КГБ = Клуб на Готините Баби - 190.

• 60 751
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
  • Кубрат/ Пишурка

На БТВекшън има едно предаване " Дивата муха" , водено от Део. Нещо като Без багаж, но са само за български паметници и градове. В момента слушам и гледам за Драгоман. Не знаех, че думата драгоман значи водач на наемни работници, който защитава правата им пред работодателя. Разказаха интересни неща за създаването на града.
За Тутракан - ходихме, слушахме, пяхме, обядвахме и си дойдохме. Всеки състав получава диплом за участие. Ами добре се представихме! Според мен! Имаше само една мъжка група \ единствена \, които пяха толкова хубаво, че хората станаха да играят и се изви доста голямо хоро. Само тях слагам пред нас! В Сандрово е имало "тайно" жури и сме се класирали на второ място - пратиха ни 50 лв. Може пък и тука да е имало! newsm78 Групите бяха предимно от региона и Силистренско. От нашия бяхме само ние и състави от едно близко село Брестовене. А жанрът беше разнообразен - народни и стари градски песни. Почти всяка група имаше и индивидуално изпълнение. Накарахме нашия акордеонист да се изяви и той им скри шапките! Той пее професионално!
Аз пак съм сама - ММ прави сбор на село и Анжелка с кучето е там. Ще я докара утре.

# 76
Ехо, ехооо.
По-скоро друго  трябва да е обръщението ми -

Внимание, внимание !

Каня ви в понеделник 13 август на кратка разходка до Банкя.
Сборен пункт - метростанция Сливница в 10.10-10.15 часа.
До Банкя се пътува с автобус 49, който тръгва в 10.30 от спирка близо до спирката на метрото
За идващите от посока Младост  - качват се в първи вагон на влака и  излизт от изхода напред, за идващите от посока Лозенец - последен вагон и се върви назад .

На някои момичета от София нямам телефоните, затова моля, който прочете това, да пише, че го е видял и знае.

Банкя - 13 август
Тръгване в 10.15  от Метростанция  Сливница

1.Джили
2.
3.
...........

П.П. Предварително се извинявам, че деня, часа и мястото може да не е угодно на всички.... нооо.... не губете кураж Hug, ще има и други срещи Laughing Grinning
Що е време, пред нас е bouquet Hug

п.п. Янчееее, интересни неща сподели.
Аз с моя ,,овчи'' инат дето от години бойкотирам телевизията като средство за информация, трябва да си преразгледам  рещенията явно. Особено сега, ,,от както имам всичкото време на света''....

# 77
  • София
Янке, браво за представянето и хапването. Дано и тайното жури да изпрати награда.
Като си сама за 1 вечер - почини си, направи си с подръчни материали маска на лицето, на косата, поглези се. Гледай нещо интересно или се опвай с книжка на дивана. Утре се наспи на спокойствие и то времето минало.
Хем и кучо го няма да лае и да иска внимание.
КАГ, какви са тия цени по ваше село? Нали уж сте богати, спроизводство и софийски заплати. Преди 2 ч. бях на пазара в Младост/уж не е скъп/ маносани домати уж розови от 2 до 4.50 лв, краставици и корнишони 2 лв, орехи и бадеми уж от новата реколта 25 лв./но под сергията се виждат опаковките от Метро - значи са миналогодишни и гранясали/. Зелето е също над 1 лв, но беше миниатурно, като детско юмруче. То си личи, че с дни са махали горните, изсъхнали листа. За 1 лв. има меки, течащи домати. Аз намерих консервни за 1.20 и инвестирах в 4 кг. Утре активирам консервния комбинат. Това ще ми е зимнината. Преди печах и чушки, сега ще взема от Метро. Скоро ходих там на шопинг терапия и видях замразени и отделени една от друга - 2.5 кг за 12 лв. Вместо да си горя пръстите на чушкопека.
Тану, аз свалям книги главно от Рулит -http://www.rulit.me/books/bg/1/date  качват доста книги на бълг. Но не ми пречи и на руски да чета. И аз като Борянка потърсих споменатата от тебе книга, но без автор не се получи.
ПП - Джили, приятно изкарване и чакаме снимки Там за работещите.

