ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 510
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз  продължавам на бЕло, но с диня! Joy
Ще разочаровам Ментата, ама диня с мастика е само за палтки.
Ох, в сряда съм на работа, трябва да натисна детето за задължителната литература, а ми е толкова добре в моментааа...
Аз се чудя за четвъртото, ако има места в желани паралелки в  същото училище . Joy

# 166
О, хич не е смешно, а е вероятно да хвърля кръвнишки очо на 4 класиране и да се изпокараме вкъщи, щото не ми дават, но пък все искам да участвам в класирания. Тръпка, човещинка, дет се вика. Blush
 Пп за протокола: розе с лед ме чака, ама първо да се прибера вкъщи....

# 167
  • В светлината на слънцето
От мен наздраве с ликьорче скинос. 🍸

# 168
А аз имам друг въпрос - търся нещо за младежа, свързано с математика, компютри, шах, за след 8 август в София. Спортовете ще ги провярявам отделно. Повечето  летни школи приключват юли, август или почиват, или са отдавна заети. Западните райони не са ми удобни. Ще съм благодарна, ако някой ми помогне с идея.

# 169
  • София
Изпуснах ви яко, ама натискаме на изучаването на гръцките острови в момента. Едната почти сдъвка Дон Кихот, а другата нещо мърляви Хамлет и пищи, че се е овъртолила и нещо не била разбрала. Чати с гаджето по цял ден. Честито на ималите нерви и късмет на трето класиране. Днес на плажа ще се опитам да наваксам поне с новата тема.

# 170
  Хора,загазихме с бълхи!кажете,ако имате някакво изпитано средство за борба,че е ужас.В къща с двор сме,животни нямаме,освен едно куче.
    Наборът стана,приготви закуска за него и батко си и ще ходят на фитнес.Обещали са ми да четат
усилено,за да не носят книги на морето,а и в неделя съм обещала да ги водя на мач Ботев Враца,-Левски,който ще се играе в Монтана.Моят съпруг категорично отказва да ходи на масови спортни прояви,та пак аз.

# 171
  • Cobrs
Ние като обезпаразитихме кучето (с таблетка някаква против бълхи, тъй като от капките ефект нямаше никакъв) и бълхите като с магия изчезнаха. Наборът е на море, след езикова ваканция, а пък ние с таткото планираме нашата почивка. За задължителна литература не говорим - нека чете каквото предпочита!

# 172
  • Варна
  Хора,загазихме с бълхи!кажете,ако имате някакво изпитано средство за борба,че е ужас.В къща с двор сме,животни нямаме,освен едно куче.
В къщата ли имате бълхи или кучето ви има?
Иначе и нашият не е фен на четенето на списъка, но пък чете всякакви други книги. Все пак взехме то библиотеката няколко и "попрочете" Илиада (само главите, които ще учат), Антигона, Черноризец храбър и следва Дон Кихот, но нея ще я вземат 2 срок, така че не е спешна. Разбира се, казва, че нищо не разбира от Илиада и Антигона Wink

# 173
    Наборът стана,приготви закуска за него и батко си и ще ходят на фитнес.Обещали са ми да четат
усилено,за да не носят книги на морето,а и в неделя съм обещала да ги водя на мач Ботев Враца,-Левски,който ще се играе в Монтана.Моят съпруг категорично отказва да ходи на масови спортни прояви,та пак аз.

Как боря молците - нарязвам на 10-сантиметрови парченца противопаразитна кучешка каишка и поставям по шкафове и гардероби. Няма  грам хвъркато.
Миналото лято бяхме  на бунгала и там мравките бяха като домашни любимци. За да не ги пренеса в къщи с багажа, го карантинирах в колата с кучешка каишка вътре и не си развъждам мравки.
Та по повод на скачащите буби си мислех (ама при тези дъждове е по-сложно), че може да има резултат ако се разпръснат парчета от каишки из двора. В пъти по-евтино ще е от фирма, която ще пръска, а  с химията ще провали почвата.
Успех!

# 174
За бълхите има разни пръскала (за вътрешни помещения), които вършат работа. Ние превантивно пръскаме с такива селската къща, макар и кучето, и котките да са обезпаразитени. Не се е появявала гад. Даже не гледам какво вземам като пръскала. Всички досега са действали.

# 175
От земеделска или ветеринарна аптека ампула Фендона.Написано е на нея как да се разреди в зависимост от това за какво ще пръскате(хлебарки,кърлежи ,бълхи...)

# 176
Благодаря,ще пробвам това Фендона.Бубите са на двора,не при кучето.Според нас някъде,не знам точно как ,са си направили "гнездо".Имаме магазина за фуражи и дом. любимци,работим с производители и вносители на препарати,с какво ли не пробвахме.Единствено не сме викали ДДД фирма.
   Готова е личната карта на младежа,утре най-после ще вади риболовен билет и ще ходи за риба.

# 177
Аз бих ви посъветвала да пробвате с ампула фронтлайн. Разтваряте в около половин литър вода и със спрей помпа разпръсквате навсякъде. Това е един от препаратите, който се използва при домашни любимци срещу бълхи. Аз нямам опит с домашни любимци, но преди много години, поне 10, ни го препоръчаха срещу хлебарки. Гадовете изчезнаха като с магическа пръчка и от тогава хлебарка в къщи не съм видяла, а не че няма в блока...Освен това е и най-малко токсичен за хората и животните, няма дразнене и миризми. Успех!

# 178
Фронтлайн комбо наистина мори хлебарките до крак и не е токсичен. Но не знам дали това важи и за бълхи.

# 179
  • София
И аз давам глас за Фронтлайн. И за хлебарки, и за бълхи (тях не успях да ги видях, но малката на 2 г. здраво беше нахапана) съм пръскала в апартамент - заради децата. Ампула за голямо куче ме посъветваха втория път да взема до 20лв. беше и се получаваше голямо количествоза пръскане. Преди това спрей 100мл за 30-40лв.

Хайде и аз да питам за твари:
Нещо ефикасно за оси?
Намерихме гнездата, махнахме ги (пълни с ларви бррр), пръскахме с Райд, пак се връщат гадовете.

Общи условия

Активация на акаунт