоболин, защото Русев днес ми изписа това, но като отидох в аптелите те ми говореха за някакви проценти. За Имуновенина мисля, че са 20 ампули.  Но за Октагама нямам идея.

# 552
  • София
Той трябва да е изписал дозата на рецептата. По нея фармацевта трябва да се ориентира

# 553
  • София
Имам нужда да споделите, ако знаете на коя разфасовка Октагам отговаря  5 гр. Имуноглоболин, защото Русев днес ми изписа това, но като отидох в аптелите те ми говореха за някакви проценти. За Имуновенина мисля, че са 20 ампули.  Но за Октагама нямам идея.

Доколкото си спомням в Малинов като ми вливаха Октагама казаха че е 50 мл. Но да не те подведа, най-добре си попитай.

# 554
  • София
Това с процентите да не е интралипид?

Имуноглобулин се влива само в болница под наблюдението на анестезиолог. Не случайно не се продава в обикновените аптеки, достъпен е само за болнични аптеки.

Общи условия

Активация на акаунт