Не, имах предвид в певческо отношение какво точно правиш като упражнения. Конкретно за артикулация и за тоноизвличане. Питам от чист интерес.. би трябвало с това да се почва, защото това са основни неща, без които не може.

.... Реших, че трябва да пробвам да се науча поне правилно да пея, не да гоня кариера
свалих си програма за караоке и започнах....след поне петдесет записа разбрах, че не дишам правилно и песните, които впрочем харесвам бяха много лични за душата ми и заради емоции губех концентрация и фалшиментото беше на лице. Гледах клипове и уроци за дишане, купих си микрофон и продължих. Един ден на сто тридесетия запис се чух и дори се харесах
разбрах и кои са моите песни с почуда се оказаха народните тип " рипни калинке" и бързи песни тип " Its my life"...оказа се и че пея песента много по лесно когато сама си решавам как да я изпея, т.е. по мой начин и ставаше даже приятно... Бях започнала да се концентрирам и дишам и нещата започнаха да се подреждат....сега да споделя за страничните ефекти - преборих личностна депресия, чувствах се заредена, защото имах ново хоби и доказах на себе си, че можеш да се научиш ма всичко , дори и да пееш. Ходенето на караоке ми помогна много на самочувствието и контактите , защото си падам затворена и неуверена личност. Съветвам авторката да не се отказва от неща, които я зареждат. Когато искаш нещо истински и уверено, се намират начини и помощници. Успех от мен