ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 528
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Понеже преди малко ми показаха същия отговор на подобно писмо...
Началник на РУО изпраща запитване за становище по нормативен документ, който трябва да познава в детайли и по идентичен проблем с едногодишна давност, който ще бъде актуален и през следващите години? И експертите в МОН не намират време да отговорят повече от три седмици? При положение, че миналата година отговор на въпроса е даван нееднократно макар и във връзка с други РУО?

# 121
  • София
Има ли някой записал се вече, след третото класиране, да сподели искат ли отпусни на трети тур или не? Joy
Ние се записахме тази сутрин в 127...за 3ти, пореден път. Постоянството трябва да се отбележи в случаят като наша силна черта! bowuu Joy

Взега оригинала на Дипломата и отпусното. Peace
Посрещнаха ни с :"А, вие не бяхте ли.....?" Отговарям: "Точно същите сме. Които нямаше да участват на 3то класиране...." hahaha Joy Joy

# 122
  • София
Ще ги шашнеш ако играеш на четвърто класиране

# 123
Отговорът на МОН е в обичайния стил. Joy

Относно издаване на Удостоверения за преместване на ученици
И още нещо интересно.
Изх.№ РУО1-19892/27.07.2018 г.
ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА, КОИТО ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИЕМ В VIII КЛАС

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,
Скрит текст:
Отчитането на III класиране от ВСИЧКИ училища, осъществяващи прием в VIII клас, ще стане на 31.07.2017 г., вторник,  в сградата на НПГПТО "Ломоносов", ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 148 по следния график:
08:30 часа – район Възраждане, Връбница, Сердика, Подуяне;

09:00 часа – район Красна поляна, Илинден, Красно село, Триадица;

09:30 часа – район Младост, Витоша, Надежда, Слатина, Искър, Нови Искър;

10:00 часа – район Люлин, Банкя, Средец, Овча купел; Кремиковци

10:30 часа – район Изгрев, Студентски, Лозенец, Оборище, Панчарево.

При отчитането следва да представите:
копия от листингите от трите класирания, като върху листингите за трето класиране, раздадени от РУО, е отбелязано срещу имената:
код „1” – „записал се” – със зелено

код „2” – „не се явил” – с червено

протокол за трето класиране за всяка паралелка;
списък на учениците по паралелки и оригиналите на Свидетелствта за завършено основно образование, подредени по реда на списъка;
заверено копие на заповед на директора на съответното училище с приложен график за IV класиране
Обръщам внимание, че ВСИЧКИ училища носят отчет на приема до момента, независимо дали са имали класирани ученици на второ и/или трето класиране (без закритите паралелки).

Д-Р ВАНЯ КАСТРЕВА
НАЧАЛНИК НА РИО – СОФИЯ-ГРАД

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 19:17 от Анонимен

# 124
  • София
Ама разбира се! РУО пита как да чете абсолютно ясна и недвусмислена нормативна разпоредба, а МОН му посочва, кои точно разпоредби да чете. Ми не може просто да се каже: Не се изисква удостоверение за преместване при осъществяване на държавния план-прием в гимназиите. Много разговорно звучи, неекспертно, някак си. Joy
Представяш ли си ако им пиша по въпросите, които зададох в темата за МОН? То ще е отговор, то ще е чудо. Joy Освен да вземем да си букнем един апойнтмънт в МОН за дискутиране на промените, на които нещо не мога да им се фенна.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 19:46 от sanaka

# 125
Може да ме маркнеш  в зелено в листинга за апойнтмънта. Joy
Иначе можеха просто един линк към форума да дадат. Тези неща ги повтарям вече втора година. Сигурно по пет пъти на тема. Joy

# 126
  • София
Сега се зачетох по-подробно в съобщението за отчитането. Ох... Weary Ами то листинги си било термин, означаващ списък с класиранията, с цел да се отграничи от другия списък - с учениците по паралелки. Joy Ми ако и двата ги нарекат списък ще настане един хаос. Scream Какво да направят хората, като българският език е толкова беден?
Особено ми хареса, че при отчитането се представят и оригиналите на свидетелствата. Не стига, че ги събираме малко, хъм..., да речем в несъответствие с нормативните разпоредби, ами и ще ги разнасяме напред назад по София. Пък Регламента за защита на личните данни, не че съм му фен, ама кучета го яли.

