Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви са препоръчителните витамини, минерали и хранителни добавки за хора с проблеми с щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Симптомите на заболяване на щитовидната жлеза включват лесна умора, световъртеж, шум в ушите, отслабена памет, сутрешна подпухналост, затруднено преглъщане, усещане за стягане в шията и уголемена жлеза. Освен това могат да се появят изпотяване, сърцебиене, наддаване на тегло, болки по ставите и мускулите.
-
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви са препоръчителните витамини, минерали и хранителни добавки за хора с проблеми с щитовидната жлеза?
-
Какви храни трябва да се избягват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви са препоръките за начина на живот при заболяване на щитовидната жлеза?
както винаги много полезна информация. Ще го имам в предвид. След месец ще пусна нови изследвания. Между другото забелязах в едно старо изследване че ЖСК е под норма, но не можах да го разчета тогава..Може и за това желязото да не се натрупа като феритин и за това да е нисък 
Искам да Ви питам, след като съм провела "лечение" от 1 мес. взимане на Еутирокса по 0,25 искам да направя контролно изследване в лаборатория, за да разбера дали това ми е нужната доза или трябва да се увеличи. За да си направя нови изследвания на щитовидната жлеза трябва ли да спра да пия хормона и за колко време? Също така прави ли се почивка от приема на хормон, като хормона се спира за известно време или това въобще не е препоръчително? Понякога много ми се спи и пропускам доза, това пречи ли? Също така съм много нервна и понякога избухвам за дребни неща пред детето. После горко съжалявам и се обвинявам...Страшно я стресирам. Мога ли да пия нещо билково, успокоително, от рода на "Мента, глог, валериан", докато приемам Еутирокса? Напоследък така съм се втренчила в това заболяване, че се замислям дали да не тествам детето за него. Сигурно звучи налудничево, знам, че се проявява между 30-50г. възраст, но все пак...има ли някоя от Вас, която си е изследвала и детото? / Прочетох, че се прави скрининг при раждането, но тъй като при мен се диагостицира след раждането се притеснявам/.
Миналата зима бях се предозирала сериозно с 93.75 мгр - това са само 3 мгр повече от сегашната ми доза! Та не знам как ще си с увеличение от 50 мгр.. Колко пиеш към момента?

).