Жена шофьор? Да-да!!!

• 9 398
  • 186
  •   1
Отговори
# 120
kondev, разбрахме и от тази, и от другата ти тема, че си привърженик на мнението, че жените трябва да си правят това, което могат и мъжете също.
Може би и ти трябва да се заемеш с тези мъжки неща, а не да стоиш в женския форум, опитвайки се докажеш бог знае какво и най-вече бог знае защо (освен ако наистина не се опитваш да ядосаш някого).

Форумът не е женски. А и не мисля, че са много тези, които искат форумът да е само женски...

# 121
  • София
kondev, разбрахме и от тази, и от другата ти тема, че си привърженик на мнението, че жените трябва да си правят това, което могат и мъжете също.
Може би и ти трябва да се заемеш с тези мъжки неща, а не да стоиш в женския форум, опитвайки се докажеш бог знае какво и най-вече бог знае защо (освен ако наистина не се опитваш да ядосаш някого).

Форумът не е женски. А и не мисля, че са много тези, които искат форумът да е само женски...

Форумът не е женски, но процентът мъже е по-малък, а теми с подобно заглавие звучат като да имат за цел да обидят преобладаващата част от участващите тук, а не да доказват нещо. Както и да е, не знам защо се засегнах и се поддадох на тона. Сексистите няма да се свършат, колкото и да се дразня.

# 122
Жените просто нямат усет към движението и влагат прекалено много лични чувства във всичко, което става на пътя. Когато една жена е засечена на някое кръстовище или й е отнето предимството например, тя се чувства обидена и го приема сякаш другите искат да й направят мръсно. Най-често жената на пътя е убедена, че всички гледат нея (което всъщност е истина, но просто поради инстинкта за самосъхранение на околните) и мисли, че е центъра на целия автомобилен свят.
Kondev, тоооолкова далече от истината си, че не 7, а 70 страници да се изпишат по темата ти, никой от опонентите ти, не е в състояние да ти промени мнението. "Едно си знае баба, едно си бае".  ooooh!
Желая лек и безавариен път на всички шофиращи, губили време да четат и пишат по тази напълно безмислена тема. Confused

# 123
  • София
напълно безмислена тема. Confused
Мммм да, много си права. Това ще си остане вечен спор, като за яйцето и кокошката... Лошото е, че все ще се намира по някой простак, който да пуска такива теми....

П.П. Подписът ми е специален поздрав за тези, които поддържат мнението на г-н Кондев!

# 124
  • в Tara
Лошото е, че все ще се намира по някой простак, който да пуска такива теми....
ей, грозна думичка е простак  Stop

П.П. Подписът ми е специален поздрав за тези, които поддържат мнението на г-н Кондев!
не го разбирам  поздрава, сигурно щото съм жена Flutter
ама, ако е нещо обидно... дреми ми на таза! Mr. Green

# 125
Не съм чела всичко, но съм съгласна с автора на темата.
Ще кажа и защо.
Да повечето катастрофи са правени от мъже, защото статистически са повече на пътя от нас. Друг е момента, че много жени имат заложено в тях " аз съм на пътя пай се". Например- спират където си поискат и най-лошото е, че когато решат да тръгнат и да се включат в движението го правят без дори да погледнат в страничното огледало, а за мигач - той е с електромер.
Така, че повечето катастрофи мъжете правят, заради нелогичното ни поведение на пътя. Наистина за да ни пазят нас, те са принудени да навлизат в насрещното движение и какви ли не магии.
Вярвайте всеки път, когато видя някоя кола да се влачи в бързата лента с 40км се оказва в 99% от случайте жена. Когато се движа по главен път и зад мен няма никой, все жена ще се шмугне да ми отнеме предимството ( а наистина зад мен няма друга кола).
Паркирането ни е под всякаква критика.
Най-опасни са жените шофьорки, които са си повярвали.
Аз също съм жена.  Сигурно и аз дразня някой. Иначе нямам актове, нямам ПТП ( никога не е късно).
Не казвам, че няма жени добри шофьорки, но те са много по-малко от мъжете. Просто някои жени са като "скопени коне" в онова нещо над раменете им.
Жените са свикнали да им се кавалерства, да им се отварят врати, но това не означава, че трябва да им се кавалерства и на пътя ( така нареченото толеранство). Не съм съгласна. Правилника е за всички и е един и същ за всички шофьори, защото наказанията са еднакви.
Хайде сега ме изяжте.

Последна редакция: чт, 08 юни 2006, 22:47 от Mamica

# 126
Много е критично вашето мнение!И въпреки аргоментите не ме убедихте,че не ставаме за шофьори!Все пак критиката е необходима-тя ме мотивира да ставам все по добра на пътя!На всички дами зад волана от сърце желая безаварйино пътуване!!!!

# 127
Само аз съм шофьор в нашето семейство, но мъжът ми се доверява напълно. Майтапи ме от време на време, че искам всичко да почувствам...

