ОСМИ клас пред нас е - ваканцията си тече -14

• 65 498
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • В светлината на слънцето
Някой ще се пробва ли на 4 класиране? Да стискаме ли палци? Моята е категорична, че не желае, дори да има свободни места във френската. Много си харесва бъдещия клас.

# 271
Успех на смелчаците!

# 272
Какъв е риска , ако отидем на 4-то класиране и си изтеглим документите и не се класираве, вероятно се искат оригиналните документи? При нас става въпрос за едно и също училище различни паралелки.

# 273
  • София
И на мен ми е любопитно, дали в нашето училище е останало място в две конкретни паралелки. Нека излязат местата, пък ще трябва да го мислим бързо...
Мисля, че щом е в същото училище, бихте получили съдействие и инфо от вътре, така да се каже.

# 274
  • София
Аз надничайки в горните класове, установих, че сумите които се коментират тук и там са подобни.

Имам въпрос относно профилите:
В нашето училище има подобна паралелка на нашата,като и двете са с разширено изучаване на английски, но при нашата английския не е посочен като профилиращ предмет. Посочени са по 3 предмета за профил - първите два са еднакви третия е Мат или АЕ.
Когато дойде ДЗИто между 2 или между 3 предмета ще може да се избира за 2задължителна матура? т.е. в нашия случай АЕ като е РИЧЕ, но не е профилиращ, ще може ли са е 2рата матура.

# 275
  • София
Desem, няма да може да се яви на матура по английски. Втората задължителна матура трябва да е по профилиращ предмет.  Ще може да се яви на английски само като трета матура по желание. Освен ако не направят някоя нормативна промяна до тогава.

# 276
  • София
Санака, благодаря, правилно значи съм подозирала... Имало разлики, не е като да няма (както ме убеждаваха)

# 277
Списък с незаети места след трето класиране в РУО ли да чакаме? Има ли някой наблюдения от предишни години ?

# 278
Никога не съм одобрявала работата на студентите  в кафета, дори и лятото, и аз не съм работила такава работа никога. Бих се съгласила на стаж или почасово, но в сериозна фирма, ако е и  по специалността-идеално. Наистина в БГ университетите стажът е малко застъпен, или ако се докоснеш не ти дават да навлезеш навътре в материята им, дават ти общата работа, което е голям минус  за  бизнеса в България. Никой не се наема да си обучава кадри, да се грижи за тях по време на студенстването, а да може като се сдобият с диплома да се върнат там.
Наемат студенти на стаж заради субсидията, която им се отпуска, и дотам, надявам се да греша, но такива са ми впечатленията в сферата, в която работя- туризма!  
При мен така се случи, че започнах по заместване, докато учех Счетоводство и контрол, много ме заплени и продължих в сферата и до днес. Та наистина е много важно в каква среда ще прекарваш времето си , дори и по време на стаж, контактите са много важни. Затова се надявам децата ни да имат шанса да се развиват добре и бизнесът да се опомни най- накрая, че не влага ли и той, няма как да очаква подготвени кадри, за които вече "реват".
Мечтата ми за АУБ сега е на дневен ред, след като подминахме АК.....да видим. Но има време.
Няма нищо против да давам пари докато учат, и баща ми така ми говореше, че ще ме издържа докато уча/ но да  учат  наистина, а не да висят по кафетата  и да висят по баровете вечер,че леко съм скептична за БГ студента и повечето специалности в университетите/ , но и да виждам, че децата го оценят. Затова  е важно по някакъв начин да разберат как се изкарват парите във всяка една сфера!

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 15:13 от alexova

# 279
  • София
Мандаринка ,моляте кажи за виртуалната карта!Малкия изяде душата на кака си,да му даде нейната,за да си купел някаква игра.....Но тя твърдо отказва,страх я е да не и източат спестяванията Joy
Права е, и аз от това се притеснявах - че ако веднъж даде номер на карта за някаква игра, да не се окаже после, че периоднично ти теглят суми за разни платени опции, които уж може да избираш, пък и да не изкушавам детето да ми твърди, че е станало случайно.
Виртуалната карта няма пластика, то е нещо като още една сметка, която, обаче, няма такси за обслужване, за транзакции и т.н. Не можеш да я ползваш за теглене или за плащане на пос терминал (защото я нямаш физически), служи само за плащания по интернет. Мъжът ми я "поръча" даже онлайн, не беше необходимо да ходи до клон, но защото е абонат на ДСК и има онлайн банкиране. Мисля, че (почти) всяка банка предлага такава услуга. Неудобното е, че когато решиш да плащаш нещо, първо трябва прехвърляш пари от спестовната си сметка към тази "карта" (между лични сметки е безплатно). Но това е съвсем дребно усложнение на фона на сигурността, че даваш номер на банкова сметка, в която обичайно има 5-10лв.

# 280
  • София, Младост
Вероятно на сайтовете на учлищата. Сега понеже се рових в сайта на 1 АЕГ-там пише, че при налични свободни места след 3-то класиране, ще публикуват информация.

# 281
Относно четвъртото класиране и процедурата - мога да дам конкретен пример със 119 СУ, там поне на сайта редовно пускат информация. Та ето тази Заповед може да е полезна информативно: Приемане на документи за четвърто класиране

# 282
Вероятно на сайтовете на учлищата. Сега понеже се рових в сайта на 1 АЕГ-там пише, че при налични свободни места след 3-то класиране, ще публикуват информация.
Обадих се в РУО. Казаха, че списъците ще излезнат там. В колко часа не казаха..................

# 283
Мандаринка ,благодаря ти! Kissing Heart
Картата на каката е към БНБ,може ли чрез нея да се направи виртуалната!

# 284
  • София
И ние сме от провинцията . Имаме нещо общо , децата ни заминават в друг град
на квартира (много ми е притеснено) . Досега пътуваше всеки ден в Областния град
на тренировки , защото сме близо ...на 30 минути , но сега ще учи там .
Имаше оферта от Левски , не я приехме, че изобщо не мога да си представя да учи в СМГ и всеки ден да тренира.
Предлагаха ни и някакво училище за левскарите , което пък не е на ниво за ученолюбиви деца
Smiley
Много добре, че сте се отказали от тази оферта. Там наистина не е за ученолюбиви деца, меко казано. На "специЯлистите", които го предлагат, не им вярвайте! Вариант СМГ + активен спорт е мисията невъзможна. Дори и за определен момент, обикновено в прогимназията да се е получавало, в гимназията е невъзможно. Ако детето има талант за конкретен спорт и върви към националния отбор, зачестяват тренировките, лагерите, пътуванията за турнири, които "изяждат" времето за учене.

Последна редакция: чт, 02 авг 2018, 14:25 от ТМ

Общи условия

Активация на акаунт