Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно -7

• 85 273
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе
Не, не беше предната година. На места бяха насипали камъни но дупките бяха огромни, както и коловозите. Тази година не знам как е. Гадно е само от отбивката до самото селище. От 3 до 5 км. И с кола се минава но мноооого бавно и внимателно, което прави разходките извън селището кофти. Всеки път да се преминава то тоя път беше гадно  Sick

Дано да са го оправили  Praynig

# 541
Някой да е бил в Вилно селище "Романтика форест"? Намира се до язовир Широка поляна

Асфалтиран е до някъде, но спокойно, минават хиляди коли по него, по-бавничко и ще стигнете.
Доста прах се вдига, после ще миете колата Simple Smile
Наскоро даваха епизод на "Кошмари в кухнята" от там  -  та дано да са си взели поука и кухнята да им е добра.
Ние отсядаме в околността около тях, и си правим барбекю, не сме хапвали там.
Самите къщички са хубави, има детски кът.
Зависи дали търсите тишина и спокойствие, защото на самия язовир - лудницата е денонощна.
От всякъде  някой надул чалга - до зори, а ако нацелите и сватба или друг празник  /  те са доста на често / в хотела - гаранция, че няма да си починете. Те изнасят на поляната през тях едни огромни тонколони и целия язовир се оглася до сутринта. Реално там е пренаселено и шумно..... но зависи вие какво търсите.
А относно риба  -  отдавна няма останала такава. Sad

# 542
  • Русе

Асфалтиран е до някъде, но спокойно, минават хиляди коли по него, по-бавничко и ще стигнете.
Доста прах се вдига, после ще миете колата Simple Smile
Наскоро даваха епизод на "Кошмари в кухнята" от там  -  та дано да са си взели поука и кухнята да им е добра.
Ние отсядаме в околността около тях, и си правим барбекю, не сме хапвали там.
Самите къщички са хубави, има детски кът.
Зависи дали търсите тишина и спокойствие, защото на самия язовир - лудницата е денонощна.
От всякъде  някой надул чалга - до зори, а ако нацелите и сватба или друг празник  /  те са доста на често / в хотела - гаранция, че няма да си починете. Те изнасят на поляната през тях едни огромни тонколони и целия язовир се оглася до сутринта. Реално там е пренаселено и шумно..... но зависи вие какво търсите.
А относно риба  -  отдавна няма останала такава. Sad

Хотел ли са построили?  Shocked Бяха само къщички предната година.
 Шумно?  Shocked Беше абсолютна тишина въпреки, че беше пълно.
Е, ние сме ходили само един път, не знам обичайно как е.

# 543
Тази събота се озовахме по покана на кумовете ни в една къща на 3 км след Сърница,ако идвате от Доспат.Извън селото,по черен път,уединено без шум,коли,прах,защото в самата Сърница текат усилено ремонтни дейности по улицата.Къщата има голям двор за игра,с люлки за децата,и в къщата всичко необходимо за приготвяне на ястия,с парно на пелети.Намира се точно до боровата гора,излизате от двора и сте в гората където тече рекичка.Все едно си в рая.Не ни се тръгваше.Къщата се казва Кутлата,ако някой иска да погледне.

# 544
Здравейте! Четейки темата, мисля, че що-годе съм се ориентирала, но все пак да попитам за по-сигурно - с деца на 8г и на 1,5г нали може да си позволим разходка по пътека Невястата и до Орфееви скали? В какъв ред бихте препоръчали да обиколим Смолянски езера, кулата Снежанка, пътека Невястата и Орфееви скали? Постижими ли са за ден, като се има предвид, че при езерата няма да се размотаваме - иска ми се да видим едно-две, до които да стигнем с автомобил.
И втори въпрос - място за настаняване в Девин? (Приятно и чисто, не ни трябват басейни и спа).

# 545
  • Казанлък
Здравейте! Четейки темата, мисля, че що-годе съм се ориентирала, но все пак да попитам за по-сигурно - с деца на 8г и на 1,5г нали може да си позволим разходка по пътека Невястата и до Орфееви скали? В какъв ред бихте препоръчали да обиколим Смолянски езера, кулата Снежанка, пътека Невястата и Орфееви скали? Постижими ли са за ден, като се има предвид, че при езерата няма да се размотаваме - иска ми се да видим едно-две, до които да стигнем с автомобил.
И втори въпрос - място за настаняване в Девин? (Приятно и чисто, не ни трябват басейни и спа).
След Невястата посетете и Смолянската крепост. Екопътеката за нея започва от същият паркинг, има указателни табели. Лека и приятна разходка по равно и по сянка в гората около 10-15 минути. Гледките оттам са прекрасни.
До кула Снежанка оттам не е далече. Качете се горе и после можете да отидете и до Орфееви скали.
Тези четири места са възможни за един ден според мен. Прекрасни са.

Ние миналата година веднъж отседнахме в Чепеларе в хотел Феникс с ваучерите и оттам ходихме в Пампорово и дори и до Кошница и Калето там.
Друг път отседнахме в хотел Белвю, който е точно на път за кулата Снежанка.
Хотела е хубав и спокоен, храната е вкусна. Бяхме с ваучерите със закуска и вечеря на блок маса. Стаите са много хубави. Има и басейн, но не ни остана време за него Simple Smile

# 546
Здравейте, прочетох в темата, че се споменават Старите къщи, Мостово. Някой има ли пресни впечатления, че отзивите малко ме плашат, а мястото изглежда чудно. Интересува ме и храната как е, все пак ако се отседне там май няма опции за хранене на друго място. Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря!

# 547
  • Пловдив
Аз лично не бих рискувала през Златовръх да ходя към Белинташ /както и да е/.
Орфеевите скали са чудно място, препоръчвам.

# 548
  • Пловдив
Аз бях писала за храната в Старите къщи. Може да погледнеш мнението ми на предните страници. Най-общо - впечатлени сме. Изключително вкусно беше всичко,което поръчахме.

# 549
Някой с отзиви за къщи за гости „Стари Времена 2” до Мостово или да препоръчате друга в околността?
накратко -не е хубаво
Тъкмо мислих да използвам къщи за гости „Стари Времена 2” за кратка ваканция около празник на рожденик от семейсвото... Anguished
Моля за няколко думи като уточнения към това мнение.

# 550
  • Асеновград
Аз лично не бих рискувала през Златовръх да ходя към Белинташ /както и да е/.
Орфеевите скали са чудно място, препоръчвам.
Пътя е съвсем нормален асфалт от второстепенната пътна мрежа. Не виждам къде е риска? Това е най удобния път  при така направен маршрут. Често го използвам за да си съкратя разстоянието. Не разчитайте на навигацията за маршрути, има много наскоро оправени пътища из Родопите които скъсяват времето и км. за предвижване.Но ги няма нанесени.Такъв е пътя Черна Нива-Беснурка-Бакалите по който се слиза до яз. Кърджали като се спестява цялото обикаляне през Кърджали ако се идва от Посока Асеновград.Не е нанесен поради това че е ново асфалтиран,

По въпроса за Старите къщи, както и за Стари времена 2 мога да кажа само че комуникацията с управата на комплексите е много трудна.Отсядала съм и в двата, не са уау Стари времена особено последно си имаха доста нужда от подновяване , говоря за стаите .Най лошото е че все не знаят има ли места, обаждаш се и уж всичко е пълно, а на практика винаги имат свободни стаи. Поне пътя до тях от главния за Врата са го изравнили и трамбовали, не са коловозите от преди време. В махала Кабата вече има и други места за настаняване освен тях.
http://belintash-kabata.com/
https://www.facebook.com/semana20/
На стари времена 2 се е сменил собственика преди месец , както бях писал по напред, та в момента мненията за там са на практика неактуални. Ако обнови комплекса и обслужването може да стане чудесно място.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 21:32 от Panayotu

# 551
Къде можем из Родопите да си направим барбекю,без да е много пренаселено.
Търсим си по уединено местенце,за отдих и почивка,достатъчно е само да сме в планината.
. Аз ви предлагам да отидете в Триград,няма да съжалявате.

# 552
  • Пловдив
Често ходим в региона, този уикенд открихме нови и прекрасни местенца. Меандрите на р. БУЙНОВСКА, от с. Буйново до с. КОЖАРИ и после нагоре към изворите на р. ВЪЧА. Та, от с. КОЖАРИ по светло синята маркировка, малко ходене по черен път (може и с кола), се минават няколко беседки с чешмички, а има и импровизирано барбекю готово, трябва само да си сложите въглищата. Прекрасно е, ще ви хареса, а хора няма. Не мога в момента да прикача снимки, защото са големи, а от телефона не мога да ги намаля, за да видите как е. Но, огромни поляни, борове отстрани, пълна душата с красоти.

# 553
Здравейте! Имам ходене до Пловдив в края на юли и ми се иска да остана и уикенда някъде наблизо, но нещо посока Родопите и примерно с басейн. Сещате ли се нещо  такова?

# 554
Ей това съм набелязала за кратко посещение в скоро време.
http://esterra.anita.bg/

Общи условия

Активация на акаунт