# 78
Е, Айша, аз ти дадох най-ниските цени. И тук има домати, чушки, плодове , които са като при вас, че и повече. Тук богати са асарелците. Даже си имаме и "квартал на богатите" - селище с вили на 15 км от града. Другите сме простолюдие.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 11:00 от K.A.G.

# 79
  • София
КАГ, екстра си и преди и сега.
Ако другата тема е за спомени от соца - според списващите трябва да сме били космати, облечени в черно, сумтящи аборигени. Защо ли си мислят, че света започва от тях....

# 80
# 81
КАГ, екстра си и преди и сега.
Ако другата тема е за спомени от соца - според списващите трябва да сме били космати, облечени в черно, сумтящи аборигени. Защо ли си мислят, че света започва от тях....

Да, там. Исках да им покажа, че и ние сме били модерни и готини.
Защото са заблудени от цялата пропаганда за "лошото  преди". 

# 82
  • София
Привет красавици! Hug
Хич не гледайте часовника и не се чудете защо ви пиша в таз потайна доба Mr. Green
Преди два часа се прибрахме от ей това мероприятие.
Щерката реши да ходим на Витоша и да гледаме метеоритното шоу. Речено сторено. Натоварихме се четирите мадами и газ напред. Гаджето си остана у дома. До към Златните мостове имаше движение - една безкрайна върволица от коли нагоре и не по-малка върволица от коли надолу. По пътя на тумби от по десетина, че и повече мераклии се провираха между колите, преметнали на рамо одеяла и постелки. Имаше и влюбени двойки, а имаше и солови ентусиасти, всичките решени  да гледат природното явление. И три кучета се бяха упътили към Момина скала - там щеше да се състои големия купон. Обещаваха бира и барбекю. Организаторите обещаваха и транспорт - малки бусчета да извозват желаещите, като тръгват на всеки 30 мин. от моста на влюбените  при НДК. До тук добре, но явно никой не е могъл да предположи, че желаещите ще са много и превозването се превърна в "извозване". Настана златно време за софийските таксита. Оставаше още 1 км. до заветната поляна. Добре, че успях да се паркирам на едно по-широко място и спрях. Настана голямо задръстване. Едва се "разчепкаха" колите - едни карат напред, други назад - пълна лудница. Щерката грабна чаветата и тръгнаха пеша. Аз останах да си пазя колата и да гледам звездите през прозореца. А народа приижда, като лавина. Тези които се катереха нагоре, бяха ентусиазирани - питаха се кой какво желание си е намислил, готвеха се да спят на поляната, под падащите звездите. Тези, които слизаха - негодуваха, че няма никаква организация и явно мераците им за сбъдване на желания се бяха изпарили. Да си призная, съчувствах на разочарованите и се чудех на акъла на ентусиастите. Ама какво им се чудя, като и аз се подведох по акъла на щерката Mr. Green. Добре, че чаветата дали зор да си тръгват и след по-малко от час се върнаха. Елиа беше разочарована, че нямало кебапчета, а Кати - че нямало комети. Всеки с дертовете си! Следваха моите шофьорски мъки - с  много маневри, успях да обърна колата и започна същото изпитание като на идване, само, че сега спускане и провиране между коли и хора. Е такова чудо до сега не беше ми се случвало. Бихме залудо път - 50 км., вдървиха ми се всички мускули от напрежение, прецаках съединителя на колата. Добре, че криво ляво се прибрахме. Чаветата заспаха на връщане, та от вратата ги нахвърляхме по леглата. Аз си лекувах мускулната треска с Аспирин и вит.С, а на гаджето му се пада в понеделник да кара колата на сервиз. Mr. Green
Едва ли друг път ще тръгна на такова мероприятие.
Хайде сега лека нощ и да сънувате звездопад...И да си намислите желание, ей. hahaha Joy

# 83
  • София
   За идващите от посока Младост  - качват се в първи вагон на влака и  излизт от изхода напред, за идващите от посока Лозенец - последен вагон и се върви назад

Джили,уж запомни,но си го написала точно обратното.Идващите от Младост да са в последния вагон,а тези-от Обеля-в първия.Всички да използват най-близкия изход.