# 127
  • Sofia
Тези свидетелства за основно образование другата година ще ги раздадат на новите седмокласници. Joy

# 128
  • София
Викаш, да спестим малко хартия, че покрай безсмисленото печатане на удостоверенията за преместване, бая изхабихме. Joy

# 129
Особено ми хареса, че при отчитането се представят и оригиналите на свидетелствата. Не стига, че ги събираме малко, хъм..., да речем в несъответствие с нормативните разпоредби, ами и ще ги разнасяме напред назад по София. Пък Регламента за защита на личните данни, не че съм му фен, ама кучета го яли.
Имам странното усещане, че ще ни се получи добър екип. Joy Точно си мислех за оня почти никому неизвестен в МОНските и РУОските среди текст от НАРЕДБА № 8 от 11.08.2016 г. за информацията и документите за системата на предучилищното и училищното образование
Чл. 50. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2017 г., в сила от 15.09.2017 г.)
Удостоверенията, свидетелствата, дипломите, справките, служебните бележки, ученическите лични карти, бележниците за кореспонденция, ученическите книжки и другите индивидуални документи, както и техните дубликати се съхраняват от лицето, на което са издадени.

# 130
  • София
Ще се получи, как да не, някой който чете с рабиране нормативната уредба и юрист!
Санака, аз същото си мислех на второто класиране за списъците и листингите, че използват ли едно и също понятие, съвсем ще го втасат! Joy
Иначе, ако си спомняте, бях писала на мейла в абв-то, на официалния на РУО и на МОН, относно отпусните. От абв-то ми отговориха, че отпусните са необходими, защото децата подлежат на задължително обучение и трябва да се проследяват. От официалния, днес получих същия, като на Десем. Само от МОН нищо не съм получила. Ако писмото на Кастрева е от 5ти юли, моето е от 16ти, значи след 10-11 дни, може и да се запознаем със становището на министерството.....
Та, к'во казахте за апойнтментите и дискъшъна в МОН, относно промените?

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 21:35 от Слънчевата

# 131
  • София
Дидева, те тези текстове и на университетите не са им известни - прибират ти и те дипломите и ги връщат при записване. Нали го дискутирахме в тема Зрелостници. Четем си ние наредби, ама е малко като във вица с полицаите и чуждите езици. Joy

# 132
Аз се притесних сега, че написах зИленУ вместо green, ще вземеш да не ме аднеш в листинга...Joy
За ВУЗовете писахте ли им? Отговор нещо?

# 133
  • София
Значи толкова време дискутираме отпусните, догодина пак ще се дъвчат сигурно, че предлагам направо една ПРЕКЛУЗИЯ да им ударим ( санака Wink )
Ама Листинга, все така неприлично ми звучи... Joy

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 22:05 от Слънчевата

# 134
  • София
Дидева, писаха. Въпросът бе от къде на къде, аджеба, университетите ти пибират дипломата, за да те допуснат да участваш в следващите класирания. Ето и отговора:

"По повод цитираното писмо Ви информираме, че съгласно чл. 86 от наредбата за държавните изисквания за приемане на студенти във висшите училища на Република България, приета с ПМС № 79/09.05.2000г., записването на приетите суденти се извършва до началото на един от двата семестъра на учебната година с копие от дипломата за средно образование заедно с оригинала, който след сравняване се връща на притежателя."

Разпозна ли стила? Joy Изясни ли ти се всичко? Joy

Общи условия

Активация на акаунт