Барселона - тема 9

• 63 967
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Около 2 часа. Поне на нас толкова ни отне. Може и повече зависи от вас.
За пеша от Саградата не знам. Виж го на мапс.

# 766
Парк Гюел на нас ни отне час и половина, бяхме само в платената зона. Спокойно мотане и снимане.

# 767
Час и половина - два е добре. Ако бързате за някъде. Инак може да се разхождате, има заведение. Та може и 4 часа. А пеш от Саграда е далеко. Ама всеки си знае възможностите и темпото. Наистина вижте на картата.

# 768
Много благодаря за отговорите
Значи ще си планирам едно час и половина-два а пък после ще решаваме накъде Simple Smile

# 769
Най-евтиния билет от 17 евро за Саграда Фамилия какво включва всъщност и каква е разликата от този от 25 евро? И да попитам понеже още няма отворени билети за октомври, кога да следя и бързо ли свършват или може да купя и в последния момент?

# 770
17 не включва нищо. Разглеждате, четете табели с надписи.Без кулите. За 25 не съм сигурна, мисля кулите и аудиогид. Вижте в сайта.

# 771
За 25Е включва само аудиогид без кулите. Ние бяхме с такъв и може да си избираш час. Ако вземете от 17Е, мисля че се избира час само от следобедните-17,00ч натам, но за точен час вижте в сайта на Саградата

# 772
Благодаря, а бързо ли свършват билетите в сайта за определени дати? Да знам дали да следя по-често...Grinning

# 773
Къде може да се види Зонирането и с Т-10 ако пътуваш в различните Зони не в ли неизгодно ?
В смисъл цялата Барселона в една зона ли е ?

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 11:31 от radostche_plovdiv

# 774
Моля, пуснете нова тема.

# 775
  • Los Angeles CA
Здравейте
И аз с последни питания -
Колко време може да се отдели на парк Гуел ?
И пеша далеч ли идва Саградата
Вървейки от Саградата до Парк Гуел разстоянието ние го взехме за около един час по-бавно темпо, със спиране да си купим плодове и сандвичи на децата. Като разстояние не е далече, може да се вземе и за 20 мин., но се върви се нагоре по един склон. Веднага след като се излезе от западният изход на Саграда   улицата  Carrer de Sardenya отива почти директно до парка, има указания къде е входа, които няма как да се пропуснат.
 Аз като голям ценител на Гауди, реших че трябва да проходим по пътя по който той е вървял. Живял е в една къщичка в парка и всеки ден е вървял до Саградата. Но това е мое чисто емоционалено решение. 
Транспортът в Барселона е много удобен и с метрото се стига бързо.

# 776
Здравейте
И аз с последни питания -
Колко време може да се отдели на парк Гуел ?
И пеша далеч ли идва Саградата
Вървейки от Саградата до Парк Гуел разстоянието ние го взехме за около един час по-бавно темпо, със спиране да си купим плодове и сандвичи на децата. Като разстояние не е далече, може да се вземе и за 20 мин., но се върви се нагоре по един склон. Веднага след като се излезе от западният изход на Саграда   улицата  Carrer de Sardenya отива почти директно до парка, има указания къде е входа, които няма как да се пропуснат.
 Аз като голям ценител на Гауди, реших че трябва да проходим по пътя по който той е вървял. Живял е в една къщичка в парка и всеки ден е вървял до Саградата. Но това е мое чисто емоционалено решение. 
Транспортът в Барселона е много удобен и с метрото се стига бързо.

Може ли да разясниш и това със зоните ... тотално се обърках ... билетите са за 1 зона, а другаде прочетох, че градът Барселона е зона 1

# 777
T10 е за цялата  арселона. Барселона е 1 зона.

# 778
Дами и господа, темата е доста активна и е време за нова. Моля някой да пусне десета част.

# 779
  • В центъра на моретата
Преди два дни се върнахме от Барселона. Някой питаше дали има комари - няма (и за мен беше важно, защото и аз, и детето сме алергични). Времето беше около 30 градуса, но си беше влажно и лепкаво. Като изключим неприятните ситуации около пътуването - отиване и връщане с изтървани прекачвания поради закъснения на полети, както и изтървана първа нощувка, ..... изкарахме добре.
Комбинирахме Парка Гюел с Космо Кайша в едно ходене, като първо минахме през музея, след това с автобус слязохме до Парка Гюел. Връщането го направихме пеша до Саграда Фамилия, като вече лежерно се разхождахме и за около 30-40 мин. стигнахме. Бяхме си купили билети още от България за Саграда и трябваше да влезем вечерта. Но.... се оказа, че билетите, които са ни пратили са за предния ден. И така едни разправии със служителите от охраната, както и с тези, от които взехме билетите. В крайна сметка, купихме онлайн там от място, за следващия ден билети по 25 евро - само това беше останало  (включват само аудиогайд - без кулите). Е, наложи се да си преорганизираме програмата за другия ден. Ходихме в Жерона и трябваше да се върнем малко по-рано от това, което предвиждахме, за да не изтървем часа за входа. 
Не отидохме в аквариума и зоопарка, защото поради изпуснатия полет - единия ден изгоря, та затова предпочетохме да ги пропуснем. Направи ми впечатление, че има доста занемарени места - като ботаническата градина и не само там. Даже си мислехме, че е заради протестите за каталунска автономия са им спрели финансирането.
Като цяло ни хареса града, хората са много любезни, широко скроени (поне от 7 дневни впечатления); градския транспорт е много добре уреден, булевардите са невероятно големи (като място за пешеходци) и това, което много ми хареса - има страшно много пейки и място да се поседне за такива като нас, които препускаме да гледаме обект след обект.
По отделно всички обекти, които посетихме ни харесаха. Е, натруфеността на къщите Батло и Мила не ми допадна, Висент е малко по-изчистена, както и двореца Гюел, но аз по принцип си падам по по-изчистените форми. Въпреки всичко, съм на мнение, че трябва да се види творчеството на Гауди, за да се създаде собствено впечатление. Саграда Фамилия ми хареса много - беше извън очакванията ми. Минахме през най-голямата арена за бикоборство - арена "Монументал"  - детето много се изкефи.  Е, и през другата арена минахме, която е станала търговски център, но там само за панорамна гледка.
Доста музеи и галерии гледахме.
Всеки един от обектите, които посетихме ми хареса, но града като цяло не ме грабна и не мога да определя
защо ....

Благодаря на всички пишещи тук, защото чрез тях си направих програмата. 

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 13:07 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт