На море в България 2018! - 3

• 68 938
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Уважението и доброто отношение на обслужващия персонал се печели не само с бакшиши. Както ние се държим към тях, така и те към нас. Когато се държиш нормално и човешки към някой, който работи професия, свързана с това по цял ден да го навикват за независещи от него неща, получаваш нормално и човешко отношение.
Вече няколко пъти ми се случва в заведение, което се посещава основно и изключително от чужденци, след като вляза да ми кажат, че за българи има отстъпка, която никъде не е обявена. Даже сладоледа в Слънчев бряг така ни го дават - като се наредим с децата и като кажем всички по едно "Добър ден" и продавачът казва - "За българи - половин цена" .

И още нещо ми прави впечатление по ресторантите - що за мода се е наложила, на масово сънародниците ни говорят със сервитьорите на "ти"! Докато руснаците винаги се обръщат на "Вие". И руснаците може да са с голямо самочувствие, но то избива в други неща, никога няма да му хрумне на някой руснак да се надува точно на сервитьора, че има много пари.
и ние почивахме на Слънчев бряг, хотела беше Еврика Бийч клуб. От 1800 почиващи, може би видяхме максимум 10 българи. Отношението на персонала към нас беше много любезно. На лоби бара ни казваха”...колко е хубаво да чуеш българска реч.”, усмихваха ни се и ни даваха екстри.
В ресторантите на хотела също като ни чуят казваха”българи!” запазваха ни най хубавата маса, не ни отказваха прищевките, сервираха ни на ниво. Не видях нацупена физиономия, напротив радваха ни се.

# 436
  • Sofia
Каква е цената за Еврика?

# 437
Абсолютно се държат с пренебрежение повечето работещи българи по морето към почиващите сънародници.Нямам обяснение ,намирам се в ресторант в ,който редовно се храним и се налага да чакаме да ни обслужат след като доволно се поклонят на руснаците!Не правим по -ниски сметки ,не оставяме по - малки бакшиши (даже подозирам обратното ),държим се в пъти по-възпитано от руската бабка ,която им кряска и си чака рестото до стотинка........невероятно поведение от българския ни персонал! Ооо и менюто е Само на руски! Сервитьора ,чак се дразни че го караме да ни го преведе! "Е не го ли научихте?" Като си тръгнахме вчера и сервитьора подочу и попита  -Ами доста починахте?Колко време направихте?...ММ му отговори -Месец! Пък сервитьора-Ей как се почива месец,много е? ....ММ му казва -Ами с пари!......Пък сервитьора учуден ,ми той не се сеща ,че и българите имали пари,пък и те почиват! 99 процента от персонала са много зле!

Явно има разлика от “Ресторант “ до “Ресторант”. И ние сме попадали на лошо обслужване, но “тънка” ли ми е сметката не ми “дреме” за отношението, просто не очаквам нужно внимание или “кланяне”.
Платя ли обаче за почивка 2 300 бона, очаквам и най-малкото внимание: в ресторантите, бара, плажа, рецепция...всичко!  И за моя голяма наистина голяма изненада, това обслужване на български персонал го срещнах в Слънчев бряг, Хотел Еврика Бийч в неговите 5 ресторанта и 5 бара. Никакви ама никакви нацупени и недружелюбни сервитьори не видяхме.

# 438
# 439
  • Sofia
Благодаря, нарочно питам, защото цените за Дюни сега са по-високи от това, което аз платих (1850лв за 5 нощувки 2+2), защото ползвахме ранни резервации, затова искам да се ориентирам колко реално са платили, ако случайно са запазили по-рано.

# 440
От утре го дават лошо време. Какво ще правим не знам.. Идеи за разнообразяване на почивката в лошо време? На южното сме...

# 441
  • Някъде по Дунава
От утре го дават лошо време. Какво ще правим не знам.. Идеи за разнообразяване на почивката в лошо време? На южното сме...
Разходка по Ропотамо, до Бегликташ( там дават листовки с предложения за екопътеки в региона), стария Созопол. Когато ние бяхме на море в Китен , почти всеки ден валеше и беше много студено. Разхождахме се из градовете в региона, опознавайки ги за бъдещи почивки. Ходихме до Приморско, Царево и Ахтопол. Не беше особено забавление за децата, но да минава времето.

# 442
  • при моите любими
Не знам къде го гледате това лошо време. По прогноза има 40% шанс да превали днес следобед, утре една идея по-облачно, но пак 27-29 градуса. От събота жега и вятъра утихва.

# 443
Може да се направи разходка до Силистар и до Резово. На Силистар обаче взимат такса, за да влезеш до плажа. 

# 444
Гледах го в Синоптик. Нищо вярно. Времето за сега е супер. Как може да не го познават от днес за утре, какво остава за дългосрочни прогнози

# 445
Не вярвайте на прогнозите.По време на нашата почивка в края на юли го даваха само дъждовно,а валя само в два от дните и то за кратко !!

# 446
# 447
Трети ден сме в района на Ахтопол, сменяме плажовете( бяхме на Ахтополския, на Силистар, на Велека) и все червени флагове улучваме. Да кажете някой по- закътан плаж, че децата нещо не могат да се нарадват на морето, като седят само на брега?

И при нас така на Лозенец... Чудех се къде наоколо е спокойно морето?! Мислех Синеморец,но явно не,или може би Созопол...
Дотук само на Арапя намерихме спокоен плаж(имам предвид въдата, на пясъка е гъчкано с хора......свободна и сенчеста зона има откъм скалите и водолазния център, зад реката). На Бутамята и Липите също духа и има големи вълни.
Утре ще пробваме и Нестинарка, че то друг плаж не остана.....Иначе и в Аптопол духа здраво.

# 448
Трети ден сме в района на Ахтопол, сменяме плажовете( бяхме на Ахтополския, на Силистар, на Велека) и все червени флагове улучваме. Да кажете някой по- закътан плаж, че децата нещо не могат да се нарадват на морето, като седят само на брега?

И при нас така на Лозенец... Чудех се къде наоколо е спокойно морето?! Мислех Синеморец,но явно не,или може би Созопол...
Дотук само на Арапя намерихме спокоен плаж(имам предвид въдата, на пясъка е гъчкано с хора......свободна и сенчеста зона има откъм скалите и водолазния център, зад реката). На Бутамята и Липите също духа и има големи вълни.
Утре ще пробваме и Нестинарка, че то друг плаж не остана.....Иначе и в Аптопол духа здраво.

Ще споделите ли на Нестинарка как е положението?

# 449
Привет на всички!

Обмисляме да почиваме в Дюни началото на септември и имам няколко въпроса:

1. Четох мнение в сайта на визит, че шезлонгите и чадърите били в много лошо състояние - така ли е?
2. Има ли следи от мазут и като цяло как е плажа в момента? (ако има някой там сега, ще съм благодарна на снимки)
3. Колебая се между х-л Белвил и Марина бийч - кой е по-добър?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт