Неусетно лятото дойде, с ОКТОМВРИйче ходим на море - Тема 11

• 45 442
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Днес моят кикимор хвърли дистанционното и ми уцели устната. Заболя ме зверски и се поду. Скимтях тихо от болка и той се разстрои. Доста се учудих, защото аз не се разкрещях, не му се скарах.
По повод общото количество храна: 520 мл мляко (смятам готов разтвор), каша 150 мл вода, зеленчуково пюре 190 гр, плодово 190 гр. Все се чудя достатъчно ли е. Качил е само 150 грама, а не е много  подвижен. Не давам нищо допълнително, защото не м8же да гризе. Днес предл8жих сварена, мека ябълка- аз му късах парченцата, уби се да се дави  , повдига му се и отказа да яде

# 226
Абсолютен хит у дома е авокадо с пъпеш Wink
И авокадо с манго има супер аромат. Аз не ям авокадо, но той добре си го хапва.
И аз давам овесени ядки, кус кус, попара, сега въвеждам кис. Мляко. Вече закуската е по- разнообразна.
Обядът два дни подред не го пасирам, а само мачкам с вилица.

# 227
ох момичета днес два пъти пада по глава моят беб. единият път от седеж си падна назад, а вторият път в опит да се покатери на един стол. не знам какво да предприема и как да омекотя. доста си плачка детето. SadSadSad страх ме е да не се повреди.

авокадо с пъпеш ще пробваме днес. и аз в това число.

# 228
Споко, нали е от ниско. Ще падне няколко пъти и ще види, че е неприятно. После ще внимава повече.

# 229
Ett, няма как да не падат бебоците,още повече като се учат да ходят... Няма как да ги спасим от всичко,пък и трябва да се научат ,хаха сега така казвам де, моя като почне сигурно много ще се вайкам Simple Smile

Не съм пробвала да му дам още авокадо,на нас не ни харесва,но може на него да му хареса... Трябва да е меко нали,че не съм му разбирачка,но нещо такова мисля че четох

Ангела, те виждат и усещат може би,какви са емоциите ни и аз вчера се разстройх и той се разплака и докато не се засмях да му правя смешки,плачеше

# 230
  • София
Пък аз моя го държах и пак си удари главата. Подпираше се на една табуретка  точно до масата и ММ срещу него му прави физиономии. От няколко дни се научи като му кажа тути и той си накланя главата настрани. Та при едно такова тути така си шибна главата, че има синка на челото. Мисълта ми е, че няма как да ги опазим. Падат, удрят се, става и това е. Деца да.

# 231
Аз макар и да не пиша често съм с вас от самото начало,и макар да ми е второ дете сте ми полезни с информацията.Да ви кажа около нас нещата как се развиват,нашата ЛЛ се вторачва в всяко едно нещо ,и последното което беше е че малкият уж главата му била по голяма на измерването,леле аз шаш  и пани😠ка  нали съм си луда с главата и като започнах да чета зле ми стана.Намерих една невроложка в Софиямед,но пък за нея никой нищо  не знае Намерих друг някакъв Найденов,еми не,и за него лоши отзиви,накрая Намерих координатите на Д.Христова от МЦ Детско Здраве,първият свободен час записах,и ето ме на края на София,в по забутан квартал не бях ходила ,ама си струваше,жената любезна като разбра защо сме там първо се засмя а мен всичко ми се беше свило,направи му пълен преглед ,и каза че е просто прекрасен в неврологичен статус,за мое спокойствие му направи някаква ехография през фонтанелат и каза,че по здраво бебе скоро не е имала.Казвам ви все едно ми падна камък,просто той е по слаб ,и затова

# 232
За мерките по-скоро бих се водила от таблиците на СЗО, отколкото от коментарите на педиатъра. Някои от тях не правят разлика между средно и нормално.

# 233
Скоро търсих линк с мерките, според сзо, но не открих. Може ли някой да ми изпрати, ако има таблиците? Благодаря.

# 234
Ето ги: http://www.who.int/childgrowth/standards/en/

Избирате си индикатор и после гледате персентилите по пол.

# 235
А добре де,тези мерки за кво са изобщо. Какво ако детето е по—слабичко или по—дебеличко? Има ли проблем в това,айде ако е много дебело да кажеш че си му разширил стомаха,ама ако е.по слабичко но жизнено и добре какъв е проблема...

# 236
Де да знам и аз за какво са. Аз от чисто любопитсво искам да ги видя, че моя юнак ми се струва шишав пък уж бил екстра

# 237
По друга тема ще пиша аз. Четох една теория, че ако оставяш бебето само да заспива и то плаче и после заспива,  водело до загуба на доверието на детето към майката. Просто в един момент когато за n-ти път тя не се отзове то заспива, знаейки, че тя няма да дойде. Има логика и се отразявало емоционално при мъниците липсата на близост при неглижирането на плача. Само казвам какво съм чела, иначе всеки си решава как да си гледа детето.

# 238
Хич не обръщам аз внимание на мерки и теглилки. Само със сестра ѝ от чисто любопитство я сравнявам.

Моята Ревли се върна. Не баш с гръм и трясък, но с доста шум. Реве за щяло и нещяло и ми идва да хвана гората. Буквално - гледам за самари. Етт, ти си по тези дейности. Проучвала ли си марки?

Нали през нощта спи още на екстеншъна на спалнята (креватче без преграда), сутрин допълзява до мен, сбутва ме и продължава да спи още малко.

# 239
  • София
Леле колко се тръшка моят синковец, направо откачам. Оправихме си да излезем и докато се обличах, той си играеше с един жираф на Фишър Прайс. Е спука се от рев като му го взех, докато го сложа в количката и докато слезем с асансьора. Накрая се върнах и го взех. Много се налага и откачам.

Общи условия

Активация на акаунт