ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 532
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Явно един и същ ги пише писмата. Joy Няма значение ВУЗ ли засяга, гимназия или начално училище.

# 136
  • София
Аз подозирам, че си имат набор от типови отговори с общи приказки и си избират от тях този, който има някаква минимална връзка с въпроса.

# 137
  • София
Значи толкова време дискутираме отпусните, догодина пак ще се дъвчат сигурно, че предлагам направо една ПРЕКЛУЗИЯ да им ударим ( санака Wink )

Кое да пеклудираме - дискусиите или МОНски простотии? Joy Аз съм за второто.

# 138
Те ако имат готов набор с отговори и им трябват 22 дни да изберат подходящия....Смятай значи...

# 139
  • София
Второто, естествено! Дискусиите ще течат, докато нещо не се промени! А дано! Поне има мислещи хора тук, които могат да разсъждават и дават добри съвети!

# 140
  • София
Дидева, ама те първо трябва да изберат подходящия отговор, после да го персонализират малко, като вкарат вх. номер на твоето писмо и името, за да има обръщение все пак. То си е процес. Joy

# 141
Откакто Бог ни дари с функцията copy-paste, би трябвало даже МОН малко да посъкрати сроковете. На бас, че догодина тоя разговор за отпусните пак ще е на дневен ред.

# 142
Копи пейст, но си представям какво обикаляне по бюрата пада за всяко листче - първо отлежава в деловодството, после го изпращат на някой отдел, после на друг, докато мине през пет човека, пък после някой вземе, че копи-плесне някой от тези конкретни и информативни отговори, после някой да го одобри, пък Онази-чието-име-не-споменаваме да го подпише, после се сканира поне една седмица, изпращане... Хич не е лесна тази работа. И сега ако са се събрали пет писма, представете си какъв труд кипи...

# 143
  • София
Дидева, събирай всякакъв материал сега. Догодина, като възникне дискусия, само питай какъв им е случая и какъв отговор ще им реши проблема. Joy
Чудо е! Аз до този момент, такава институция не съм срещала! Винаги има някой, нещо не чул, не прочел, не разбрал, ама такова повсеместно шушкане и оплитане не съм виждала! Как пък нито по едно питане не излязоха с ясно становище.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 22:40 от Слънчевата

# 144
Аз от години правя, както ме е учила мама. Първо тегля и складирам, после чета и анализирам, защото историята помни много бързо изчезнали файлове....

# 145
  • София
Та, к'во казахте за апойнтментите и дискъшъна в МОН, относно промените?

Слънчевата, /ох не мога да свикна с този ник/ става въпрос за редица неясноти по новата програма /двата гимназиални етапа и профилирането/, които ме притесняват и повдигнах днес за дискусия в темата за МОН. С две думи: колко точно жертви ще са нашите деца на реформата на МОН - много или умерено? Joy Тъй като реформата касае повече от един випуск, Дидева е направила отделна тема, в която да се обсъждат промените.

# 146
  • София
Аз още ме съм взела отпускното!

# 147
  • София
Ооо, таз тема ми е много любима, още откакто разбрах, че има такова разделение по гимназиални етапи. Ту се зарадвам, че съм разбрала нещо, ту като започна да чета се оказва, че все нещо не съм разбрала. Joy
Ще се запозная с темата и ще следя, но след няколко дни. Още съм във ваканция!

# 148
  • София
Откакто Бог ни дари с функцията copy-paste, би трябвало даже МОН малко да посъкрати сроковете. На бас, че догодина тоя разговор за отпусните пак ще е на дневен ред.

Не се знае, до тогава отговорът на МОН може и да пристигне. Joy

# 149
Хммм, интересно съобщение от миналата кампания (НПМГ) след трето класиране.
“Посочените свободни места са преди процедурата по пренасочване от РУО София-град на записани кандидати в паралелки, които ще бъдат закрити. Част от тези кандидати е възможно да заемат свободни в момента места.
Официално свободните места за 4-то класиране ще бъдат посочени на 21 юли на сайта на РУО

Общи условия

Активация на акаунт