Петокласници - 2018/2019- Тема 1

• 74 280
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
  • от Луната
Днес най - накрая благоволиха да проведат заветната РС Mr. Green Преподавателите, които се представиха ми харесаха, дано не ме разочароват, както стана преди. Класната, макар че все още е леко неориентирана по някои въпроси (нова е в училището) пак ми направи добро впечатление.
Учебни тетрадки още купуваме, че те на седмица по един си казва изискванията  ooooh!
Все още за половин час си пише всички домашни, явно още не са ги подкарали яко да учат. От входните нива съм доволна как се е представила, но ако не беше такава блейка щеше да е само със 6 по всички предмети, а сега има и 5  Mr. Green
Относно Уча се, аз тази година още не съм подновила абонамента, защото Балерината едва я карах да влиза и да слуша уроците миналата година. Ако пожелае ще го подновим.

Лили, платения абонамент ти пуска целите уроци, а не само демо версиите, както и ти дава достъп до тестове след всеки урок. На мен сайта ми харесва, но както казах детето почти не влизаше, ако аз не настоявам и реших, че за сега ще си спестя 100 лв.

# 511
  • Пловдив
Те демо версиите са достатъчно изчерпателни,така че най-вероятно и аз ще си спестя абонамента.

Нашата РС ще е на 23-ти. Крайно време беше. Учителката ни по математика беше 2-3 часа и оттогава я няма. Всеки ден се въртят различни,които я заместват,но смятам да поставя въпроса така ли ще я караме. Все пак математиката не е кой да е предмет и да ми слагат г-жата по Човек и природа да им води е несериозно.

# 512
  • София
Lili, много е неприятно това с учителя по математика. Минах през един математически ад в 6 клас с баткото.
Септември - декември имахме "учител" меко казано неадекватен. След това още 3ма се смениха, с паузи между новите с липса на заместник... Наложи се аз да преподавам (до края на годината), не е същото като да е в училище (времето след 9 ч. вечер не е най-подходящото, а и не съм нито педагог, нито математик по професия), а и тръгнах със закъснение - в средата на ноември се усетих в какво ни (пет класа) е забъркало училището.

# 513
  • София
Да се впиша и аз за музиката понеже дъщеря ми закъса на входното по този предмет, като теория досега не са учили и изведнъж искат да знаят сложни думи и тактове. Нищо лошо за музиката и аз и тя сме меломани, досега винаги е бил любимият и предмет, защото и пее вярно. Та смятам, че домашните по мат, БЕЛ, география, език и т.н са достатъчни, та няма нужда и домашно по музика. Последните години около мен всички се жалват от предмета музика. За мен това трябва да е един час отмора и забавление.
Спомням си по наше време само по мат, БЕЛ и език имахме домашни. Сега дори и по рисуване има.....
Та ще е интересна година тази.

# 514
  • София
Те демо версиите са достатъчно изчерпателни,така че най-вероятно и аз ще си спестя абонамента.
Ами не е точно така. Демото предлага 4-5 пълни видеоурока с тестовете към тях, но за следващите се иска абонамент. А когато има абонамент, поне при нас, много мотивиращо действа и взимането на нива на профила, спечелването на баджовете и дневните мисии-игри.

# 515
  • На морето!
Платих пробно за 6м. абонамент, засега му е интересно, пу-пу дано остане така. Гледах с него урока по ЧП, доволна съм, а той доволен, че накрая на урока има тест, където изкара 6.

# 516
Здравейте! Моля да споделите за добро помагало по БЕЛ, което може да ползваме в къщи. Хубаво ще е да съдържа и отговори, че понякога има въпроси на които и аз закъсвам. Иска ми се да правим малко повече упражнения, че и госпожата ни е доста взискателна... Работят по учебника на БГ Изкуства, а на същото издателство работните листи ползват по РП.

# 517
При нас много изискват по разказвателните предмети. По география малко нещо да сгрешиш - направо двойка.

# 518
При нас много изискват по разказвателните предмети. По география малко нещо да сгрешиш - направо двойка.

Още не са започнали изпитванията. До сега правиха входни тестове. Дори не са им върнали всички резултати. Но... ще е трудна работа. Не можем да успеем да си научим по всички предмети, защото след 5 часа тя вече е неадекватна Sad

# 519
Моят син има над 15 оценки, броих ги в четвъртък. Входни нива + изпитване. Най-много оценки има по английски.

# 520
При нас е имало рд при последен час история и госпожата много се е ядосала как може да се отсъства без причина.
Много лошо, че разказвателните не са на блокове. Толкова много часове са и се падат почти всеки ден по 2.
Много съжалявам, че не се обадих в началото да се оплача от програмата, но се заблудих, че ще има много почивни дни, падащи се в конкретен ден. В един ден от седмицата няма нито един разтоварващ час за сметка на друг. Девет часа мат, бел, англ.и разказвателни. Това как се издържа?

# 521
  • София
Аз също предпочитам учебните предмети да не са на блокове, но от друга страна многото предмети в един ден прави чантата непоносимо тежка-както е в нашия случай.

# 522
  • В светлината на слънцето
Ученето на блокове е много добро решение не само от гледна точка на по-леката чанта. В този случай се преподава урока в първия час, а в следващия се изглаждат и запълват празнините, неразбраните неща, прави се повторение на материала и децата много по-леко и бързо усвояват материала. В общи линии това е по-напредналият начин на преподаване, но за съжаление не е навсякъде така. Казвам го от опит с по-голямо дете. Не е само до тежина на чантите.

# 523
Учила съм 5 години на блокове и съм твърдо за Няма по- добър начин за усвояване на материала и насочване на вниманието в точна посока. 80 минути блок и 20 междучасие. 8.30 започвахме в езиковата и три блока с две междучасия. Понякога и четвърти блок.

# 524
И аз мисля, че е по-добре за усвояването, но съм против петминутните междучасия или слети 80мин. Това е пагубно за гръбнака на толкова малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт