Астрология - 13 тема

• 56 703
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
luna,  така на парче да се чете е много травматизиращо понякога. Не се хващай само с един линк .
При теб Марс е показател на бащата, защото е обозначен като PiK.

# 586
luna,  така на парче да се чете е много травматизиращо понякога. Не се хващай само с един линк .
При теб Марс е показател на бащата, защото е обозначен като PiK.
Права си, знам. Ама чета и като не успея да видя нещо повече от обобщеното написано нейде, продължавам да дълбая и да търся. Grinning Особено, когато съм нацелила верни и точни характеристики, съотнесени към мен.
Алена, благодаря!

# 587
Аз имам въпрос, свързан с Марс. При мен, по ведическата, е в 12 дом, в Близнаци/асц Рак/.Объркана съм от многото противоречиви за мен инфота - хем йогакарака, хем Мангал доша, хем не успявам да го изясня точно какъв е при мен...  Grinning  Чета и търся, но поради незнанието и невладеенето на материята се стреснах от някакви писания, които прочетох, та ако е интересно на някого да пише по въпроса, ще бъда благодарна.
Ето и линка, който четох.
https://www.quora.com/What-happens-when-Mars-is-placed-in-the-12 … -cancer-ascendant
Това е снимка на картата ми.
Скрит текст:

luna, според мен трябва да тръгнеш от това, че Марс е йогакарака за Лагна Рак и към това да прибавиш силата му, в какви йоги участва, кои домове управлява и  кои аспектира, карака на какво се явява още - в случая на бащата, и така да си сглобиш една обща картина.

# 588
  • в 1001-та нощ
Предстои Венера да тръгне напред (в петък), а Меркурий назад - в събота. Преди това ще бъдат стационарни - Венера от утре - малко преди полунощ, а Меркурий от петък. Да видим как ще усетим тези фази и обрати.

# 589
Здравейте, дами. Следя ви от доста дълго време, но никога досега не съм се включвала. За съжаление преди няколко седмици се случиха някои разстърсващи събития около мен и сега се опитвам да намеря какви индикации е имало за това в картата ми и ще съм много благодарна, ако някоя от вас има време и желание да погледне какво й прави впечатление. Не искам да разказвам много за случилото се, но за да се ориентирате кои теми са засегнати, става въпрос за убийство (и последвало самоубийство) в дома ми. На фона на това в същия ден ми се случиха още 2 значими неща - приключване на дългогодишна връзка и започване на отношения с човек, който от дълго време е в живота ми. Тези въпроси, разбира се, не са от такова значение, но ги споменавам, тъй като струпването на преломни моменти в този ден беше повече от шокиращо (3те неща се случиха в рамките на 12 часа). По някаква причина не успявам да кача снимка на картата ми с транзитите от този ден, затова ви оставям данните направо:

Аз: родена на 18.07.1997 в 18:10 часа в Шумен, България.
Убийството: 19.10.18 в 01:30 часа в Хамбург, Германия.

Това което на мен ми прави впечатление е следното. Тр. Слънце (в точен съвпад с нат. Хирон) в опозиция с тр. Уран (в 4 дом) правят квадратура към нат. Уран във 2 дом и нат. Слънце в 8 дом. Отделно се оформя още един тао квадрат между транзитното слънце в опозиция с нат. Сатурн в 4 дом и наталното ми Слънце.
Съвпад между тр. Луна (У8 ), тр. Марс (У4) и нат. Юпитер във водолей в опозиция с Меркурия ми в 8 дом, а тр. Луна отделно е в опозиция и с нат. Венера в 8 дом отново. Луната при това е квадратирана от тр. Меркурий и тр. Юпитер, а самия тр. Меркурий прави и квадрат с тр. Марс.
Тр. Сатурн също така е бил в точен съвпад с нат. Луна, но това не знам дали трябва да го отчитам като фактор, тъй като той от доста време се разхожда върху нея.
Пореден тао квадрат оформя тр. Плутон (У11 И У12) със нат. Марс и Стурн (в опозиция 4-10 дом) и на всичкото отгоре прави и опозиция към нат. Слънце.

Това е моя лаишки прочит на нещата. Всичко останало, което чуя от вас ще ми бъде много полезно, за да мога да си обясня защо се стигна дотук... И ако са ви нужни повече подробности около случилото се, не се притеснявайте да питате. Хубава вечер!

# 590
  • в 1001-та нощ
Съболезнования за случилото се.

Ще споделя аз какво съотнасям от видяното в картата:

Тр. Слънце (в точен съвпад с нат. Хирон) в опозиция с тр. Уран (в 4 дом) правят квадратура към нат. Уран във 2 дом и нат. Слънце в 8 дом. Отделно се оформя още един тао квадрат между транзитното слънце в опозиция с нат. Сатурн в 4 дом и наталното ми Слънце.

Заради големите орбиси - отделно бих разгледала квадратурата на слънцата. И като друга съществена конфигурация - съвпад на тр. нодална ос с нат.ос Вертекс-Антивертекс  и квадратът на тр. Уран към тях - по отношение на значимите хора, които идват в живота ни и си отиват, внезапно.

Тр. Сатурн също така е бил в точен съвпад с нат. Луна, но това не знам дали трябва да го отчитам като фактор,

Разбира се, че да, още повече, че Луната е У8 при теб.

Съвпад между тр. Луна (У8 ), тр. Марс (У4) и нат. Юпитер във водолей в опозиция с Меркурия ми в 8 дом, а тр. Луна отделно е в опозиция и с нат. Венера в 8 дом отново. Луната при това е квадратирана от тр. Меркурий и тр. Юпитер, а самия тр. Меркурий прави и квадрат с тр. Марс. 

Натални - Меркурий и Юпитер в опозиция в картата ти - те управляват оста на взаимоотношенията при теб. Във въпросния ден и час са и на тр. ос на взаимоотношенията, а към Юпитер (раздуване, голямо) се присъединяват тр.Марс (насилие) и тр.Луна (У8).  Така бих го разгледала аз.

И по дирекции нодалната ос е върху MC/IC.
И пр. Луна върху нат.Марс.

П.П. Не мога да отделя много време в момента, но при един бърз поглед - това.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 20:07 от a.l.e.n.a

# 591
Благодаря за отговора ти, Алена. Чудя се, ако беше видяла картата ми преди събитието, щеше ли да предположиш, че нещо в такова ме очаква?

# 592
in4ey, моите съболезнования, дано запазиш силата на духа си и хармонията в душата си. Имаш този потенциал!
Като видя 8 дом, запълнен, при това с тао-квадратури и опозиции и ми светва един голяяям червен фенер.  Моят съвет е задължително да започнеш практики за балансиране на осмодомната енергия.
Не си казала каква е причината за убийството, но енергиите, които са в 8 дом, са предимно секс, ревност, пари и... кризи.
Има и други, но са в "следваща категория", ако мога така да се изразя...

Аз ти погледнах картата по ведическата астрология, там Венера ти е поставена в много уязвима позиция, Ганданта се нарича. Имаш и Лагна в накшатра, която е кризисна, а Луната ти е в Мула- също кризисна накшатра. При ведите Луната е изключителен показател и много важна.   Моля, те, обърни се към хора- специалисти.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 22:20 от Катерица

# 593
in4ey, съжалявам за случилото се!

Щях да ти напиша подробно това, което виждам, но смятам да се въздържа и само да отбележа, че в картата ти има достатъчно индикации, сочещи като доста проблемен периода, посочения от теб.
Дано хората, за които пишеш, не са ти най-близки.

# 594
  • в 1001-та нощ
Благодаря за отговора ти, Алена. Чудя се, ако беше видяла картата ми преди събитието, щеше ли да предположиш, че нещо в такова ме очаква?

Ами аз не съм от най-черногледите и не търся зловещото в прогностиката. Но след като вече е споделено и коментираме, би било полезно от практическа-учебна гл.т да знаем в каква връзка сте били с тези, които вече не са сред нас - мир на праха им. Роднини - твои или на партньора, съседи, съжители, гости? За да потърсим нишката. Разбира се, ако не ти се коментира - няма проблеми от моя стана.Но бих разгледала  по-внимателно, като имам време.

В случая повече ми се наби на очи партньорската тема. Предвид това, и че върху нат.Меркурий (У7) е било затъмнението от 11.08  заедно с ретро.Меркурий, което предполага ново начало с човек, който вече е в живота ти.

# 595
Благодаря на всички включили се. Hands Pray

Жертвата беше приятелката на съквартиранта ми, беше на гости у нас, а с него самия живеехме от година и половина заедно. Не сме имали кой знае какви отношения, аз имам силна интуиция и честно казано винаги съм имала едно особено чувство покрай него, плашеше ме някак си и не се чувствах комфортно. Даже бих казала, че от цялата история нещото, което може би най малко ме шокира, беше, че точно с него се случи, а истинският удар по-скоро беше, че такива неща наистина се случват и могат да се случат и на метри от мен, докато аз и още 4 човека сме там. Живеехме в общежитие, на случаен принцип попаднахме в едно жилище. Катерица, имайки предвид, че двамата бяха във връзка, предполагам, че темите по 8 дом (най-вече ревност навярно) със сигурност са били засегнати. Причината за убийството не можа да бъде изяснена за съжаление (което също малко ме побърква).

Що се отнася до партньорската тема, Алена, непосредствено след случилото се отидох при един от най-близките ми хора тук, момче с което от около година и половина имаме "тлеещи" отношения. Тогава за пръв път позволих нещо да се случи между нас (часове преди убийството се разделих с тогавашния ми приятел и предполагам в плод на шока не осъзнавах съвсем ясно какво се случва, нямам и много ясни спомени от вечерта). Това обаче  още повече ме обърка, тъй като оттогава насам отношенията ни се промениха и то в посока отчуждение и студенина, нещо което никога не съм си представяла, а наистина имам нужда от този човек и неговата подкрепа в момента (от чисто приятелска гледна точка на първо място).

Silky_soft, ще се радвам, ако споделиш видяното, все пак. Не се притеснявам да чуя нещо лошо и ще съм ти благодарна, ако можеш да ми кажеш, кога се очаква този период да приключи, тъй като вече се чувствам страшно изтощена психически. Оттогава насам не е имало други значими събития, но отзвукът от случилото се е толкова силен, че все още се чувствам като в капан.

Катерица, какво разбираш под балансиране на осмодомската енергия? Тоест как мога да знам, че моята не е балансирана? Мисля, че се чувствам хармонично и в унисон с нея, за мен тя е естествена.
От ведическа астрология си нямам и понятие, опитах се да намеря в интернет повече за критичните позиции, за които си ми писала, но дори на английски не намерих много инфо. Ако имаш желание, обясни ми, моля те, какво значат и за какво трябва да внимавам. Толкова ли е стряскаща картата ми, че трябва да се обърна към специалист? Rolling Eyes

# 596
in4ey, ще напиша утре, като успея. Но имай предвид, че аз самата се обучавам. Разглеждах ти до сега картите и по двете системи....
Скрит текст:
За укрепване на Духа (респ. психиката) - бих ти препоръчала да четеш 23 Псалм и молитва, която ти е на сърце.

# 597
in4ey
Скрит текст:
За укрепване на Духа (респ. психиката) - бих ти препоръчала да четеш 23 Псалм и молитва, която ти е на сърце.

Благодаря, обаче съм атеистка.

# 598
Скрит текст:
Благодаря на всички включили се. Hands Pray

Жертвата беше приятелката на съквартиранта ми, беше на гости у нас, а с него самия живеехме от година и половина заедно. Не сме имали кой знае какви отношения, аз имам силна интуиция и честно казано винаги съм имала едно особено чувство покрай него, плашеше ме някак си и не се чувствах комфортно. Даже бих казала, че от цялата история нещото, което може би най малко ме шокира, беше, че точно с него се случи, а истинският удар по-скоро беше, че такива неща наистина се случват и могат да се случат и на метри от мен, докато аз и още 4 човека сме там. Живеехме в общежитие, на случаен принцип попаднахме в едно жилище. Катерица, имайки предвид, че двамата бяха във връзка, предполагам, че темите по 8 дом (най-вече ревност навярно) със сигурност са били засегнати. Причината за убийството не можа да бъде изяснена за съжаление (което също малко ме побърква).

