Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 7

• 53 360
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
на къс и почти ец допълват нашите хормони, а на дълъг се разчита основно на външно внесени.
така непрофесионално казано.

гледам че се луташ за варианти, не е ли редно да ти предложат нещо подходящо, пък ти да прецениш дали става.
аз така правя , искам си варианти, пък преценявам кой ще ни понесе финансово и времево.

# 631
Не лутам, ами много се лутам! Те варианти ми предлагат, пробваме. Всичко сме пробвали възможно. Та остана само този протокол. И понеже не искам бройки, а качество, дали няма да помогне в случаи като нашите? В четвъртък ни е коментара по последният провал, ще споделя какво предлагат от клиниката ни.
Изглежда само аз мисля смехории и нереалистични неща. Ама нищо 😬
В паузите е така

# 632
Аз съм чувала в ТР, че дългият протокол е за жени с изчерпан резерв.
Някои са постигнали добри резултати, други - не.
На мен никога не са ми го предлагали.
Успех, Вики! Hug

# 633
Мани, знаех си, че ми е смешна идеята. И аз никога не съм чувала за подобни експерименти. Но отново да кажа, че изхождам от идеята, че уж имат пълно влияние в/у яйчниците. Но явно се следят и други показатели. Просто не съм детайлно запозната с дългите протоколи. При мен се видя, че нищо друго не сработва като хората.
Много ми е интересно какво ще ти кажат,защото аз съм със същата диагноза минала през много опити и протоколи 😕

# 634
Гера, четвъртък ще ви кажа, дали при нас е опция и изобщо опция ли е за подобни случаи.
Сиси, меркало ми се е из нета това и от там го мисля, може би. Любопитно ми е.

# 635
Точно така е Сиси,дългия протокол се препоръчва най-вече эа ИЯР и има логика,антралн.фоликули са малко,поне при мен 4-5 и се цели едновременно да нарастнат,та на дългия протокол  целта е такава.

# 636
Вие ме разбихте. До момента инфото ми беше обраното - дългият протокол се прилага на жени, които нямат проблем с резерва.

# 637
Практиката тук е да се стартира с дълъг протокол, без значение от резерва. На нас не са ни го предлагали изобщо в никоя клиника. За това ще питам, дали е удачен вариант или да не си губим времето. Това ще ни е решаваща среща. Култувата ‘дет се вика.
Бубанка, ти правила ли си го?

# 638
  • На остров
При нас се смята, че дългият е за жени с добър резерв. Но там хормоните са много !
Аз лично късият го предпочитам, много по лек ми се стори.
Блокирането при дългият е ужасно.

Буба какво стана направи ли тест ?

# 639
  • тук-там
Според мен с различните протоколи се търси добър отговор на стимулацията. Вики, ти нямаш ли добър отговор при къс протокол?

# 640
Досега,(три години)и аз съм все по къс протокол.И аз съм с почти ИЯР.Сменях клиники,разбира се.Преди 2 месеца приключи поредния опит и доктора каза,че следващия ще е по дълъг протокол.И на мен ми е много интересно,защото бях чела,че при нас е по-добре да е къс.Да не стане само проба-грешка

# 641
  • sofia
След 42 години ми се струва, че повечето неща в инвитрото са проба- грешка. За съжаление няма универсален метод за успех и просто се пробва какво ще проработи и дали нещо ще се нацели. Убедих се, че схемите са две - или пробваш на късмет с твоя Я, ако имаш достатъчно търпение, има лекар, който да ти повярва и подкрепя, докато решиш да прекратиш или направо минаваш на ДЯ, където успехът е поне на 50 %. Това са си мои разсъждения от краткия ми опит от почти 2 години...

# 642
  • София
Тъй  като цикълът ми дойде утре сутрин смятам да посетя клиниката и да им кажа, че с четене си избрах нов протокол от тази статия:

https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(13)02469-2/fulltext

Надявам се да успеем да го произведем до пункция за 10 дни, защото на 21ви ще ходя на море в Турция.

Вероятно отново нищо няма да стане, и пак ще има кухи фоликули, но да видим...

# 643
Според вас, комбинация дълъг протокол с мнооого лека стимулация тип “полъх”, опция ли е за слаб резерв? Никога не съм чувала за такова нещо, но съм склонна да питам в четвъртък доктора ни. Само да проверя предварително при вас, дали не е крайно смешно да се интересувам от това. Изхождам от логиката, че при дългия след блокажа имат уж пълно влияние в/у яйчниците. При нас само това не е пробвано. Разсъждения просто. Или това не е играта на слабият отговор при стимулация?
Аз бях последния път по дълъг протокол по наше настояване,въпреки ИЯР. Лекарят беше много, ама, много скептичен, според него щях да изкарам 3-4 Ф....По къси преди това не ми нарастваха Ф равномерно. От дългия изкарах 7 Ф с 6 Я,едната беше презряла,т.е.от 5 качествени се оплодиха 4 и стигнаха до бластоцит. Върнаха ми 3,но не настъпи бременност 😢... Явно заекът се крие другаде, затова сега генетика и имунология Sad...

Последна редакция: ср, 12 сеп 2018, 10:11 от bubastet

# 644
Аз от известно време се чувствам доста напрегната. Вие с какво успявате да намалите напрежението - работа, хоби, спорт, засилена активност по процедурите...?

Общи условия

Активация на акаунт