За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 416
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 6 013
Благодаря, Биляна! Видях при Пепи и рецепта за такъв кашкавал с кори за баница, та сега се двуомя кой вариант да приготвя.

# 301
  • Русе
  • Мнения: 5 238
Аз го държа в хладилник нарязан на порции, гледам самият кашкавал да е твърд.
Мира, погледни при пеп-4о, там ми е първата помощ почти винаги!
  https://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_28.html
 И аз имам нужда от помощ - преди години си записах оттук рецепта за поача с бакпулвер. Да, обаче тефтерът си е вкъщи, а аз на почивка. Търсих усилено, но не мога да намеря същата рецепта. Тази, която сега намерих в турската тема е с 2 с.л. кис. мляко, а аз си спомням, че беше с 1ч.ч. По спомени имаше около 2,5ч.ч. брашно; 1 п. бакпулвер; 1ч.ч. кис. мляко; 1ч.л. сол; олио...За пълнеж сирене и яйце за мазане . Ще я давам на съседка, но първо ще ги направя аз, та да не се излагам  Embarassed

http://serchita.blogspot.com/2012/09/blog-post_12.html

# 302
  • под тепетата
  • Мнения: 9 407
Огромно благодаря,  i_peych!  bouquet
 Като не мога да помня, поне знам къде да потърся помощ  Simple Smile

# 303
  • Мнения: 3 390
Кашкавалът в кори е страхотен. Горещо препоръчвам, става лесно, вкусно и не се разтича.

# 304
  • Мнения: 6 013
Благодаря за отзива, и аз към него се ориентирах, че и без това съм харесала рецепта за баница и само чаках случай.

# 305
  • Мнения: 10 279
И аз от как го правя (кашкавалът пане в листи), се родих , че и сирене. Само една малка тънкост има, която не я владея все още. Като навия листа с кашкавала вътре и като че ли вътрешните пластове листи ми остават малко сурови/бели. Ако надупча пък, почва кашкавала да ми изтича от надупканото. Има ли някакъв трик да ми се напоят листите и от вътре?

# 306
  • Мнения: 9 130
като ги накиснеш за повече време в яйцата. Но така кората малко се скашва и трябва да внимаваш като вадиш от сместа с яйцата и поставяш в олиото. Аз слагам малко кора за баница - виждала съм из ФБ момичета да показват завито парче в цяла кора - като се сгъне, стават 6-8 пласта кора. обикновено 1 кора я режа на 4 и като прегъвам гледам да няма повече от 4 пласта кора. Ако трябва едната сгъната част завивам над  парчето кашкавал, другата - под него.

Мира, другия също е хубав - само трябва да го поставиш във фризера да стегне добре, преди да панираш.

# 307
  • Мнения: 13 226
Купих пилешки дробчета, обаче на тия години за пръв път в живота си ще готвя такова... та да питам и аз за съвети Grinning
Предполагам на тиган и не за много дълго?

# 308
  • Мнения: 9 130
измивам ги и заливам с вряла вода с малко оцет - да се излезе кръвта повечко, пък те да стегнат.
Първо запървам лука (или направо карамелизиран ползвам, почти винаги имам готов във фризера), тях ги слагам върху лука. Ако е и с пилешко месо (че 100ев не припада по дробчета) слагам и бяло месо - да се запържи с лука, или преди него. И пак дробчетата отгоре. http://pep-4o.blogspot.com/2015/07/blog-post_8.html
Но ако искаш дробчета с лук - първо лука, после дробчетата, отцедени от врялата вода с оцета.  Те се готвят за ок 10 мин макс.
хубави са и завити в прошуто и пак на тиган - така поне не гърмят Simple Smile Дробчетата като се пържат, много пръскат, внимавай да не те изгорят

# 309
  • Мнения: 13 226
Супер, благодаря Simple Smile
Дробчета с лук ще са значи, в дълбок тиган че да не трябва да залягам Grinning Вероятно в уок тигана ще ги метна, те и не са много и едва ли да им е тясно там.

# 310
  • Мнения: 9 130
и капак Simple Smile

# 311
  • Мнения: 13 226
Имам и капак за него, екипирана съм иначе Grinning
По-скоро ми убягваше тая част със заливането с оцетена вода в началото, нямаше да се сетя да го направя. Благодаря още веднъж.

# 312
  • Русе
  • Мнения: 5 238
Купих пилешки дробчета, обаче на тия години за пръв път в живота си ще готвя такова... та да питам и аз за съвети Grinning
Предполагам на тиган и не за много дълго?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_908.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/01/blog-post.html

# 313
  • Мнения: 13 226
Благодаря и за тези идеи, но мразя чушки, ама много ги мразя... а без тях няма да е същото.
Залях ги вече с горещата вода по съвет на Пепчо, ще ги мятам само с лук след малко и това ще им е. Идеята да им се сложи бяло вино ми допадна обаче, сигурно ще сложа и аз малко.

# 314
  • Русе
  • Мнения: 5 238
Може да пропуснете чушките. Аз когато нямам под ръка, не слагам. А, бялото вино наистина дава много добър аромат на дробчетата. Винаги го предпочитам пред бирата. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт