НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 599
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
savina_33, милото си купува от лидълската сланина и казва, че му харесва, но не мога да гарантирам лично, защото не съм я опитвала. За хляба може да си направиш режимен и да си я хапваш с него. Сега е много "популярен' тахановия хляб и аз да не остана назад си опекох. Та сега имам с какво да си утопявам соса от салатката Grinning Но ще си го замразя, че няма да мога да го изям толкова бързо. Аз имам въпрос. По колко пъти на ден се храните?
Реших да си направя експеримент и да се храня, когато усетя глад.Нали така пише на първа страница.Ядем до ситост, и когато сме гладни. Та аз като закуся сутрин и огладнявам чак вечер. Така добре ли е ? Притеснявам се да не си забавя метаболизма или да влоша нещата със щитовидната.Та приемам съвети и насоки всякакви. Тази сутрин закусих със салата от печен пипер добре овкусена със зехтин, 2 филийки таханов хляб, 1 голяма вратна пържола и за десерт заквасена сметана с 5 смокини.За смокините знам, че не са много ок, но като ми растат в двора как да им устоя. Направих си регистрация във фитнес пала, но си чакам кухненската везна и не мога  да въвеждам още количествата.Не мога да преценя много ли е, малко ли е...? За вечеря ще съм на яйца (4 броя) извара, горчица и салата. Та споделете вие как процедирате с храненето?

# 151
  • Бургас
Ева, храненето и количествата се променят с времето. Просто нуждите на тялото са различни и е нужно само да го слушаме и да се храним, така че да ни е добре. В началото се хранех по 2 пъти на ден, после минах на 5, зимата бях на 4, после на 2, сега пак съм на 4. Количествата също варират, като ям по 2 пъти, храненията ми са доста обилни, когато са 4 - порциите са ми малки. Фитнеспал ще ти покаже най-точно. При мен в края на деня почти нямаше разлика в калории и макроси, независимо дали храненията бяха 4 или 2. Та важното е да се чувстваш добре, да не прегладняваш, всичко е индивидуално.
Закуската ти е убиец, но си избери или тахановия хляб или смокините да махнеш. Аз такова количество ще ям поне 2 пъти, но на теб следващото ти хранене ще е чак за вечеря, така че си е супер.
И аз харесвам лидълската сланина, но тази без подправки. Ако не ви харесва, не се насилвайте, не и е дошъл момента още.

# 152
Благодаря, Танче ! Лидълската сланина без подправки взема половинът.

# 153
  • Sofia
Аз ям 3 до 4 пъти, без да броя сутрешното кафе за хранене. Денят ми е доста дълъг - от 6 до 23-24ч. и два пъти ми е малко. А и ми е трудно да изяждам големи количества. Едно че ми става тежко и често 1-2ч след хранене ми прилошава, ако съм прекалила с количеството. Вчера например направих върховна глупост. Не бях яла от сутрешното кафе в 6ч нищо. Имах ужасно натоварен ден и нямаше време. Съответно не бях пила метформин, защото не съм яла, което веднага ми се отрази на апетита. В 5 ч се прибрах озверяла от глад. Наядох се като за последно, с 30 гр ВХ. Като за цял ден не са много, лошото е, че ги изядох на едно хранене. И 1ч след това така ми прилоша, че щях да припадна. После стомах ме боля....  Rolling Eyes Стомахът ми изобщо вече не толерира големи количества ВХ.

# 154
  • Варна
Три пъти на ден се храня засега. Помежду тях имам две "мазни" кафета. Всичко тотал е около 1600 калории за деня.

# 155
Колко тежи една супена лъжица кокосово масло?  Някоя от вас занимавала ли се е да претегли?

# 156
Колко тежи една супена лъжица кокосово масло?  Някоя от вас занимавала ли се е да претегли?
Довечера ми пристига кантарчето и ще пиша колко тежи.