Вчера ме изписаха и вече съм във вид удобен за ...клане. Имам си" бисерче на гушката",което изпраща злини от косите до ноктите на краката ми.Малко ще му се порадвам , до като намеря достоен за него и за кесията ми хирург.Ако имате някой за препоръчване-сега е момента! Цяла нощ четох в нета,легнах си в 6ч.Още нямам решение.Чух,че вчера било ден на мързела.Аз обявих седмицата за такава и стриктно спазвам,не правя нарушения.В петък чакам Вики.По-късно ще ми доведат и Наско и Веско.Ако умра от кеф,ще се спася от клането. hahaha

Никого няма да коментирам,само ще ви нагушкам! Всичките!

# 84
  • Кубрат/ Пишурка

# 85
  • Вила Великула
За съжаление не мога да се класирам за срещата в понеделник. На работа съм.
На всички, които ще присъстват - весело да ви е. Поздравете Кари - предполагам ще се видите с нея.

# 86
  • София
Привет красавици!
След нощните преживявания (някои положителни, други отрицателни), добре си поспахме.
За разсънването спомогна кафето на ЯНЧЕТО. Тенкю баба Hug
ЯЖКЕ, доста духовит пост си ни написала Joy Дръж се градско, ножо е дръвен Mr. Green Ще ти мине като на кученце Simple Smile
ДЖИЛИ, страОтна идея, но и аз няма да мога. Поздрави на Кари.
КАРИиииииии, защо не се обаждаш?
ПИПИЛОТА, кога ще се видим?
МАРИНКА, права си за описаното поведение на щъркелите. Поразрових се и аз, попрочетох нещо. Наистина, преди да тръгнат на юг убиват нефелните, за да не им пречат по време на дългото пътуване. Избягват да летят над вода, предпочитат сушата, като по-безопасна. По време на полет могат да си подремнат за десетина минути, като се престрояват и минават в центъра на ятото. Подобно на опитни навигатори, винаги летят по един и същ маршрут.
ГЪБКЕ, колкото и да е тъжно, инстинктът за съхранение си казва думата  Sad
ГРЕТИ, да ти кажа, че и преди, и сега все си си готина. Както казвам за себе си - преди мацка ( 60 кг.), а сега мацка и половина (90+) Joy
Къде си КРАСИВА БЕЛЛА?
Неспоменатите ги гушкам. Hug
ПП. МАРИНКА, тази вечер персеидите ще са в стихията си.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 13:00 от Flo 51

# 87
  • София

Добър ви ден, момичета!

Джили, прочетох те, не ме брой и мен, съжалявам.  Heart Eyes

Гъбче, и на мен ми се иска да не е така за щъркелите, но... Чела съм на много места, но надявам се да не ми искаш точно литературата. Трудно ми е сега от телефона, но по-късно може.  Heart Eyes

Фло, завиждам ти за емоциите среднощни!  Heart Eyes Е, аз пропуснах, щото нямаше как.

Хубав ден ви пожелавам от сърце! И здравеее!

# 88
Айдеее на кафе по икиндия!!!!!

Борянка, благодаря! Това е книгата.
Вчера идва малката ми дъщеря и ми я намери, само че от друг сайт и по-скъпа. Сигурно е с по-добро качество.
https://knizhen-pazar.net/index.php?option=add_book&id=47780 … D1%83%D0%BB%D0%B8
Намéри ми и част от текста на руски.
https://books.google.bg/books?id=GXRLDwAAQBAJ&pg=PT182&l … D0%B2&f=false
Ще си я купя. Дано, като я прочета, не се разочаровам, че често ми се случва за нещо, което много ми е харесвало на младини, сега - не. Така беше и с един филм - "Дългото горещо лято". Гледала съм  го като девойче. Преди няколко години го даваха, не помня по коя телевизия. Малееее, мерак да го гледам!  Резултатът беше, че си развалих един хубав спомен.
Аз тия дни използвам слъцето най-рационално. Най-вече суша плодове и домати. Разхвърляла съм из двора касетки и само ги местя според слънцето. Вечер - прибиране, сутрин - изнасяне.
Хубав, слънчев и спокоен следобед на всички!

# 89
Домъкнах маса празни буркани и кофа дренки ,но вече съм изморена да варя,утре ще е дренкин ден.
Тану ,не всяка книга има електронен вариант, добре че все пак уточнихме и си действала.

Общи условия

Активация на акаунт