За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 67

• 36 399
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте бебето ми е на 6 месеца и вчера ни изписаха антибиотик аугментин заради възпаление на гърлото и вътрешното ухо. Прочетах е една стара тема от преди 7 години ,че доста бебета получават алергична реакция някой ако го е използвал иматели такива наблюдение ? И кога се забелязва алергията?  Днес му дадах за първи път.

# 151
Пускате ли климатик на бебета си, ние сме на 1 месец, но е много топло в нас и пускаме на 28,29 градуса климатика който е пуснат цял ден. Вие пускате ли климатик и на какви градуси

# 152
  • Варна
пусках като беше много горещо, на 26-27, то на 29 усеща ли се нещо изобщо? И оставям открехнат прозорец.

# 153
Аз пускам, но бебето ми е по-голямо. Иначе вкъщи не се диша и ме е страх от претопляне. Пускам климатика в съседната стая и отварям вратите, често и спим така вечер. Пускам на 25 градуса. Над тази температура започва да се поти...

# 154
  • София
Не го спирам климатика на 24 градуса е постоянно.

# 155
Отворена кутия АМ колко срок има?

# 156
Аз не пускам климатик. Ако са пуснати щорите у дома не е толкова горещо

# 157
Отворена кутия АМ колко срок има?
Повечето са 3 седмици

# 158
  • София
Erinne, моят син е забелен. В Пирогов препоръчвам д-р Минова, много добър специалист е.
Може да го боли като пишка, сложи го в легенче с топла вода, това ще го облекчи.
Пиши ми на ЛС, ако искаш координати на лекарката.

# 159
Здравейте бебето ми е на 6 месеца и вчера ни изписаха антибиотик аугментин заради възпаление на гърлото и вътрешното ухо. Прочетах е една стара тема от преди 7 години ,че доста бебета получават алергична реакция някой ако го е използвал иматели такива наблюдение ? И кога се забелязва алергията?  Днес му дадах за първи път.
След като лежа в болница на 17дена
Му изписаха аугументин. Имаше разстройство. Задължително с пробиотик и го наблюдавайте. Особено в тези жеги да не се обезводни

# 160
  • София
Дъщеря ми го пиеше от 2 до 7год. възраст по два пъти годишно (заради отит). Не е имала реакция към него. Давайте пробиотик.
Аз имам алергия към Пеницилин и ММ ме е спирал да опитам АБ когато дребната каже "гаден е".

# 161
То алергия човек може да прояви към всичко и дори и да се случва при 1/100 000 за нещо,ако ти си този 1...това,че е рядко или често няма голямо значение Simple Smile Да,Аугментин и всичките му производни дават понякога алергични реакции,но по-често се появява неприятния страничен ефект с разтройството. За алергия-наблюдаваш първия ден,като го даваш и първият прием да не е вечерта,пробиотик задължително и с разстояние 2 часа от АБ Simple Smile
За забелването-той малкият го е припикал вече няколко пъти и го е дезинфекцирал,но все пак хубаво са ти казали преди мен мамите да му сложиш компрес с риванол на памуче и подменяш на всеки памперс,не къпи днес да не го раздразниш и от тук насетне е важно да го забелваш редовно,за да не зарастне и да го почистваш,но не почвай веднага,нека минат няколко дни да не е чувствително мястото.

# 162
Някое мамче ползва ли удължител за боди??? И доволна ли е ,че се чудя да не би много да се вдига бодито отстрани..

# 163
На нас и сега му се вдигат повечето бодита от страни Simple Smile

# 164
Здравейте бебето ми е на 6 месеца и вчера ни изписаха антибиотик аугментин заради възпаление на гърлото и вътрешното ухо. Прочетах е една стара тема от преди 7 години ,че доста бебета получават алергична реакция някой ако го е използвал иматели такива наблюдение ? И кога се забелязва алергията?  Днес му дадах за първи път.
До събота моето бебе беше на Аугментин. На 5+++ мес. е. Изписаха го в Бърза помощ след като 5 дни беше с температура, Херп ангина и инфекцията започна да слиза към дробовете и на едното ухо започна възпаление. На втория ден детето се подобри значително. Никога преди не му е даван антибиотик. Не прояви, за щастие, никаква реакция. Акото беше станало с леко течна консистенция, но до диария не се стигна. Давам пробиотик от раждането  - Reutri Biogaia. Личният му лекар каза, че е доста силен антибиотик и не е трябвало да му го дават, но ... Вече е доста по-добре.

Пускам климатик. Живеем в доста гореща зона с висока влажност и климатиците работят денонощно. От време на време отварям прозорец. Ако не е чак толкова горещо пускам климатик в друга стая и оставям вратите отворени. Последните 2 седмици е много горещо. Почти не излизаме. Ако се налага го правим сутрин рано или вечер след 21ч. но и тогава не е приятно. Зимата също се топлим на климатик. Почиствам филтрите редовно и проветрявам. Гледам струята да не духа директно в детето.

Последна редакция: пн, 06 авг 2018, 16:35 от teo_p

Общи условия

Активация на акаунт