На лятото се радвам аз, ала иде седми клас

• 66 513
  • 816
  •   1
Отговори
# 705
  • Sofia
Поне се запали да свири на китара, да не е хептен само на електронни усторйства.
Да не е електрическа китарата, че ще спада пак към ел. устройствата 😂

Като го написах, си го помислих, но свири и на класическа, та му простих Wink

Като чета тук, май повечето деца са с поне Б1 по английски, обмисляте ли го това НВО по желание? За жалост и ние ще спрем с английския тази година. Много се надявам да не му падне нивото Sad

В неделя сме на входен по математика във Веди. Който го мина, споделете с каква трудност е Kissing Face

# 706
  • София
Някъде по трасето из таз тема, или пък беше в бъдещата осмокласна, прочетох лична визия и оценка на Русалка за това как оценява трудността на пробните изпити по математика на доста от популярните софийски школи. Допускам, че нивото и при входни тестове би било сходно. Мисля, че Веди не беше сред най-трудните, а  на нивото на матурата. Дори може да “ковнем” тази импровизирана класация за нивото на трудност на пробните в началото на темата Simple Smile.

# 707
Здравейте,и за нас лятната ваканция приключи.Неделя почва с уроците по БЕЛ.Английският език няма да го спираме ,тази учебна година ще е доста натоварена, БЕЛ,математика и АЕ ще  са по два пъти седмично.Очертава се само събота да е свободна.Да са ни много здрави дечицата ,че доста напрегната учебна година се очертава.Другата седмица ще пазаруваме за училище ,набелязали сме и раници.Тази година и двете ми момичета ги чакат матури,малката ще е 4 клас.

# 708
  • София
Звездица, а на детето Регалия и Междучасие му се струваха с по-лесни от Веди (аз не съм ги сравнявала) ... Наборът ходеше във Веди.
На Пробния изпит на Веди за ниво миналата година, дори да си записал, че ще ходиш само на единия предмет решаваш и двата. Синът ми беше неприятно изненадан, бяхме го записали само на БЕЛ. По късно размислихме и добавихме математиката, бяха започнали вече курсовете.

# 709
Звездица, а на детето Регалия и Междучасие му се струваха с по-лесни от Веди (аз не съм ги сравнявала) ... Наборът ходеше във Веди.
На Пробния изпит на Веди за ниво миналата година, дори да си записал, че ще ходиш само на единия предмет решаваш и двата. Синът ми беше неприятно изненадан, бяхме го записали само на БЕЛ. По късно размислихме и добавихме математиката, бяха започнали вече курсовете.
Хитър ход от страна на Веди Joy
В Междучасие като се намеси Симеонов, си става като мат състезание.

# 710
  • София
За Междучасие може компетентно да са изкаже Слънчева, когато се включи.

За мен най-човешки са изпитите на Регалия. Там на входно девойката изкара максимален резултат без да е решавала лятото. Говоря само за математика. На пробните в Регалия имаше толкова и 1-2 точки над това, което показа и на НВО, а именно 96т.

За сравнение на един в Междучасие имаше 85т. и на един в СМГ - 80т. Това чак април, не на входни.

# 711
  • София
Чак компетентно... Joy
Математиката на пробните в Междучасие е по-трудничка от самото НВО. Симеонов не жали сили и ум! След един от пробните беше казал, че ако някой е решил последната задача, ще му стане роб!
За БЕЛ мисля, че първата част е по-засукана, но пък по мое виждане, преразказите се оценяват доста обективно. Общо взето, аз следях статистиките, които в крайна сметка се оказаха много точни.

# 712
Ние бяхме юни месец на пробни във Веди. След обяд мога да напиша, ако девойката помни какви са били тестовете, но по нейно мнение не са били трудни(не че тя се справи блестящо - имаше по няколко нерешени задачи и от двата теста, но причината, според нея, е била липса на време). Май самият тест също е бил разделен на два  или три модула и всеки е бил за определено време. По-късно ще напиша подробности по спомени.

# 713
  • Sofia
merrynem, ще ти бъда благодарна! Purple Heart

Desem, ти сега ме разби - нашият е записан само по математика. Ако им дадат и тест по БЕЛ, ще е много забавно Trollface

Аз помня класацията по трудност по школи на Русалка (, ако беше от нея), но мисля, че се отнасяше за пробните, а не за входните. Всъщност не ме притеснява чак толкова изпита в неделя - да си покаже, каквото може и да го разпределят, където трябва, но просто да имам едно на ум с информация Hands Plus1

# 714
  • На топло в неговото сърце.
Тук има ли записали децата си в Лого 3?

# 715
  • София
Ако говорите само за входните, не мога да дам мнение. Съвсем умишлено не го пуснах на такъв, защото исках да избегна  разпределението му в група, според нивото му. Попадането, в която и да е крайност, за мен е нож с две остриета.

# 716
  • София
И аз да се изкажа за сложността на пробните изпити на базата на опита с каката отпреди 3 години:

Междучасие: по БЕЛ е близък до реалното по сложност; по МАТ е доста по-труден от това, което на практика се дава. Щерката ходеше там само на БЕЛ, но си плащахме като външен участник и се явяваше и на математика

Регалия са много близки до реалното положение. Не сме се явявали, но ползвахме материали от други явявали се и по БЕЛ и по МАТ.

Софроний - щерката ходеше там само на математика. Пробните по математика бяха много близки до реалното, изкара на матурата, точно толкова, колкото изкара и на 2-та пробни там. Отделно помагалото им по математика е много добре разработено, подбрани са различни типове задачи, точно нещата които се падат. Сега правеха ново помагало в съответствие с промените в програмата.

Ние нагласихме програмата с курсовете - по БЕЛ ще ходи в Междучасие, а по МАТ в Софроний при преподавателките, при които ходеше сестра и преди 3 години и от които бяхме много доволни. Очертава ни се един цял почивен ден през уикенда, представяте ли си Simple Smile и то ако нямаме състезания .......

Вчера разгледах внимателно заповедта на МОН за определянето на сроковете по приема на седмокласниците. Не знам на вас как ви се струва, но дните за всяка стъпка са по 2-3 дена, а тази година бяха дали повече дни. Например тази година при дати на матурите 21 и 23 май, датата за публикуване на резултатите беше до 6 юни т.е. 2 седмици за проверка, оценка, разсекретяване и качване на резултатите. Тази година при дати 17 и 19 юни, датата за публикуването на резултатите е 26 юни т.е. 7 дена - тия хора кога ще проверяват (по 2-ма проверяващи), кога ще има арбитраж при разлики между оценките на 2-мата проверяващи; разсекретяване; качване на резултатите в интернет и т.н. Тази година имаше 5 дена за подаване на заявление за участие в 1во и 2-ро класиране, а за догодина са предвидили 3 дена. И всички срокове са съкратени спрямо тази година. Мен лично това много повече ме притеснява, отколкото това, че местят матурите юни месец и удължават учебната година до 30 юни особено предвид капацитета на тия от МОН и как о*раха тая година първото класиране.

# 717
  • София
Има ли родители, които са записали децата си е школа "Просперитет и развитие" ?

# 718
ДЗИ и НВО вече са на различни дати, това предполага възможността да бъде осигурен по-голям брой проверители там ,където е необходимо ( обикновено всички останали области чакат София, тъй като там броят на завършващите основно образование е най-голям). Във файла с анализа на резултатите от тази година се споменава проверка и оценяване от дистанция в електронна среда и при НВО.
Сроковете тази година бяха леко разтеглени спрямо предходната. За сравнение - през 2017 обявяването на незаетите места след трети етап на класиране по график е било на 21. 07., а тази година - на 02. 08.  Това не променя факта, че времето за подаване на документи за участие в класирането е скъсено. Вероятно са имали предвид наличието на електронната система, както и предвидените изменения в Наредба 10, с приемането на които в общия случай ще се подава само заявление и медицинско при необходимост. Ако механично пренесем продължителността на кампанията от 2018 към 2019 година, това би означавало приключване на стандартните класирания в средата на август.
Що се отнася до тазгодишната грешка, тя беше на РУО - София-град и не зависеше от времето. Начинът на балообразуване беше известен далеч преди обработката на резултатите и спокойно са можели да направят необходимите проверки, за да не се стига до ситуацията, която се получи.

# 719
merrynem, ще ти бъда благодарна! Purple Heart

Desem, ти сега ме разби - нашият е записан само по математика. Ако им дадат и тест по БЕЛ, ще е много забавно Trollface]

AniK, писах ти на лични, но да добавя, че най-вероятно ще им дадат и по БЕЛ, т.е само български език, защото тестовете били в една брошурка и разделят  децата в стаята на 2 групи - първо едните правят бълг. език, а др. мат., а после се сменят. Това по спомени от щерката.
Аз смятам за уместно провеждането на входно ниво, като си мисля, че целта е да разпределят деца с горе-долу еднакви знания по предмет в една група.

Общи условия

Активация на акаунт