За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 210
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Момичета моето бебе е на 3месеца и 8дена,нормално ли е да иска постоянно да сяда? И да седи изправено на крака? Не е ли много рано  още?

# 631
Здравейте, мами!
Може ли да ми препоръчате козметика за новородено,от коя сте доволна? Simple Smile
Мустела, Веледа

# 632
Здравейте, мами!
Може ли да ми препоръчате козметика за новородено,от коя сте доволна? Simple Smile

Мустела 👍

# 633
  • Германия
Момичета моето бебе е на 3месеца и 8дена,нормално ли е да иска постоянно да сяда? И да седи изправено на крака? Не е ли много рано  още?

Щом искам значи не му е рано.

Arabesque, какво ви е кошчето? Дай да видим за каква подложка точно става дума

# 634
Някоя майка да е давала на бебето си Аптамил комфорт с Аптамил Пронутра смесено????

Да, давала съм.
След като сметнах, че вече нямаме нужда от комфорт започнах да ги смесвам. За да мога постепенно да спрем комфорта.

# 635
  • София
Добре де, само аз ли имам проблем с помпите за кърма. Имам на Медела мини електрик. И нищо не мога да изцедя с нея. А кърма имам, даже уж някаква хиперлактация имах първите месеци. Тека като река, а с помпата - нищо. Някакви 20 мл. изкарвам. Аз ли бъркам нещо? По колко време се очаква да изпомпвам?

# 636
Правилно ли си сглобила помпата?
Виж в YouTube има клипчета. Защото и аз не може да изцедя нищо ии в последствие се оказа, че мембраната не и сложена правилно и фунията ми е малка.

# 637
Може би не ти предизвиква рефлекса на потичане.

# 638
  • София
Добре де, само аз ли имам проблем с помпите за кърма. Имам на Медела мини електрик. И нищо не мога да изцедя с нея. А кърма имам, даже уж някаква хиперлактация имах първите месеци. Тека като река, а с помпата - нищо. Някакви 20 мл. изкарвам. Аз ли бъркам нещо? По колко време се очаква да изпомпвам?

И аз съм така. В болницата с препълнени гърди нищо не изцедих, нито с Медела, нито с Авент. Щях да се побъркам от напрежение. Добре че една от лекарките се смили над мен и ме изцеди ръчно.

# 639

Arabesque, какво ви е кошчето? Дай да видим за каква подложка точно става дума

Да, добра идея. Ще я снимам утре и ще покажа. Simple Smile

# 640
Здравейте, мами!
Като цяло гледаш първите месеци да го къпеш и мажеш бебо с медицинска козметика.Ние бяхме с Мустела и след няколко месеца спря да му понася и страшно много му изсушаваше кожата.В последствие и на племенника и на една позната на бебето спря да им понася.Минах на Себамед.

# 641
Ако подложката си върви с кошчето за кола,а не е добавяна допълнително си е задължителна. Тя се използва при новородени и на всяко кошче в инструкциите си е описано на колко месеца или килограми може да се махне. Просто кошчето е направено,за да се ползва от новородено с тегло 3-4 кг и бебе с тегло 12кг,реално подложката обира разликата в килограмите и ръста Simple Smile Виж си в инструкцията до кога е задължителна Simple Smile

# 642
+1
Откога ортопедите започнаха да произвеждат столчета, не знам.
Не знам за каква подложка иде реч и предварително се извинявам за мнението си, ако става въпрос за някаква декоративна подложка, но ако не е декоративна, то тя си има функция и далеч не е сложена просто така на столчето.
Подложката на повечето столчета е сложена точно за безопасност за по-малко бебе и се използва до определени килограми, ръст, вижте си упътването. На едно 3-4 кг бебе столът без подложка ще му е с големи луфтове в сравнение с едно 8-9 кг бебе. Няма достатъчн опора на гръбнака и главата, което при катастрофа може и да е фатално. Просто си прочетете инструкциите на столчето. Там трябва да е описано. Наскоро си взехме и столче от следващата група 0-18 кг и в инструкциите си пише, че подложката се използва до около 2 г. или докато бебето няма нужда от подложка и не му хлопа стола.
Че не е препоръчително да седи дълго време в кошница за новородено детето е ясно, затова и се правят почивки. Но заедно с това ортопед да прави изказване, че трябва да си махнете подложката, си е малко неразумно...

# 643
И нашето столче имаше такава подложка и е абсолютно съобразена с положението на тялото на детето. Аз, както казваш, това кошче го ползвах няколко пъти само, но ми изглеждаше много удобно.

# 644
  • Варна
не е задължителна медицинската козметика, тя се ползва само при проблем. Да не говорим, че на масово спряганите за медицински марки само името е медицинско. Аз ползвах Хип и Мустела, ок бяха и двете.

Общи условия

Активация на акаунт