Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 53

• 52 851
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • Blondeville
Според мен ако по принцип се прави редовно цитонамазка - веднъж годишно  или на 6 месеца, през бременността е излишно да се взима такава. Аз лично имах кървене с първата бременност след взимането на пробата, и се бях шашнала много. С тази бременност пък лекарят ми и дума не е отварял, той не е фен на “бърникането” ако не е наложително. Така или иначе обикновено 6 месеца след раждането се взима такава.

# 691

На мен ми дадоха това от МЦ Св.Петка.
Все още не съм се спряла категорично на вариант.

# 692
Абе вие къде живеете...Какви са тези цени.Боже благодаря ти,че имах възможността да избягам от Бг..Тия хора не знаят стойността на парите. Всичко свързано с бременността трябва да бъде безплатно!

# 693
Тук по здравна каса мисля, че има само 2 ехографски прегледа и няколко изследвания за цялата бременност. Другото се заплаща. Ако се следиш на частно, тогава вече всичко се заплаща. А условията и отношението можеш най-вече да ги получиш, когато си плащаш на частно. Това е действителността засега.

# 694
Има безплатно проследяване по здравна каса Wink
Някои жени си карат с него. Тези, които обаче са с проблемна бременност /аз бях такава/, ходят на частно. На мен с прегледи и лекарства ми излизаше към 350 лв/месец.
Така че, всеки според възможностите и нуждите ✌

# 695
То и при нас уж касата плаща само три ехографа ,но на всякъде те гледат всеки път.Раждането е безплатно и несравнимо с Бг.Вани,люлки и каквото ти е кеф включително присъствието на който и да е близък човек е безплатно.Това което ви се налага да плащате дали отговаря на заплатите в страната? Тая държава никога няма да се оправи.Затова младите бягат.Жалко.И после искат стимулиране на раждаемостта.Е как?...

# 696
По каса са 3 ехографските изследвания, 3 пълни кръвни изследвания, бременните са освободени от такса за прегледи по касата и при други специалисти. Другото е по желание и си и платено като навсякъде по света. 

# 697
Здравейте дами, имам един малко глупав въпрос, но реших да ви попитам, защото не съм запозната. Как стоят нещата с майчинството? Още ми е рано де но все пак. Започнах работа преди два месеца, но малко след това разбрах за бременноста. Преди това имах малко стаж, записах се като безработна в бюрото по труда, и ползвах борса. Започнах тази работа, мисля да поработя още поне два,три месеца, но след това какво следва? Трябва да оведомя работодателя си по-рано, и имам ли право на майчинство и в какво време? Съжалявам за глупавия въпрос, но въобще не съм наясно.

# 698
  • София
Не ти е глупав въпроса, нормално е да се интересуваш. Ето ти тема, в която биха ти дали по-адекватни и изчерпателни отговори. http://www.bg-mamma.com/?topic=1044524.615

# 699
Не ти е глупав въпроса, нормално е да се интересуваш. Ето ти тема, в която биха ти дали по-адекватни и изчерпателни отговори. http://www.bg-mamma.com/?topic=1044524.615
Много благодаря!

# 700
За да сме съвсем коректни, проследяването на бременност по здравна каса включва 12 безплатни прегледа, но прегледите с ехограф са само 2 при нормална бременност, а при бременност с риск още 1 или 2 допълнителни ехографски прегледа в зависимост от възрастта на майката и рисковете, които са налице. Това е обяснено в информационната брошура на НЗОК за програмата "Майчино здравеопазване". Съвсем друг е въпросът, че има лекари, които правят ехограф на всеки преглед и не таксуват бременната за това. Оттам идва и объркването. Явно зависи на какъв лекар ще попаднеш.

# 701
Боже, много са скъпи тия пакети в Св. Петка и даже не включват фетална. И аз се следях на частно ама това е абсурд. Wildbeblessed, разгледай и други опции - масово пакета е 650 лева без феталните. Щерев и Вита предлагат такива пакети, за Токуда не знам. Аз се следях при лекар с частен кабинет и пак работеше на пакет 600лв.

# 702
Аз бях с проблемна бременност. Избрах си добър АГ, който за учудване все още работи със ЗК. На две седмици ходех на прегледи, не ми е взимал пари за ехографа. За жалост обаче това е все по-рядко срещано. В нашия град такива АГ са рядкост.

# 703
  • София
Аз се записах в Света Петка след втората фетална - 22 седмица май бях по здравна каса. Доплатих 350 лв. за половин пакет и си имам прегледи всеки месец, включително и трета фетална. Изследвания нормалните ПКК и микробиология. За останалите лекарката ми ги написа на лист и си ги платих в лабораторията в която ги изследвах. За болнични също не давам пари.

# 704
Значи,конизацията и серклажа плюс 38 години са достатъчна предпоставка за "рискова брвменност", а никой не ти го и споменава,ама че здравна система,да ти се полага нещо защото видиш ли си осигурена,а напротив," полагат ти се само два прегледа видеозон за 9 месеца,това е,България,абсурдистан:rage:

Общи условия

Активация на акаунт