# 128
Свидетел съм на няколко катастрофи, но нали става въпрос за мъжете срещу жените, та ще разкажа конкретно за една. Чаках да взема храната на детето, улицата там е много натоварена, коли спрени от двете страни. Минава бавно кола с жена шафьор и точно в този момент един тъпанар реши, че трябва да слезе от колата си, при което явно е отворил вратата без да се огледа и одре колата на жената. Пак добре, че не му беше отнесена на цяло вратата Mr. Green
Нещо да кажете  newsm53 Мъже ![smilie=smile3533.gif]

# 129
Не съм чела всичко, но съм съгласна с автора на темата.
Ще кажа и защо.
Да повечето катастрофи са правени от мъже, защото статистически са повече на пътя от нас. Друг е момента, че много жени имат заложено в тях " аз съм на пътя пай се". Например- спират където си поискат и най-лошото е, че когато решат да тръгнат и да се включат в движението го правят без дори да погледнат в страничното огледало, а за мигач - той е с електромер.
Така, че повечето катастрофи мъжете правят, заради нелогичното ни поведение на пътя. Наистина за да ни пазят нас, те са принудени да навлизат в насрещното движение и какви ли не магии.
Вярвайте всеки път, когато видя някоя кола да се влачи в бързата лента с 40км се оказва в 99% от случайте жена. Когато се движа по главен път и зад мен няма никой, все жена ще се шмугне да ми отнеме предимството ( а наистина зад мен няма друга кола).
Паркирането ни е под всякаква критика.
Най-опасни са жените шофьорки, които са си повярвали.
Аз също съм жена.  Сигурно и аз дразня някой. Иначе нямам актове, нямам ПТП ( никога не е късно).
Не казвам, че няма жени добри шофьорки, но те са много по-малко от мъжете. Просто някои жени са като "скопени коне" в онова нещо над раменете им.
Жените са свикнали да им се кавалерства, да им се отварят врати, но това не означава, че трябва да им се кавалерства и на пътя ( така нареченото толеранство). Не съм съгласна. Правилника е за всички и е един и същ за всички шофьори, защото наказанията са еднакви.
Хайде сега ме изяжте.

Включвам се в изяждането  Joy  Е не мога да се съглася с такова крайно изказване,особено  с израза "като скопени коне" ! И при това направено от жена!  А и "някои" жени и "много" жени НЕ означава "всички " жени ! По тази логика същото може да се каже и за "някои" мъже , които правят не по-малко глупости на пътя ! Ще гледам да не се повтарям, за паркирането вече писах-въпрос на опит,а не на пол. За толерантността на пътя-явно го смяташ за отрицателно качество ? А не мислиш ли,че по-опасни са "мъжете,които са си повярвали" / шофиращи като на ФОРМУЛА 1 / ?
И още нещо-според мен ТОЛЕРАНТНОСТТА  и  ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ не са взаимоизключващи се понятия!

# 130

Включвам се в изяждането  Joy  Е не мога да се съглася с такова крайно изказване,особено  с израза "като скопени коне" ! И при това направено от жена!  А и "някои" жени и "много" жени НЕ означава "всички " жени ! По тази логика същото може да се каже и за "някои" мъже , които правят не по-малко глупости на пътя ! Ще гледам да не се повтарям, за паркирането вече писах-въпрос на опит,а не на пол. За толерантността на пътя-явно го смяташ за отрицателно качество ? А не мислиш ли,че по-опасни са "мъжете,които са си повярвали" / шофиращи като на ФОРМУЛА 1 / ?
И още нещо-според мен ТОЛЕРАНТНОСТТА  и  ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ не са взаимоизключващи се понятия!

Написах, че не всички жени се държат неадекватно, но повечето са такива. Това е моето мнение и наблюдение.
От къде на къде, ще изискваме толерантност само ние? Съгласна съм, че шофьорите трябва да сме толерантни към всички участници в движението, а не към жените само.

# 131
  car003 newsm01  car003 жена шофьор... да  ... това е тема като да  Banghead Banghead Banghead няма нито начало нито край?!? Mr. Green

# 132

Написах, че не всички жени се държат неадекватно, но повечето са такива. Това е моето мнение и наблюдение.
От къде на къде, ще изискваме толерантност само ние? Съгласна съм, че шофьорите трябва да сме толерантни към всички участници в движението, а не към жените само.

Да за това и аз съм съгласна-спор няма ! Но моите наблюдения са, че мъжете /има изключения, разбира се/ доста рядко показват толерантност на пътя. Особено към жени! Имам чувството,че са ни лепнали етикет ,че сме лоши шофьорки,всички под общ знаменател!
еми не е честно...пък... Crossing Arms

# 133
Провокирана от автора на този пост, искам да разкажа на какво станах свидетел преди 1 час.Една женичка,като че ли и с дете беше, излиза от една пресечка, но видимостта не е добра и беше навлязла малко по-напред към булеварда(Възкресение) и тогава един юнак на средна възраст спира и започва да се кара нещо с нея, но това не му стигна нали е "голям мъж" слезе застрашително от колата и се насочи към жената,с един удар  счупи огледалото и се опита да и отвори вратата,която слава Богу беше заключена и през цялото време крещи "К`во са прайш на отворена ма" Shocked!Женичката тръгна разплакана....Да Ви кажа честно в този момент съжалих, че не съм мъж.
И така,колко добри шофъори са жените незнам,но не мисля, че получавайки такова отношение от мъжете ще придобият самочувствие или ще станат по-уверени зад волана,лично мен такива случки ме отказват от шофиране.И въобще, защо трябва да има деление на мъже и жени шофъори,каквито са едните такива са и другите и малко повече толерантност няма да е излишна.

# 134
Добре бе-аз продължавам упорито и тъпо като една истинска риба-почти овен да си защитавам моята теза.
ТАНЯ 77 -обясни ми, моля те, защо 99% от жените не дават път НА БРЕМЕННА ИЛИ МАЙКА С КОЛИЧКА????
Докато същите гъзари с беемвета и мерцедеси ме пропуслат почти винаги и то на места, дето не са длъжни да го правят?
Преди 2 месеца даже трамваят петица спря на Руски, въпреки че аз не бях слезнала изобщо на платното, и ме пропусна.
Жени най-редовно ми "секат" пешеходната, но не-как ще ме оставят да мина?
Чудно ми е, защото или са раждали, или това им предстои. ooooh!

Това е от Закон за движение по пътищата:
Цитат
Чл. 117. При приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост - и да спре.

Общи условия

Активация на акаунт