Сватба 2018 - XII част

• 43 194
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
При нас всички бяха поканени плюс един, който си имаше половинка де. Не всички ги познавахме, но за нас така е редно и изобщо не  се е дискутирало.
Съжалявам, ама си се посмях с тъщата. Брех такава зетска любов, такова чудо. Grinning Иначе си е нагло определено...

# 256
Това със самопоканилите се гости е ужасно... ние, за моя радост, нямахме такива. Имаше двама приятели на мъжа ми, които не бяха сигурни в какви отношения са с 2 мацки и се чудеха дали да ги вземат на сватбата, но те повече от половин година май не бяха сигурни в какви отношения са и аз накрая им казах, че вече нямат право на избор и просто идват сами.
Имахме 2 деца, които бяхме предвидили, но не дойдоха. За възрастни не мога да се сетя, мисля че всички, които не успяха да дойдат, или се отказаха, го обявиха достатъчно рано и успях да реагирам. Като цяло не ми е направило впечатление да има празни места.
Иначе на сватбата на една приятелка, на която бях шаферка /аз тогава не бях обвързана/, едната от шаферките си имаше сериозен приятел, който не беше поканен,  а бяхме 10 шаферки и всички останали, които бяха обвързани, бяха с половинките си.

# 257
  • Варна
Просто хората обичат да ядат, да пият и да се веселят на чужд гръб. Не се учудвам на интереса към моята сромна особа. Засега няма неканени, но се случва така, че вече 3-ма души искат да поканят майка си/ приятелка/ свекърва на гражданското, да ме "видели като булка". Няма да идват после на купона, но едната ме е виждала 2 пъти в живота си за 5 мин и просто не разбирам този интерес.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 20:24 от gpym4e

# 258
  • WonderLand
Аз много се изнервям, че хората решават, че ако си платят куверта могат да дойдат. Не се сещат, че въпроса не е в парите. ММ говори с човека и са се разбрали, че тъщата ще гледа бебето докато те са на сватбата и ще е в друг хотел, та ми олекна.

Ние имаме общи 10 човека в категорията +1 , неудобно ми е да каня хората без половинките им просто защото знам, че ако мен ме поканят без ММ или него без мен, няма да отидем.

# 259
  • София
Млади момичета, научете се да казвате НЕ. Много е полезно.

# 260
Полезно е, ама аз лично не се справям много добре с това. Поне все още ...

# 261
Момичетата от Бургас, от къде се снабдихте с петел за Кумовите игри, че нещо се позатрудних. Не ми се иска да е от нашия ресторант.
Нашият ще е от ресторанта ...цената ми се видя добра ,а и още един ангажимент по-малко.
И при нас сме предвидили +1,но хубавото е ,че ни информират предварително..
Роузи мерси за информацията аз лично не знаех,а и малко се съмнявам ,че биха ми я отпуснали,но аз така или иначе ще съм в отпуск.

# 262
  • WonderLand
blond_wimp те дните ти се полагат и никой няма право да ти ги отказва. Аз също ще съм в отпуска няколко дни, после ще си ползвам дните за сключване на граждански брак и после пак отпуска още няколко дни. Това е отпуск, който не е част от годишния платен и поискаш ли да си ползваш тея дни работодателя няма опцията да ти откаже.

Змия, аз като почнах да казвам НЕ покрай сватбата ме обявиха за груба, несъобразителна и нетактична Grinning защото не съм се съобразявала с чуждите желания.

# 263
По принцип е така,а дефакто ще видим Grinning .
Нали това е твоята сватба и всички трябва да се съобразяват с ТВОИТЕ желания ,а не ти с техните,но май много хора имат различна представа.....

# 264
  • София
Миналата година ми се върти, че имаше булка, която не можа да си вземе тези два дни...

# 265
blond_wimp, може ли да споделиш за кой ресторант става въпрос и ориентировъчна цена ( може и на лично)
Аз пък казвам "не" без да се замислям. Омръзна ми все да се опитвам да бъда тактична, а доста хора да не полагат дори елементарни усилия.

# 266
Момичета, изкарах прекрасен уикенд. Кумата ми и приятелките ми ми устроиха знаменито моминско парти. В петък вечерта ми се обадиха в събота сутринта да ги чакам в станционната градинка...и се започна поредица от чудесни изненади. Озовахме се в Бургас. Имаше шампанско, украси, игри, плаж, посещение на изискан ресторант, караоке. А на следващия ден най-прекрасната изненада - приятелят ми се появи на плажа с момчетата. Трогнах се до сълзи ! Прибрахме се с колите. Никога няма да забравя тези два дни. Имам най-готината кума и приятелки. По-късно ще постна снимки Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 авг 2018, 07:56 от Анонимен

# 267
Здравейте момичета. Отдавна не съм писала, а сега дори не мога да вляза в профила си Fifilinka. Както и да е. Исках да споделя, че до вчера всичко беше по план докато не се обадиха кумовете и не казаха, че няма да могат да ни купуват защото сметките не им излизали и нямат пари. Сватбата е на 29.09 и наистина на какво да правя. Не очаквам разрешение на ситуацията ми просто споделям с вас защото можете да си представите мъката ми

# 268
  • София
Eeee, това е ужасно, наистина. Все пак имате повече от месец, ще се справите със ситуацията. Наистина ти съчувствам...

Няколко дни преди сватбата на братовчедка ми кумовете и, които бяха сгодени се разделиха, въобще до последно не се знаеше, ще имат ли кум- голям стрес...

Хър и не бързай да ги триеш, моля. Grinning

# 269
А защо се говори за пари? Ние на нашите кумове им казахме, че не искаме АБСОЛЮТНО нищо финансово от тях. Вероятно все пак си е финансово натоварващо дори само заради закупуването на официалното облекло, но ако няма "купи ми чаши, свещи, букет и тн", не знам кое е чак толкова финансово затрудняващо.
Сестра ми ще кумува другата седмица с приятеля си и булката иска разни неща да й купуват, без изобщо да й пука имат ли нямат ли?!

Общи условия

Активация на акаунт