Коледни пости за отслабване и здраве?

• 478
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Melmak
Имате ли инсулинова резистентност или преддиабет?

# 16
Последното изречение издава неуспеха на мисията.
Представям си за вечеря чиния с боб и филия хляб, салата, маслини, десерт щрудел и лъжица тахан... Все постно...
Ако количествата се редуцират ще работи почти всеки режим.

# 17
В калориен дефицит ли сте? Вода пиете ли? Тренирате ли (движите ли се)? Спите ли?

1. Не; 2. Да; 3. Да; 4. Горе-долу

Храната и най-вече сладкото винаги е бил проблемът при мен. И безкрайната способност да ям по много без да ми става тежко.

Щом не сте в калориен дефицит, няма как да отслабнете, независимо какво ядете.

# 18
Пандора, имам инсулинова резистентност и Хашимото.
Благодаря на всички за мненията. Помогнахте ми да си обясня защо постене бе ни ми помогнало.
Калорийност дефицит ми е цел, видяла съм от опит, че това е то, но в момента не успявам. Може би трябва пак да се изследвам, последно го правих пролетта. Но те нещата са навързани, въпросът е кое е първо - кокошката или яйцето, разбърканите хормони или безразборното хранене?!

# 19
Може да опиташ по-полека с калорийният дефицит. Например всяка седмица да орязваш с по 50-100 калории, докато не стигнеш до подходящият дефицит за теб, да може да отнеме време, но няма да е такъв стрес за организма ти, нито ще го усетиш толкова ограничаващо от към храна. Едно е да намаляваш калории 2-3 месеца, друго е от веднъж да изрежеш например 600-700 калории.

# 20
  • Melmak
Оо, с ир да ядеш постно е автогол.
Трябва доста протеиново и балансирано хранене, а не просто да мислиш, че ще отслабнеш като не ядеш животински продукти.
Щом имаш ир, тя не изчезва от нищото. Сладкото и липсата на спорт, силния апетит и преяждането те дърпат надолу.

# 21
Спортувам редовно. Но никой спорт не може да компенсира ядене с 200 калории в минута.

MissBabyJane, може и да се получи така, ще опитам. Макар че обикновено ми липсва постоянство и се отказвам точно когато вече виждам резултати. 🥺

# 22
Изтегли си myfitnesspal и си създай навик да си вкарваш там каквото консумираш през деня. За 1 месец се създава новият навик.

# 23
  • София
В калориен дефицит ли сте? Вода пиете ли? Тренирате ли (движите ли се)? Спите ли?

1. Не; 2. Да; 3. Да; 4. Горе-долу

Храната и най-вече сладкото винаги е бил проблемът при мен. И безкрайната способност да ям по много без да ми става тежко.

1. Влизате в Chatgpt и си изписвате цялото меню за деня, сутрин, обед, вечер + напитки, кафета, лъжички захар, сметанки, сокчета, винце - всичко! Той ще ви сметне какво сте изпила и изяла! След това му написвате височина, тегло и всичко за което ви питах + заболявания, които са ви известни + тютюнопушене, професия, ходене пеша и т.н и му искате да ви сметне макросите казвайки му да сте в лек дефицит, а не посочвайки му целта си в кг. Той ще ви сметне с доста голяма точност калорийния дефицит в който трябва да сте за да има резултати.
2.и 3.ОК
4. Това и на мен ми е трудно - лягам си късно и ми се налага да ставам рано. Не е ок. Използвам ашваганда и ми влияе добре. 1 хапче вечер преди лягане и 1 сутрин. Магнезий преди сън също помага

Храната не е проблема, а вида храна! Щом ядете сладко бухате празни калории и затова ядете по много и други неща. Засищайте се с протеин, бавни въглехидрати, фибри и няма да имате никакво желание за големи количества храна или сладко. Говори ви човек, който се е изхранвал с Нутела. В момента в който започнах да ям както трябва, сладкото и многото отпаднаха.
Ако толкова ви се яде сладко - натуралния шоколад е подходящ. Фурмите също. 3 фурми преди тренировка осигуряват енергия да я направите. 
За мен даже и постите може да ви се отразят добре, ако направите това което ви казах и по време на постенето стоите в много лек дефицит. Фрапантни резултати няма да има, но ще разбутате депата, а това е страхотно начало.

Общи условия

Активация на акаунт