Подготовка за малкия човек - тема 4

• 60 907
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Моят син е на един месец и в болницата и педиатъра ми казаха по време на баня съвсем леко да придърпам, колкото да изчистя ако има мръсно.
Използвам многократни пелени- система кавъри и прифолди, подложки и вътрешни гащички.

# 556
  • Пловдив
През деня му слагаме многократни пелени, а нощем - еднократни Либеро (хубава материя и не смърдят на химикали като другите памперси). Не се е подсичал досега, а го мажа веднъж месечно с каквото и да било.

Кожата му по принцип е много чиста, ама има и значение какво влиза в контакт с нея. Когато има подсичане, си трябва мазане, ама се замислете дали избора на памперси не е причината за него.

Може ли малко информация за многократните пелени - на каква възраст е детето ви, какви пелени ползвате, от къде ги купувате.... 
Аз купих едни многократни, но пропускат всичко веднага! Не е подсечено детето ми, но имам желание да ползваме многократни! Може и на лично! Благодаря!!!

# 557
  • София
За памперсите - до 7-8м купувах зелен Памперс, но лентата отстрани започна да идва къса на моя син. Сега е с Лупилу и съм повече от доволна от съотношение цена-качество.

За забелването - водих моя син на уролог на 6м и при него се наложи. Имаше стестен пръстен и някаква ципа, чието име забравих, беше прекалено нееластична. Сега е на 13м и е забелен на 2/3ти.

# 558
Моя мъж се грижи за забелването . Всяка вечер придърпва , тампонира с реванол . Почти е готов със забелването. Ще видим какво ще каже педиатърката на следващия преглед

# 559
Наистина е много индивидуално. Ползвала съм различни марки памперсу. Най-доволна съм от Либеро, Пуфис, Бейбилино, Хъгис.
Най-недоволна от - Памперс (всякакъв вид), Молфикс, ДМ, Лупилу.
Сега тъй като се върти и бяга много е с гащичките на Памперс, но едвам ги понасям честно казано. Чакам да стане 10 кг и да започна да му взимам на Либеро.
 За забелването - или го правите или не. Аз съм за, не съм много убедена, че нещата ще се оправят от само себе си с времето. От педиатърката знам, че преди 3 месеца, не се пипа. След това започнахме лека полека вкъщи по време на баня, но не се справяхме много и всеки път когато ходехме на преглед педиатърката ни помагаше с един малък участък. После си продължавахме вкъщи и така постепенно на 9 м вече се забели. Доволна съм, стана бавно, но не е плакало детето и не се е травмирало.

# 560
Almond eyes, като фен на гащичките да кажа, че има Huggies от 6 кг. и Babylino от 8 Hug

Към това, че зависи от структурата и кожата на бебето, да допълния да не се презапасявате с по-малките размери, защото бързо стават малки и после си е мъка да се изразходят. Аз раздадох над 150 бр. единица и двойка.

# 561
А каква възглавница е най-подходяща като за начало. Има огромен избор и почвам да се обърквам. Като цяло покупките за бебето се оказаха не лека задача.

# 562
До 1 година поне не му трябва възглавница.

# 563
А каква възглавница е най-подходяща като за начало. Има огромен избор и почвам да се обърквам. Като цяло покупките за бебето се оказаха не лека задача.

Само ако започне да му се сплесква главичката от някоя страна, иначе не им трябва изобщо.

# 564
Аз ползвах такава възглавница: https://www.hippoland.net/kikka-boo-memori-ergonomichna-v-zglavn … ittle-bear-242082

Но сега така се върти, че е абсурд да спи на възглавница. Сам си прави обиколниците на възглавница.

# 565
Аз ползвах такава възглавница: https://www.hippoland.net/kikka-boo-memori-ergonomichna-v-zglavn … ittle-bear-242082

Но сега така се върти, че е абсурд да спи на възглавница. Сам си прави обиколниците на възглавница.
+1

Отделно, изпрах мемори възглавницата и вече не е мемори. hahaha Използва я за топка. Mr. Green

# 566
За голямото дете и аз не ползвах възглавница. Но сега се замислих за тези анти рефлукс . Дали са подходящи за новородено? Нещо от сорта на това

# 567
  • Варна
Ние ползвахме подобна от съвсем рано, защото много връщаше храна. Подходяща е.

# 568
За тази възглавничка е хубаво обаче и гнездо да има.

# 569
А каква е функцията му? Гледах ги и не можах да схвана.

Общи условия

Активация на акаунт