Що се отнася до партньорската тема, Алена, непосредствено след случилото се отидох при един от най-близките ми хора тук, момче с което от около година и половина имаме "тлеещи" отношения. Тогава за пръв път позволих нещо да се случи между нас (часове преди убийството се разделих с тогавашния ми приятел и предполагам в плод на шока не осъзнавах съвсем ясно какво се случва, нямам и много ясни спомени от вечерта). Това обаче  още повече ме обърка, тъй като оттогава насам отношенията ни се промениха и то в посока отчуждение и студенина, нещо което никога не съм си представяла, а наистина имам нужда от този човек и неговата подкрепа в момента (от чисто приятелска гледна точка на първо място).

Silky_soft, ще се радвам, ако споделиш видяното, все пак. Не се притеснявам да чуя нещо лошо и ще съм ти благодарна, ако можеш да ми кажеш, кога се очаква този период да приключи, тъй като вече се чувствам страшно изтощена психически. Оттогава насам не е имало други значими събития, но отзвукът от случилото се е толкова силен, че все още се чувствам като в капан.

Катерица, какво разбираш под балансиране на осмодомската енергия? Тоест как мога да знам, че моята не е балансирана? Мисля, че се чувствам хармонично и в унисон с нея, за мен тя е естествена.
От ведическа астрология си нямам и понятие, опитах се да намеря в интернет повече за критичните позиции, за които си ми писала, но дори на английски не намерих много инфо. Ако имаш желание, обясни ми, моля те, какво значат и за какво трябва да внимавам. Толкова ли е стряскаща картата ми, че трябва да се обърна към специалист? Rolling Eyes

Това е чудесно, че си в унисон с нея, ето например, ти написа, че имаш интуиция. ; -)
Написах да се обърнеш към специалист не защото е стряскаща картата ти, а защото има специфики и е добре да получиш професионален анализ със съвети- доколкото разбрах ги търсиш.  Не всеки човек има планета в Ганданта.
Това, което съм научила до сега е, че Ганданта е място, в което се срещат две стихии, няма плавен преход, а става нещо като стълкновение, криза. Хора, имащи в картите си изявена Ганданта, непременно срещат някакво препятствие, криза. Задачата е човек да мине през дълбока вътрешна трансформация.
В литературата съм чела много примери, ето един: представи си , че плетеш нещо и изведнъж ти попада възел, който ти пречи да продължиш нататък със заниманието си. Необходимо е да го развържеш. Така и нишката на живота ти може да се натъкне на такова възелче. За разплитането му е добре например, да приложиш интуицията си, да я развиваш – това е осмидомната енергия. Енергията на 8 дом може да бъде много градивна и издигаща, но може да те забие в машинации, и различни неморални дейности. 8 дом е домът на мистиката и за него отговаря скорпионската енергия. По ведическата астрология, твоята Лагната (Асц.) попада в Джийештха. Луната, както вече бях писала, попада в Мула. Надявам се по тези имена лесно да намериш описания на характеристиките на накшатрите, ако имаш желание, сама да си анализираш стихиите ; - )

in4ey
Скрит текст:
Благодаря, обаче съм атеистка.
Понеже спомена, че имаш нужда от подкрепа от човека, който в момента сякаш се е отчуждил, затова, а и по принцип ти предложих този Псалм, който е благотворен за душата, но ти сама (или със съвет на професионалист) ще си стигнеш до подходящата за теб подкрепа за душата ти. Simple Smile
Някои хора силно наблягат на хоби, музика, спорт, развиват интереси в дълбочина.  И това се отразява благотворно за душата им.
Ведите дават препоръки според енергиите, които имат да се балансират. Те също препоръчват четене на мантри, но имат и много напълно практически съвети- носене на еди какъв си камък, хранене на котки, гълъби или др. животни, помагане на бедни, пост в определени дни, смяна на името и т.н. Дори съм срещала, че за хора с Луна в Мула едно от препоръчваните средства е смяна на името.  ; - )

# 599
За подобен развой на събитията би могло да се предположи, ако се разгледа картата на самоубилия се убиец. Употребявал ли е наркотици? По твоята карта, когато се направи релокация- карта, построена с твоите рождени данни за Хамбург, Прозерпина попада в 11дом. Това не означава в никакъв случай, че и занапред ще имаш такива случки с приятелското обкръжение. Случилото се остава за тогава. В Лунар започнал на 15 окт Лилит е върху IC и Марс в близост,  а лунарен АС попада на Хирон, който е връх на Тау-квадрат с Уран и Слънце в 8дом.

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 21:51 от marvik75

Общи условия

Активация на акаунт