Отговори
# 135
  • София
Не съм от Варна бре. ММ е роден там. Ама аз само по таз линия имам връзка с морската столица. Mr. Green

# 136
  • Варна
Не съм от Варна бре. ММ е роден там. Ама аз само по таз линия имам връзка с морската столица. Mr. Green

Само, не само... линията е много по-дебела отколкото си мислиш. Отвлечена булка си и те пишат вече коренячка варненка.

Въпрос към вас, момичета, на които и лимфни възли са вадили. Разрезът ми е диагонално от зърното до мишницата (представяте си предполагам кой квадрант ми изрязаха, да не търся из епикризите каква точно квадрантектомия ми направиха) и точно в края на разреза откъм мишницата едно топченце взех да напипвам. С големината на грахово зърно, неподвижно и "неразтегливо" т.е. каквато и поза да заема и разпъване на ръката да направя си е на едно и също място и си е едно и също и като размер, и като твърдост, и като форма. Срастване някакво на лимфна тъкан ли е това? От самия шев ли е? Повече от година мина от операцията да му се не види, все си мисля, че такива разни подкожни "грапавинки" вместо да се появяват трябва да изчезват... Иначе бъдете спокойни за мен, на 28-ми имам записан час, там ще го опипат и консултират какво да правя, дали да изследвам, но мира не ми дава да чакам цяла седмица и да го мисля какво е. Гледам поне много да не го пипам. И ще се радвам също така някоя от вас да успокои или подготви поне психически кво може да е това...

И да ви се похваля де... напълняла съм. Теглих се миналата седмица, върнала съм си 5 килца от 10-те, които химията ми отне и ся съм 55. Все повече започвам да добивам форма.

Последна редакция: вт, 21 авг 2018, 05:47 от Spirit Crusher

# 137
  • София
Вероятно срастване, аз имам такива точно в края на разреза към мишницата.

# 138
  • София
 Подробно го описваш, Spirit, но знаеш какво трябва да направиш и си го направила Kissing Heart ... седмица не е толкова много време. Знам, че ръката ти е все там, щади го мястото.
 Да споделиш какво е казал "чичо доктор".

# 139
Моя позната, с която бяхме в болницата ми каза, че се е появило подобно топче под мишницата и. Според онколога, при който е била на преглед,  това е лимфна течност. Мисля, че ако топчето е на самия шев, най-вероятно е уплътнение. Имате ли някакви оплаквания от лекарствата, които пиете? На мен сутрин вечно ми се гади и непрекъснато се потя, нищо че критическата я минах отдавна.

# 140
  • София
Аз съм на Золадекс и Нолвадекс - единствено, че непрекъснато ми е топло и се потя супер лесно, и че вероятно и те са причина за проблемите в костите и ставите. Но едва ли са единствената причина, аз и преди имах болки.

# 141
  • София /Абсурдистан
Има ли някой като мен, качил 10 кила след химия?

# 142
  • София
Аз.След червената химия качих 10 кила и толкова си останах.
Сега съм 58 килца.

# 143
Спиритче ,
Залагам на срастване  Hug
От раждането точно на края на шева там долу Stuck Out Tongue Winking Eye имам такова топче. Моето е колкото ориз , но го има. Явно зависи как се приключва оверлога Joy  На тази операция нямам .

За кг- мите.
Да съм качила 2-3кг.от химията.
Но 1г преди това качих 10 Joy
И сега съм си с излишни кг-ми.
Покрай химията  няма да пазя диета,  но после трябва да се взема в ръце Hug

Днес за първи път се зарадвах , че съм без коса. Имало и положителна страна Joy
Детето се върна днес след 10 дневно гости с въшки Stuck Out Tongue Winking Eye
Та до сега съм мазала и трила...хаха
Явно е съвсем скорошна придобивка и вързо ги неутрализирах .

# 144
  • Cherven Bryag
Качих 10 кила и невъзможно да ги сваля!!!!! Всичко опитах, и най накрай приех се такава, къквато съм, надявах се след 5 години пиене на естроген подтискащ хормон успея да се възвърна кг., но ме изненада онколог, като ми каза че ме чакат още мин.2–3години пиене на хапчета, бях неприятно изненадана.....