# 157
. Така кръвта не може да се оттича. Ние като ходим 10-15 км на Витоша после пръстите на ръцете ми са като кебапчета. За това на хубавите раници има едни ушички в горната част, да си слагаш палците там, да не ти висят ръцете. Малко раздвижване на пръстите и ръцете на високо помага.
Другото решение е при дълго ходене е да се използват трекинг палки. Подобряват и кръвообращението в ръцете.
Божкееее, за пръв път намирам обяснение за тези "трекинг палки", знаеш ли колко време съм се чудила защо ги ползват хората /най-често по-възрастни/ като изобщо не виждах  как им помагат при ходене. Ама те това е да си пишман турист!
Малко оф топ, но не само това. Когато си с тежка раница, част от теглото и се разпределя върху ръцете по този начин и се облегчава гърба. Освен това помагат при изкачване, а при слизане за пазене на равновесие, особенно отново с раница. Отделно има една техника на ходене със скандинавски палки, когато се натоварва цялата горна част на тялото и се получава от ходенето цялостна тренировка на цялото тяло. Малко по специфично е скандинавското ходене, трябва да се научи. Та с трекинг палки, раница 7-8 кг, аз на 58 години и над 100 кг, успявам да мина над 20 км за няколко часа, без да съм претрепана.

# 158
  • Варна
Супена лъжица обикновено масло, добре пълна, е към 15-тина грама. Сигурно и кокосовото е там някъде. За всеки случай сложи 20 грама, по-добре да дадеш малко аванс отколкото да мислиш, че си яла по-малко, а да надхвърлиш.

Аз си приготвих обяда. Две бъркани яйца в масло, които направих на палачинка и завих със синьо сирене. Отстрани една трета краставица. Чакам да изстине.

# 159
  • По света и в нас.
Аз ям по 2 пъти на ден.Сутрин бронирано кафе,след това обяд и вечеря.По някога към  5 часа ми става едно гадно на стомаха и ми се повръща и щом вечеряме 6.30-7.00 оправям.Сигурна съм ,че не е от малко количество на обяда.

# 160
bibisita и аз се храня двукратно като теб и откакто съм на режима, това приглушено, гадничко усещане в стомаха, ми е новия сигнал, че съм гладна Grinning Не е онова внезапно, остро чувство на глад, като преди.

# 161
  • Бургас

Зависи колко е твърдо маслото. Ако е течно, около 10 грама, ако обаче е твърдо излиза повече.

# 162
За сега се храня два пъти на ден. Сутрин ми се спи и си правя само кафе със супена лъжичка кокосово масло и обядвам към 13 ч. Усещам обаче глад до обяд или киселини по-скоро ( прилича ми на рефлуксна болест) и се замислям дали да не закусвам. Да питам каква сметана ползвате, аз взех днес една на Лидл течна за готвене. Не съм много запозната със сметаните и коя за какво се ползва. Ще се радвам да споделите опит

# 163
  • Варна
Хора, знам, че е супер индивидуално ама нормално ли е в средата на втора седмица да няма никакъв ефект от тоя режим? В шах съм вече. Сигурна съм в измерванията си, правилни са ми нагласени пропорциите, както споменах на ден влизам в 1600 калории. Изобщо не крия, че го правя заради излишно тегло, а ако има и странични екстри, добре дошли са. Но лекинко се обезкуражавам.

# 164
Хора, знам, че е супер индивидуално ама нормално ли е в средата на втора седмица да няма никакъв ефект от тоя режим? В шах съм вече. Сигурна съм в измерванията си, правилни са ми нагласени пропорциите, както споменах на ден влизам в 1600 калории. Изобщо не крия, че го правя заради излишно тегло, а ако има и странични екстри, добре дошли са. Но лекинко се обезкуражавам.
По спомен мисля, че Амур беше споделяла нещо подобно.Първият месец не е имала резултат. А днес зад гърба си има свалени 30 кг. Но нека тя да си сподели ако иска.

Общи условия

Активация на акаунт