НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 123

• 51 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
natka, интересно е да се види наистина с тестване, защото можеби има смисъл само за инсулина, но не знам дали не е само теория
Ако след нещо с подсладител изпитваш желание да хапнеш сладкиш или ако просто те разяжда, значи не е добре работата. На някои така им действат дори дъвки и ментови бонбони от сорта на Тик-Так и прочие.
А иначе когато ми остане време и се сетя, ще поровя още по въпроса за някоя сериозна публикация. Не ми е било приоритет, понеже аз самата не съм фен на сладкото и не ми липсва, че да го замествам. Ако пък инцидентно тооолкова много ми се прияде (те тия "инциденти" са все по едно определено време на месеца), хапвам нещо истинско в малко количество и мирясвам. Като е малко и не е редовно, няма да ме гътне я. Особено ако за цял ден въглехидрати имам само колкото са в доматите/краставицата/зелето и каквото друго съм сложила в салатата си - сирене/извара, маслини и подобни.

Имате ли идея как мога да... спра кокосово масло да се втвърдява при ниска температура?
Днес си го добавих в кафето, разбих го, сложих мляко, но тъй като не обичам топло кафе и го пия бавно, кокосово масло стана на бучки вътре и беше абсурд да си го допия. Има ли начин да избегна това втръдяване?
Не е задължително да стои на ниска температура, нищо му няма и да не е в хладилника. Вече ако и кафето е охладено, а не просто изстинало... май няма как. Освен кафето да не е с масло, то пък не е задължително нещо. Просто прави по-лесно набавянето на мазнини, като има и в него.

Бледолилава, доста фибри има в кокосовото брашно, може и да не е добра идея. Твърдо сварено яйце само с малко сол дали няма да е по-добре?

# 676
Не го слагай в кафето, ако държиш да ги приемаш лапай една лъжица и полсе пий топла вода, а кафето си го пий отделно. Аз не добавям мазнини сега, добре са ми.

Лилава, аз от кокосово брашно имам понякога разхлабващ ефект. Не винаги, но имай го предвид.
За разтройство и режимна храна не мога да дам акъл, не ми се е случвало.

# 677
  • София
Имате ли идея как мога да... спра кокосово масло да се втвърдява при ниска температура?
Днес си го добавих в кафето, разбих го, сложих мляко, но тъй като не обичам топло кафе и го пия бавно, кокосово масло стана на бучки вътре и беше абсурд да си го допия. Има ли начин да избегна това втръдяване?

Няма начин да се избегне втръдяването, единствения начин е да си претоплиш кафето. Но се чудя откъде такъв студ тия дни, че да се втърди? Освен ако не си била на климатик на 18-20 С.

# 678
  • до най-прекрасния мъж
Моята ЛЛ за разстройство препоръча единствено ориз, картоф и препечен филия със сирене. Каза, че за 5 дни нищо няма да ми стане на ИР. Добави и че диетата е изключително важна и каквото и да ми изпише, не спазвам ли храненето, все едно нищо не правя. Аз пък свалих 2.5 кг за първите 3 дни по този начин и не съм ги върнала повече.

# 679
  • София
За разстройство - дренки под всякаква форма.

# 680
  • София
Не, кокосовото масло си ми стои течно, но като го добавя в кафето +мляко и става студено и се втвърдява вътре. И аз предположих, че няма как ама да питам. Grinning Ще мина и без него, аз го правя  само като са ми малко мазнините, а не ми се яде.

Аз бях преустановила режима точно заради ужасен вирус с повръщане и разстройство. 2 дни не ядох, 3 дни на сухи неща и после постепенно захранване. Бях свалила 3кг. и върнах 1,5 после.

# 681
С оцет каза ММ, две лъжици и спирало. Аз лично не съм пробвала, но той каза че е проверено многократно:)

# 682
И с ванилия се спира разстройство, но само съм чела. А на децата им давах мая за сирене от хранителния магазин.
Хора, уплашихте ме с тези подсладители....Така обичам да дъвча дъвки....

# 683
  • Благоевград
Да се похваля, че съм -1 см този месец от талия, паласки и ханш. Доволна съм.
Менюто за днес (на който му трябва идея)
З - 1 зелена чушка, Бри, шунка
О - 3 кюфтета големички, синьо сирене, 2 кисели краставички
В - същото, плюс една лъжица бамя с доматен сос

# 684
Айде да се маха тва лято, и бирата барабар с него да се маха, че не се издържа! Не се издържа!
Супер любимо ми е пълнен патладжан с кайма и зеленчуци, но чисто новия ми котарак, който е бебе и ич му не трябва човешка храна, излезе луд фен на каймата. Пробвах варианта вечеря на крак, с повдигания на едната ръка  /когато котака скача/, аеробно ядене му викам,  ядене до изпотяване и все такива, ма съм стара вече.
И те така. Сега го съсипвам с едно синьо сирене, потриса се тука до мен, но аз поне съм седнала. Наздраве, бяло вино, никва бира.
Ох!

# 685
  • Пловдив
А не може ли млякото да е топло? Тогава си остава течно...на мен хич не ми пречи Simple Smile

За разстройство става и кора от нар,сушена и запарка.
Дренки-класика...оцет,лимон-да.

Днес директно обяд-пълнено пил.бутче с дом.и краставица гарнитура,т.е под 150гр. двете. Парче кашкавал...не вечерях.

# 686
Айде да се маха тва лято, и бирата барабар с него да се маха, че не се издържа! Не се издържа!
...
Наздраве, бяло вино, никва бира.
Ох!
Хич не възлагам надежди че лятото като си иде и ще ми мине меракът... и -20 да е навън, пак си я обичам, пустата му бира. Разсмя ме, де. Явно не съм само аз дето подминавам хляб и пасти като стой та гледай, но пред бира гледам като гладно хлапе пред баничарница... Grinning
За сега съм на варианта вкъщи бира да не влиза, а като изляза с приятели си позволявам по някоя, ама това рядко е повече от два пъти в месеца, примерно. Трябва иначе хептен да спра да излизам, това не ми се види здравословно, трябва си и храна за душицата.

# 687
  • Варна
Хора, на мен апетитът ми се е покрил в миша дупка. Не мога да си изям дневните калории, трябва насила да се тъпча. Ми отказвам, ще ям колкото ми се яде.

# 688
  • София
High speed, слушай си тялото.

Мале аз как се кефа на столовата в офиса, Гърци готвят и всичко е мега мазно. Днес ме уцелиха: телешко мазно с патладжан, утре пастърва щяло да има.
Вечеря,омазних се добре: бекон, яйца и авокадо, както и 1 час кардио във фитнеса.

Забвлязвам че метформина започна да ми понася, ще увелича на 500гр тея дни

# 689
  • София
Ама, разбира се, ще ядеш, колкото ти се яде. И насилственото тъпчене, и насилственото ограничаване не са ок при тоя режим.

Тази сутрин, съвсем импулсивно, понеже имах известни притеснения, си пуснах изследвания за каквото се сетих. Резултатите ми изглеждат съвсем наред, макар, че B12 би могъл да е повече, но там не знам как бих мога да го повиша. Също FT3 би могъл да е по-нисък.
Но това са бели кахъри, разбира се. Доволна съм, че последните няколко години изследванията ми са стабилни въпреки стреса напоследък.

Общи условия

Активация на акаунт