# 145
  • Варна
Elenah, не би трябвало да ги мислиш килограмите и да ги смяташ всеки ден, както и по няколко пъти дневно да стъпваш на кантара. Следи се по-скоро ти как се усещаш, много по-важно е да се чувстваш добре по време на лечението. Значи... аз такова нещо като кантар в къщата си не бих вкарала, щото се знам, че постоянно ще се тегля. По-важно е човек да се чувства добре с килограмите си, да не му тежат, да не са извън норма и да не се изръбва ако пък слабее и сам на себе си да ръби като си кръстоса краката примерно. Те тия неща около прекомерно напълняване или отслабване се виждат на пръв поглед и се усещат по колана и дрехите, не ти е нужен кантар. Има значение и естеството на телесната маса. Мазнините като обем имат тежест по-малко от мускулната маса... състоянието на костната структура също има значение. На вид две еднакви жени като ръст и визия тежат различно. Моля само да не се вманиачавате около килата, които си получаваме бонус около хормоналните терапии. Аз се похвалих, надявам се само не заблудих някои, че 5 кила съм си възстановила, ама не уточних, че още в същите дрехи се побирам, откъде толкоз натежах да се чуди човек, при положение, че ръста ми е нисък и тия 5+ кила трябваше да са видими.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 11:11 от Spirit Crusher

# 146
  • assenovgrad
Здравейте!
 Отдавна ви чета и се радвам как се търсите и се подкрепяте, но не събирам кураж да пиша. В коментарите на много от вас се преоткривам като проблеми и решения. Накратко при мен нещата са такива - януари 2015 - лобуларен карцином ин ситу T0N0M0/G2, квадрантектомия + 13 лимфни възела - чисти , хормонално лечение с Нолвадекс. През ноември 2017 - рецидив, дуктален инвазивен  TisN0M0/G2-3 - квадрантектомия, червена химиотерапия 6 курса, последвана от двустранна мастектомия и реконструкция с импланти.  Интересува ме тези, които са с мастектомия и импланти, следоперативно дали  правили някакви масажи на шевовете с цел шевът да се отпусне и да не стяга и да стои като "тиксо върху надут балон"? Между другото последната операция беше на 1 юни 2018год.

# 147
  • Варна
Моя позната, с която бяхме в болницата ми каза, че се е появило подобно топче под мишницата и. Според онколога, при който е била на преглед,  това е лимфна течност. Мисля, че ако топчето е на самия шев, най-вероятно е уплътнение. Имате ли някакви оплаквания от лекарствата, които пиете? На мен сутрин вечно ми се гади и непрекъснато се потя, нищо че критическата я минах отдавна.

Същите оплаквания имам, плюс някои като бонус дето ми се натресоха. Сутрешно гадене, обилно потене, ама не от жега ами ей така просто от нищото и много странно потенето понякога съпроводено с усещането за студ, явно нормални неща са това. Хм... имам дори и нарушения в мисловната дейност и реакциите. Не ме разбирайте погрешно, не съм станала зомби и лишена от здрав разсъдък, но усещам на моменти забавяне или по-точно казано възпрепятстване на ония там процеси - сетиво, неврон, главен мозък, и по обратния път реакция, малко една такава като позамаяна съм от тия хормони.

shazi, не те игнорирам като не давам конкретен отговор на твоя пост и не цитирам, прочетох го. ...Чудя се как бих могла да ти бъда полезна и ми хрумна просто да те спомена и да не потъне запитването ти измежду другите проблеми и запитвания, които си нищим обикновено. Има момичета тук с подбни развития покрай борбата, ще се впишат в темата рано или късно. Между другото събери кураж и пиши в темата. Без да осъзнаваш даваш ли си сметка, че дори полезна е можело да се окажеш за някоя от нас? Активността ти може да се окаже полезна и за теб. Simple Smile

# 148
  • assenovgrad
Благодаря, Спиритче, за радушния прием! Ще имам впредвид написаното!  Heart

# 149
С едни 3/4 кг.си играя - след химия ги свалям и до следващата си ги наваксвам. Но свалих 8 кг.в периода от научаването на диагнозата  до операцията. А със забавените си реакции и мисловна дейност съм си повод за шеги и закачки.Забавляват се с мен.😶
Shari 🍀

Общи условия

Активация на акаунт