Коледни пости за отслабване и здраве?

• 340
  • 11
  •   1
Отговори
Започвам тази тема, тъй като постите може би са единственият "режим" (условно казано), който не съм пробвала. През годините борбата ми с килограмите не спира, с променлив успех. И въпреки че постите предполагат по-въглехидратно хранене, се чудех дали пък няма да ми се отразят добре?

Моля, без нападки и крайни квалификации! Надявам се, че споделената информация ще е полезна не само за мен.

# 1
Постът не е диета. Не е веган ядене за християни.

Няма да отслабнеш само с пост. Ще отслабнеш, ако ядеш по-малко калории, отколкото изразходваш.

Прочети за смисъла на  православния пост и тогава пиши за отслабване.

Не са нападки. Просто разяснявам...

И успех в борбата!

# 2
Скептична съм.
С въглехидратна храна само-трудна работа.
Пробвала ли си разделно хранене? С него се сваля.

# 3
Започвам тази тема, тъй като постите може би са единственият "режим" (условно казано), който не съм пробвала. През годините борбата ми с килограмите не спира, с променлив успех. И въпреки че постите предполагат по-въглехидратно хранене, се чудех дали пък няма да ми се отразят добре?

Моля, без нападки и крайни квалификации! Надявам се, че споделената информация ще е полезна не само за мен.

Пробвайте с кето диета. Струва си.

# 4
  • София
Постила съм по убеждения, а не с цел диета. Няколко пъти. Всички пъти качвах по 2-3 кг., а съм редовно спортуваща.

# 5
Отслабване се постига, когато консумирате по-малко калории от колкото изгаряте - тоест калориен дефицит. Няма магическа диета, пост, режим или подобно с което да отслабнете ей така, без да ограничавате храната.

# 6
Благодаря ви, дами. Като цяло потвърждавате и моето мислене. Просто само това май не съм пробвала. Иначе не съм религиозна, затова си разглеждам постите като метод за отслабване. Но сте абсолютно прави, че калоричният дефицит води до отслабване, не нещо друго. Ще се стягам!

# 7
  • Melmak
Не е добра идея. Постното е предимно въглехидратно хранене. Ако си с проблем с килограмите трябва да ядеш балансирано и да спортуваш. Не става само с диети, трябва и спорт. Под “диета” нямам предвид глад, а режим, който включва балансирано хранене. Също ако имаш инсулинова резистентност или преддиабет, съвсем постенето не е за теб!

# 8
Аз спортувам. Но ям много и си стоя дебела. Прави сте, че въглехидратното постно хранене не би ми оправило проблема.

# 9
~Tony~ , моето мнение е да опиташ! Най-малкото ще си калиш волята. Аз също ще се включа, успявам за около 10 дни. Но в тези 10 дни се наслаждавам и благодаря за всяка хапка. Успех!

# 10
Пробвала съм на 2-3 пъти, с плачевни резултати. Уж нали прочистване на организма - да, може би, но се засищам по-трудно с такава храна. Една моя близка спазва пост от години, като яде основно салати, но тя добавя риба без ограничения. Чудя се дали да не поспазвам такъв пост и аз... бобови, салати и риба, съчетано с броене на калории и активно движение. Не ми звучи зле. Най-много пак да наддам. Simple Smile

# 11
  • София
Казаха го повечето - трудна работа. Така както го описвате няма да ви се получи, но ако твърдо сте го решила разпределете си макросите като включите и растителен протеин и то доста: ядки, семена, бобови, тофу, гъби и т.н. Само въглехидрат при положение, че ви е трудно свалянето хич не е желателно.

Общи условия

Активация на акаунт