На море в България 2018! - 3

• 68 922
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • There I was on a July morning
Чадърите и шезлонгите на Дюни не са в лошо състояние. Просто материята им е мрежеста и чадърите не пазят хубава сянка, а шезлонгите са много удобни и не убиват, както пластмасовите.
За Марина Бийч и Белвил. Единият е ситуиран на самия плаж, по-скъп е и мястото е по-оживено и шумно. Другият е на известно разстояние от брега,  но също е хубав.

# 451
Вчера пристигнахме в хотел Русалка на сп. Писател край Варна. Кабакум може и да не е най-удобния плаж зя малки деца, но моите за сега играят само на пясъка и не се мокрят повече от коленете така че става. Днес флагът беше жълт. Има доста семейства с деца. Хотелът е малък, непретенциозен, но е близо до плажа и у спокоен. С ваучери сме с три хранения. Храната е на блок маса, разнообразна, нищо особено, но е вкусна е децата си изяждат всичко. За 27лв получаваме дори повече отколкото сме платили. Определено съм доволна. Приятна изненада за мен е и че има спасител на басейна, може би защото основните почиващи са лагерници от Украйна и Русия. Децата са възпитани и добре организирани, не са шумни. Днес украинчетата си тръгнаха. Има и български семейства. Мястото е непретенциозно, спокойно и предразполага към почивка. Догодина може би пак ще дойдем.

# 452
  • София
Вчера пристигнахме в хотел Русалка на сп. Писател край Варна. Кабакум може и да не е най-удобния плаж зя малки деца, но моите за сега играят само на пясъка и не се мокрят повече от коленете така че става. Днес флагът беше жълт. Има доста семейства с деца. Хотелът е малък, непретенциозен, но е близо до плажа и у спокоен. С ваучери сме с три хранения. Храната е на блок маса, разнообразна, нищо особено, но е вкусна е децата си изяждат всичко. За 27лв получаваме дори повече отколкото сме платили. Определено съм доволна. Приятна изненада за мен е и че има спасител на басейна, може би защото основните почиващи са лагерници от Украйна и Русия. Децата са възпитани и добре организирани, не са шумни. Днес украинчетата си тръгнаха. Има и български семейства. Мястото е непретенциозно, спокойно и предразполага към почивка. Догодина може би пак ще дойдем.

Бихте ли дали подробности за стаите, баните, хигиената, има ли интернет? Конкретизирайте местоположението, кои хотели са около Русалка, колко се ходи до плажа?
Хубава и безпроблемна почивка!

# 453
Има кабелна, Интернет, климатик, вентилатор, малък хладилник (мини бар). Стаите не са луксозни, но не е и зле. Днес видях камериерките да чистят. Кърпите не ни ги смениха. Има известни забележки към поддръжката на външните площи, но басейнът е чист. Шезлонгите не са много  и са ремонтирани, но басейнът е чист, има и детска секция. Площадката е стара - люлки, пързалка и катерушка, но са здрави, теренът е хълмист, доста озеленено е. Зад хотела има и малък паркинг. Плажът е на има-няма 5-6 минути спокоен ход. Има и свободна зона. Пясъкът е едрозърнест. Морето бързо става дълбоко. Има джетове извън огродената за плуване зона. Днес не видях някой да нарушава правилата и да пречи на плуващите. Хотелът се намира след хотел Магнолия. Близо е и до автобусна спирка, наблизо има и въжена линия.

# 454
Здравейте! Обещах след края на почивката в Бяла да дам отзиви и вече съм си у дома(за съжаление:wink:). Пристигнахме в понеделник, както вече казахте Бяла се намира в доста хълмист район, апартаментът който бяхме резервирали беше далеч от центъра и плажа, но пък на доста тихо и уединено място, такова каквото търсехме. До плажа и търговската улица слизахме с колата, хубавото е, че имаше достатъчно паркоместа и паркирането не беше проблем. Има приятни заведения, а цените са нормални, 2 малки лунапарка, няколко детски площадки. Плажът е чист, но ивицата е доста тясна, а морето през изминалата седмица беше доста бурно, вълните заливаха почти целият плаж, така че нямаше почти никакво място за плажуване. Ходихме и до малкия плаж, който се намира до пристанището, там имаше място, но вече бяхме решили да посетим Иракли. Разстоянието е около 20 км или 25-30 мин. с автомобил, пътят е добър. На Иракли има платен паркинг 6 лв за времето 08 - 18 часа, преди самият паркинг също може да се паркира встрани от пътя. Ако подминете отбивката за къмпинг Иракли, в ляво има черен път, който води до горичка, където също може да се паркира. Плаж Вая е разделен на 2 платени зони с цени съответно 18 лв за чадър и 2 шезлонга и 36 лв за чадър и 2 шезлонга, след това следва свободната зона, а след нея е неохраняема зона. На територията на плажа има 2 заведения и магазин. Плажът е чист, пясъкът ситен, на места е дълбоко, на други значително по-плитко. За моя изненада плажът се оказа доста оживен, очаквах малко по-спокойно място, но като цяло ни хареса. Неприятното е, че морето през целият период беше много бурно, само един ден беше зелен флаг, през останалото време червен, но като ви чета май почти навсякъде е било така. Въпреки всичко си изкарахме прекрасно и бих отишла отново.

# 455
Аз чакам да ни свърши почивката за да обобщя., но като цяло мисля никога повече all inclusive. Имам чувството че се посещава основно от хора, които никога не са виждали храна.

Иначе на плаж ходим на Перла за съжаление, само там е зелен флаг. Няма смисъл да говоря за смешната липсваща свободна зона. Така се надявам да се укроти морето и на плажа на ММЦ.

Продължавам да твърдя, че комплекса е страхотен. Просто не мога да повярвам колко много се различават отзивите на различните хора почиващи на едно и също място.

# 456

Ще споделите ли на Нестинарка как е положението?
Съжалявам, че чак сега отговарям, но от път и пране след пътя, чак сега стигам до темата.....
Минахме вчера през Нестинарка- времето беше мрачно, духаше......не ми хареса и че почти няма свободна зона, както и презастрояването около плажа- в спомените ми това беше един необятен-тих и свободен плаж, но явно са ми много стари спомените newsm78  По пътя спряхме и на Аркутино и в по-дивата част на Дюни- и там имаше вълни и вятър, но ми направи впечатление, че имаше спасители  и на по-пустите места по плажовете....Накрая спряхме в Крайморие да се накиснем като хората- да, не е най- бистрата вода, но пък беше топла и спокойна.

# 457
Ако ходите на море извън активин сезон, то няма да се сблъскате с голяма част от проблимите. Морето е винаги по-чисто. Има много повече свободна зона, много по-спокойно е и в хотелите и в самите курорти. В голяма степен и обслужванато е по-добро, т.к. персоналът се справя доста по-лесно, от колкото при полен капацитет. Децата ми днес пътуват за Оазис дел маре. Като се върнат ще споделя отзивите им. Може на някой да е от полза. И за този хотел по едно и също време едните отзиви са ужасни, а другите супер. Човек ще реши, че се почива на различни места.
И наистина хубавото си е скъпо. Вчера от любопитство разгледах хотели и отзиви за Анталия. Еми да, прекрасни хотели, но на цена със самолит  от 3000 -5000 лв. за двама. Няма как за 8 дни да дам толкова пари. Ще си намаля изискванията и ще почивам за 800 -1000лв. в приличен хотел, но извън активен сезон.

# 458
И това е вариант, но не всеки може да вземе отпуска извън активния сезон. Аз например мога да взема само през август и евентуално втората половина на Юли или първата седмица на Септември. И ранни записвания мога да планирам само за август по тази причина. Затова търся изгодни ваучери, често в последния момент.

# 459
Тази грешка веднъж я направих  - почивка след 23-24 август. Ами от седем дни - четири прекарахме в хотела, защото валеше и духаше силен вятър. Хората отиват на море не за да си стоят по стаите. Като не можеш да идеш на плаж и да се къпеш в морето - много важно, че си платил наполовина!
От тогава почиваме винаги през юли!

# 460
Вярно е, че винаги може да има риск с времето и с морето. Аз от 7 години почивам през юни и то в повечето случаи е било до 20 юни, както и след 17 -18 август.  От 2 години пък само през юни и септември. С изключиние на юни 2014, през всичките други години съм имала прекрасно време, дори понякога и доста горещо. Дори през 2014 г. когато беше голямото наводнение в Аспарухово имах три дни с дъжд и бурно море, от които само в един изобщо не ходих на плаж, през другите два по половин ден. Юни 2017 бях в края на месеца и беше даже прекалено горещо, а след това юли беше студен и дъждовен. Тази година юни беше също с перфектни температури, достатъчно топла морска вода 24 -25 градуса, съответно юли беше дъждовен и хладен, а целият август с бурно море, мъртво вълнение и ветровито. Синът ми беше на Каваци от 11 август и сподели, че през цялото време флагът е бил червен и почти не е могъл да влиза като хората в морето.  Специално времето си е до късмет.

# 461
Абсолютно е на късмет. Ей го, шести ден ни е, остава само утре, до тук перфектно време, но пък както писах флага до вчера беше червен така че бяхме или на басейна или на друг плаж със зелен флаг.

# 462
Е как ще е бил слънчев юни, тази година последната му седмица беше най-студената и дъждовна през цялото лято. Мои познати си стояха в хотелската стая една седмица на морето. Какво от това, че са платили евтина почивка? То пък и юли не беше много свят, аз почивах края на юли, началото на август и беше ок, но първите два-три дни си валя следобедите.

# 463
  • Някъде по Дунава
От 22.06. до 29.06. бяхме в Китен и времето беше ужасно. Преди 4г бяхме в Несебър 28.08.-04.09. и беше прекрасно през цялото време. Миналата година за първи път почивахме извън сезона 07.09.-17.09. в Созопол и останах очарована. Та май всичко е до късмет.

# 464
Вярно е, че има и доза късмет. Но все пак като резервираш с ранни записвания нямаш идея какво ще е времето през юни или септември. И вероятността всъщност да е лошо е много по-голяма, от тази ако си резервирал за юли-август! А няма как да платиш наполовина, ако не си с ранни записвания. Така, че евтиното накрая може да ти излезе доста скъпо!

Общи условия

Активация на акаунт