ОСМИ клас пред нас е - ваканцията още си тече -15

• 64 648
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Спрете се, мами, реших, че има 5-то класиране вече!

Ама то не колело, направо центрофуга, завъртя ми се главата от премествания. Явно е до голям късмет, да си и там на място и преди теб някой да освободи още по-желано място:)

Честито на последните записали се!
И от мен честито! Досега за такива рокади не бях чувала на директорското Simple Smile
Вероятно и малко смелчаци е имало.

Последните ще станат първи Heart Eyes

# 136

Ама то не колело, направо центрофуга, завъртя ми се главата от премествания. Явно е до голям късмет, да си и там на място и преди теб някой да освободи още по-желано място:)
...

Мдааа. Явно при четвърто класиране има две фази. Първа фаза с официално обявяване на свободните места, кандидатстване и класиране по бал (може би?) и след това започва разтеглена втора фаза с множество рокади, на принципа кой превари. Simple Smile

# 137
  • София
Ами то и при нас така стана - някакви близнаци освободили място в А/И, оттам моята освободи място в А/Н и викнахме нейната приятелка. На лелите вече не им се занимаваше да чакат още някой и просто искаха да приключат всичко. А къде са изчезнали другите деца с по-високите балове, не знам!

# 138
  • София
Искам да попитам МОН, РУО София или някой дали е публикувал резултатите от матурите в 12 клас за тази година?
Аз лично не ги откривам. Confused
И въобще от къде може да се намери подробна информация от предишните години за матурите, различни от БЕЛ?
Преди излизаха за всички предмети резултати по училища. Тази година и аз не откривам. А не откривам и за предходните години.

# 139

...

Мдааа. Явно при четвърто класиране има две фази. Първа фаза с официално обявяване на свободните места, кандидатстване и класиране по бал (може би?) и след това започва разтеглена втора фаза с множество рокади, на принципа кой превари. Simple Smile
Тази фаза продължава до 15 септември. Тепърва започва надплановият прием в гимназиите. При прием 26 деца в клас есента се оказва, че са записани над 30 в паралелка. Това естествено освобождава места в други училища. Обикновенно се раздуват класовете в II АЕГ, I АЕГ, 73-то, 9ФЕГ, 91НЕГ, 164ИЕГ, СМГ и НПМГ, а се освобождават места в училищата следващи ги по бал. В училището, което завърши дъщеря ми, местата бяха запълнени е деца, учили там до 7 клас и не успели да се класират. Още си спомням как през август в групата се появяваха токущо приети деца, които още не знаеха с какъв втори език са.

# 140
  • На черешата
Когато голямата кандидатства на познато дете таткото, който е доста харизматичен, беше отишъл в две желани училища и оставил телефон да звъннат ако се освободи място. И от двете се бяха обадили, даже от едното след 15.09.

# 141
  • София
Фрий, честито и от мен, с тоя 15.09 дето го спрегна преди няколко страници като "край на чакането" ми се изправи косата, като си го представих. Сега направо ми олекна, че и за вас сагата приключи успешно.
Всъщност, честито на всички, разместили се в по-предпочитано училище! Искрено ви пожелавам децата да могат да кажат с чисто сърце "струваше си"!
Аз съм леко обнадеждена с това четвърто и рокадите, които настават в него. Имам щерка, която няма да приключи на първо/второ класиране и тази информация ми е адски полезна (обичам си я такава, каквато е, но тежко лято ще бъде с нея след 7 клас).
Цветя...не съм се замисляла. Ще купя букети, естествено. Мишо за последния учебен ден не искаше да носи - никой нямало да носи. И понеже не се организира общ подарък за класната, купих една книга, опаковах и му я връчих да я подари. После гледам снимки - ми те всички дечурлига с цветя. Та се оказа, че едно си се перчат по пуберски ("цветя - Ко-Нье"), но после майките надделяват и връчват букетите за класните Joy Добре, че бях купила нещо, че иначе съвсем срам...
Торнадо, може ли да ползваме тоя татко за подобни услуги, дали би се навил? (че ММ за нищо на света не би отишал с подобна молба, пък и по-добре, че хич няма да му се получи...)  Joy

# 142
  • На черешата
Не пречи да питаме. 😂😂😂

# 143
  • София
И аз си мислех за четвъртото класиране тази година, че разпуснаха режима по регламента, компенсирайки всички глупости, които сътвориха през кампанията.
Честито на всички, които успяха! Flowers Four Leaf Clover

# 144
  • София
С харизматичен татко и аз мога да услужа. Bowtie Страшен е в омайването. Пък и гинеколог - веднага намира общ език с жените. Joy

# 145
  • София
Между другото, аз въобще не очаквах от себе си такива омайни способности!
Уж бях интроверт, уж не бях амбициозна - а то какво направих за детето!

# 146
  • София
.........и след това започва разтеглена втора фаза с множество рокади, на принципа кой превари. Simple Smile
Не е точно така. При освободено място продължат с първия под чертата от четвъртото. Подадени документи, не означават задължителен прием.

# 147
.........и след това започва разтеглена втора фаза с множество рокади, на принципа кой превари. Simple Smile
Не е точно така. При освободено място продължат с първия под чертата от четвъртото. Подадени документи, не означават задължителен прием.

Предполагам, че това е в случай, че има чакащи под чертата. Ако няма такива, дали чакат да съберат няколко кандидатури от момента на освобождаване на място в училището, та да си изберат този, с най-висок бал, или директно взимат, който дойде? Thinking
Особено, ако не е имало свободни места първоначално и няма обявено "официално" четвърто класиране, може и да ги приемат директно от вратата. Сигурно и на тях им идва байгън цялата тази приемна кампания и това постоянно подаване и теглене на документи, записване и отписване на деца и гледат да финализират нещата възможно най-бързо. Laughing

# 148
  • На черешата
След официалното четвърто класиране е кървава и мътна. Има чакащи, но никой не знае дали и кога ще се освободи място и колко човека чакат...

# 149
  • гр. София
Точно така е. Подреждат ги пак според бал и ти се обаждат. Аз изобщо не бях обаятелна, молеща или нещо подобно. Просто отидох, подадох и тръгнах. Хората се обадиха и това е.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 15:20 от ейнджъл12

Общи условия

Активация на акаунт