Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 6

• 49 953
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • тук и там
Имам проблем със килограмите,аз за това и си пуснах изследването.Последните две години само трупам килограми,и ми е  трудно да контролирам апетита си.Особенно за сладки неща.Много ,много трудно започнаха да се получават нещата-преди свалях по-лесно килограми,сега не мога и не мога..

Имам и възел на ЩЗ,но хормоните ми са в норма...За сега.На есен ще махнат или половината или цялата жлеза,и тогава вече ще трябва  хормони да пия и за нея.

# 466
Кайсия, нали знаеш за щитовидните хормони, че не е необходимо само да са в референтните граници. Има оптимални стойности, за да се счита, че всичко с хормоните е ОК.

# 467
  • София
Кайсия, TSH ти е в норма, но към горната граница или по средата? Ако е към 2, всичко е точно, но ако е над 3, си е хипофункция.

Titi-piti,  първо намали въглехидратите и се движи повече (примерно 10 000 крачки дневно). Може от застояване и от сладко и хляб да качваш. Иначе захарта и инсулинът на гладно са ти добре. В "Ултраметаболизъм" прочетох, че 75г глюкоза се равнява на 2 чаши кола. Та може да ги изпиеш наведнъж и да си провери инсулин след 2 часа. Ако е висок, то отиваш на лекар.

# 468
Аз глутен не съм яла от 6 месеца. Само безглутенови овесени ядки 3-4 пъти в седмицата ям. Само 85% черен шоколад- по 2 блокчета на ден.
  Плодове по веднъж на ден, понякога 30 гр ядки.
Почти цял ден сме навън с детето и обикаляме.
Вече ще съм по-стриктна. Ще включа и повече протеини.
Това с колата е хитро. От 20 г не съм  я пила, какъв ли ще й е вкусът.

# 469
А, те и на инсулина референтните са о 0 до 25, ама това не значи че ако е 20 на гладно и всичко е наред...

# 470
  • тук и там
Ми не знам.Тази година,заради възела-три пъти ми пускаха хормони,антитела и т.н.Видях си хормоните току -що, от преди два месеца е изследването,пиша ги:

ТSH- 0.90(0.27-4.20  mUL референтни)
Т4-15.1 (12- 22референтни)
Т3 -4,5 (3,1-  6 pmol/L референтни)

антитела някакви -16 (0-34 U/ml референтни)

# 471
Според мен са много добре. Аз само мога да си мечтая за такива стойности.
Особено ТСХ е супер.

# 472
  • София
А как си свали ТСХ до 2.7 без хормон и колко беше в началото?

# 473
В началото беше 4,6 /февруари/. Свалих го с много добавки, включително и аювердични, йога...
Храненето не знам колко ми е помогнало, колкото и чисто да е. В началото дори бях без млечни продукти и яйца. После ги включих. 

# 474
Добре че не го знаех аз това, че над 3 отиваш към хипофункция. Че почнах кето режима с ТСХ 3,28 и щях сигурно и за това да се притеснявам. От тогава 2 пъти съм го мерила и двата пъти е надолу, вече е 2,66.

Личната ми лекарка обаче го е знаела и съм ви казвала веднъж, че ми изписа еутирокс. И аз питам, ама за какво да го пия, с ЩЖ проблем нямам. Тя - нищо, пий го, с този режим ще имаш нужда и по-лесно ще станат нещата. И аз, разбира се, НЕ го пих. Grinning Сега си давам сметка, че е била права жената и сигурно нямаше да се мъча толкова. Ей го, пак чета в другата тема, хората за по седмица-две минават кето грипа и забравят, аз два месеца бях в несвяст.

# 475
Бледолилава, верно ли два месеца те мъчи кето грипа?! Пък аз съм тръгнала да мънкам с моите 10на дена Grinning

# 476
Бледолилава, верно ли два месеца те мъчи кето грипа?! Пък аз съм тръгнала да мънкам с моите 10на дена Grinning
Ахаха, точно за теб говорех Grinning

Много зле бях първите два месеца. Не знам дали целият период беше от кето грипа, реално главоболието мина за около 2-3 седмици, буденето посред нощ за около 4-5, но се чувствах като парцал до края на втория месец. Никаква енергия, и храненето, и движението - едва ли не на сила. Ако не бях се заинатила толкова (като един истински телец), сигурно щях да се откажа. Особено като скочи и пикочната киселина по едно време. Голяма грешка щях да направя, разбира се. Оказа се, че след като се адаптираш, става много по-лесно всичко. А и като почнат да се топят килата и психиката много помага. В началото е ад, да живееш с мисълта, че имаш да сваляш 20-30, пък да гледаш кантарът как едва мърда. После, като започнеш и да виждаш, как лека полека от туловището почва да се показва едно нормално женско тяло... Пък да си купиш 1, 2, 3 номера по-малки дрехи и да влезеш в тях. Е няма отказване вече. И връщане назад няма. Никоя пица или торта не си заслужава това.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 20:40 от Бледолилава

# 477
  • Sofia
Кайсия, съвсем нормално и типично е това което описваш. Инсулинът стимулира апетита, особено за сладко. От една страна. От друга страна пречи на разграждането на мазнините. За това, ако ти е висок инсулина може да умреш от глад и пак да сваляш трудно. Трябва да свалиш инсулина. Което става с намаляване на ВХ до минимум и увеличаване на движението до максимум. Движението е много важно. Всякакъв вид и количество е добре дошло. Ако ще да е да си мърдаш краката докато седиш по цял ден на бюрото пак е добре дошло.

# 478
  • тук и там
Aз си спортувам-5 дни седмично,може да не си давам чак такъв зор,-но докарвам до към час спорт.Преди тренирах със една програма на Румяна Илиева в домашни условия.Тоест-имам си спорт-но май е само за тонус.Мен храненето ме проваля и яко трупам мазнини.Срам ме е на моменти даже,но като стана от масата,уж съм се нахранила-след един час пак съм гладна,и това вечер обикновено се случва.Ще отида на лекар,ако ми изпишат някакви хапчета-ще ги пия.Ясно ми е ,че трябва промяна в начина на хранене,но първото и най-важното е да овладея тези пристъпи на глад(за сладко).

# 479
  • София
Тити, удобно ли е да драснеш какви добавки си пила? Или поне да кажеш дали си писала в някоя от темите за щитовидната, да ти прочета постовете : ))

Аз следващите 3-4 месеца няма да мога да спортувам, ако започна Метформина дали ще има някакъв ефект за намаляване на инсулина. По- важен ми е показателят, дори да не сваля от теглото. То ще си се регулира, но искам да го махна от кръвта си излишния инсулин, че вреди  на всичко.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 21:49 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт