На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 512
  • 816
  •   2
Отговори
# 675
  • На топло в неговото сърце.
Когато си на 10 години, проверяваш за какво са симптом мехурчетата по кожата в гугъл, преди още да ги покажеш на майка си. След като прочетеш, че вероятно е нещо смъртоностно, разтреперан уведомяваш родителите си Wink Щерката пък презрително рече: "От самото начало ми беше ясно, че е шарка. Проверих в интернет, пресметнах има вероятност да изпусна първите 2 седмици от училище". После лекарите се оплакват, че пациентите се самодиагностицирали... още не са видели какво поколение ги чака.
Преди 2-3 години когато почнаха да ѝ растат гърди на моята тинейджърка, на един преглед разплакано сподели на докторката, че сега след като вече има гърди, има опасност да се разболее от рак на гърдата. Лекарката ѝ предписа ходене на танци, за да мисли за стъпките, а не за болести Simple Smile
Най-добрия подход на лекарката.

# 676
  • София
Ах, как искам да ме уведомява моя син за здравословни въпроси! За счупена ръка нямаше как да не ме информира, но почти падналия нокът на палеца инфектиран и прилично надут го видях едва когато на морето за първи път се обу по джапанки и съответно без чорапи. Оказа се, че от месеци е така и не е счел за нужно да каже на никого.

# 677
  • София

Ще я видя тази година как ще тръгне. Не се е определила още. На фаза козметика сме. Утре може да реши, че икебана и букети и се правят, Цветарското  ooooh! Рисува и модели на рокли, бански, ще рече и Текстила да не пропускаме  ooooh!

Значи, Бузема, Мария Луизиана Joy

Навремето голямата донесе варицела от детската градина, след което се разболяхме аз и малката /на година и нещо тогава/. Никой нямаше нито температура, нито други неразположения, но за сметка на това всички бяхме с несметно количество пъпки. Спасихме се от белезите с Гранофорин, който майка ми беше запазила от преди да спрат да го произвеждат. Освен, че спира сърбежа, много бързо изсушава пъпките, бързо хващат коричка и не се инфектират. Вярно, приличаш на Шрек и пада след третото къпане Joy , но много помага. Сега го приготвят по някои аптеки, но не е същия /пробвах го при малкия, но нямаше същия ефект/.

# 678

Графикът на дейностите по приема и ваканциите - в скрития текст.
Скрит текст:

Ваканции и неучебни дни за учебната 2018/2019 година
Начало и край на ваканциите с изключение на лятната през учебната 2018/2019 година:
01.11.2018 г. – 04.11.2018 г. вкл. – есенна
22.12.2018 г. – 02.01.2019 г. вкл. – коледна
05.02.2019 г.                                    – междусрочна
30.03.2019 г. – 07.04.2019 г. вкл. – пролетна за I - XI клас
05.04.2019 г. – 07.04.2019 г. вкл. – пролетна за XII клас

Неучебни дни:
21.05.2019 г. – ДЗИ по БЕЛ
23.05.2019 г. – втори ДЗИ

Дни за провеждане на НВО в VII клас и на ДИ за СПК
06.06.2019 г. – Държавен изпит по теория за СПК
17.06.2019 г. – НВО по БЕЛ
19.06.2019 г. – НВО по математика
21.06.2019 г. – НВО по чужд език (по желание на ученика)

Начало на втория учебен срок на учебната 2018/2019 година:
06.02.2019 г. – I - XII клас

Край на втория учебен срок на учебната 2018/2019 година:
15.05.2019 г. – XII клас (13 учебни седмици)
31.05.2019 г. – I - IV клас (14 учебни седмици)
14.06.2019 г. – V - VI клас (16 учебни седмици)
28.06.2019 г. – V - VI клас (18 учебни седмици за паралелки в спортни училища)
28.06.2019 г. – VII - XI клас (18 учебни седмици) 

# 679
Дидева благодаря!

# 680
  • София
Санака, Гранофорин може да се намери.
Срещу пл. Славейков в един от безистените има аптека, в която забъркват разни отвари.Simple Smile
 Точно до нея има книжарница за учебници втора употреба.

Последна редакция: чт, 30 авг 2018, 11:05 от Desem

# 681
  • София
Привет! Записвам се и при вас, гледам доста сте изписали, а ние още сме ваканция. Simple Smile Казва, че чете през деня, гледам "До Чикаго и назад" се размотава из къщи. Следите ли ги стрикно какво са чели за деня? Аз нещо не си давам много зор да го юркам, дано после не се озорим всички. Grinning

# 682
И да четат,и да не четат ние ще се озорим така ги виждам нещата.Яко ще си пием....

# 683
  • София
Офф, да, дано краят (гимназията) е щастлив. Simple Smile

# 684
Ако питат мъжа ми:Важно е след 12 клас,всичко друго било........лесна работа.

# 685
Моля, обяснете на мен, невежата, какъв е практическият смисъл на това НВО по чужд език след VІІ клас? Ясно, че е по желание, но защо да го пожелаем? Може би за класирането в някои училища е от значение или е просто проверка на знанията?

# 686
  • София
Desem, точно в тази аптека го поръчах за малкия, когато се разболя от варицела, но не е същият като стария. Нямаше този ефект - да ги изсуши светкавично, повече мокри. Unamused Не съм пробвала тези от ветеринарните аптеки. Може да са по-близо до истината.

# 687
Точно щях да се включа за предложение за гранофурин от ветеринарните аптеки. Ползвам го за друго и мисля, че си е същият като стария. Как не съм знаела, когато моята изкара варицела, останаха такива дълбоки белези по лицето, а иначе не ги е чесала и много внимавахме. Просто много тежко протече болестта при нея.
Аз също се чудя за НВО-то по чужд език. Голяма част от това, което е включено в изпита не се практикува в училище(слушане с разбиране напр.), или поне не в нашето. Пак ли оценяват какво са научили децата в курсове от ранна детска възраст. Мое мнение е, че не следва при  балообразуването да се включва  НВО-то по език или пък в езиковите гимназии трябва да направят различни паралелки с различно учебно съдържание.
Дидева, пак благодаря за навременното инфо!

# 688
 балообразуването да се включва  НВО-то по език или пък в езиковите гимназии трябва да направят различни паралелки с различно учебно съдържание.

в кое балообразуване се включва НВО по език? Извинявам се, ако е коментирано.

# 689
  • София
Досега никъде не се е включвало в балообразуването.

Общи условия

Активация на акаунт