Критичната година във вашата връзка...

• 16 470
  • 181
  •   1
Отговори
# 105
Не зависи от броя на децата, от настройката на родителите зависи.

Съобразяваме се с нуждите на детето, училище, здраве и т.н, ама само за него да говорим, Айде, няма нужда

# 106
  • BG
А аз пък имах пред очите си друг пример-свеки цял живот е пренебрегвала децата си за сметка на свекъра. Постоянно били пращани по баби.Така че и тази крайност не е добра. Защото после пък мъжът свидетел на такова отношение почва да ревнува, че не е на пиедестал и става страшно.  Нашата беше 6-та година от връзката и 4-та от брака.
Колко интересна патриархална перспектива: значи свекървата е пренебрегвала децата си, а свекърът не си е пренебрегвал децата?

О, и той също, но при децата е оказало повече влияние липсата на майката. Иначе при мен само в началото бях като орлица, защото детето имаше голям проблем, който поотшумя и аз си поотдъхнах уж. Сега друго излиза, но не е толкова болка за умиране, а преди треперех дали въобще детето ще се развие нормално.

# 107
То е нормално майката в началото да е в режим орлица, но то продължава макс. до около 3 годинки. Обаче напоследък виждам, че режимът орлица продължава до 7-8 годишнината на детето, че и нагоре.

# 108
Май обърнахте разговора в друга посока. Разбира се, че едно дете е важна част от живота на родителите си, но тук става въпрос за мъжа и жената в една връзка.

# 109
Е ясно е за какво става въпрос - жената иска мъжът да има точно нейната гледна точка и с годините успява да го затисне с чехъла и да го сведе до нейния акъл, поне по отношение на детето.

# 110
Е ясно е за какво става въпрос - жената иска мъжът да има точно нейната гледна точка и с годините успява да го затисне с чехъла и да го сведе до нейния акъл, поне по отношение на детето.

Или,ако не успее, се развеждат Wink

# 111
Жената се цупела, че мъжът се интересува от нея.Само за Златнато яйце трябва да се говори.

# 112
Струва ми се, четете и виждате само определени неща от коментирания пост, които отговарят на защитаваната от вас теза. Не виждам защо настина се продължава с този спор - първо не сте обективни и не коментирате и останалите нюанси от споделеното, второ - не е по темата.

# 113
Иска нещо много просто, да си поеме отговорността като родител.

Жената се цупела, че мъжът се интересува от нея.Само за Златнато яйце трябва да се говори.
Ако е така, значи грешката е моя. Аз разбрах, че той не си гледал въобще детето, тя сама си го отглеждала, той бягал навън, за да му е тихо.
Скрит текст:
Аз съм виждала няколко жени с дете-център, ами страшничко е, да ви кажа.
Определено е страшничко.
НСЧ, най-малкото дете обикновено получава повече грижи, но не и повече внимание и не е център на съществуването и единствена и първа тема за разговор между родителите.
Точно за такъв случай говоря. Не само с родителите, но и с всички други хора, само за това се говори, ако човек не я познава, ще помисли, че има само това дете. Ходи се и се прави само където иска това дете, никой друг не се взема под внимание.
Не зависи от броя на децата, от настройката на родителите зависи.
Точно.

# 114
  • София
Напротив, точно обективни сме, защото се "поставяме в обувките" на съпруга, на когото не се разрешава да има други теми за разговор освен детето.

# 115
Струва ми се, четете и виждате само определени неща от коментирания пост, които отговарят на защитаваната от вас теза. Не виждам защо настина се продължава с този спор - първо не сте обективни и не коментирате и останалите нюанси от споделеното, второ - не е по темата.

Вместо всичкото това,можеше просто да кажеш-бг мама!
Тук винаги се е процедирало така-някой казва нещо,друг изважда няколко думи,прави ги в угодно на него изречение и се слагат капаците на коня.То да е от днеска ... Grinning

# 116
Е, тя изтри каквото беше написала и няма как да цитирам. Сърдела се, че той говори за нея, за тях двамата. Отнело и време да го научи първо за детето да говори.
Много съжалявам, но мисля, че може да е полезно за жената, че чу и други мнения.

# 117
  • София
Най-хубавото е, че оригиналният пост е изтрит (оставено е само първото изречение), така че няма как да докажем в чии "обувки се поставяме". Cheers! Така се общува ...

# 118
Напротив, точно обективни сме, защото се "поставяме в обувките" на съпруга, на когото не се разрешава да има други теми за разговор освен детето.
Ако той си гледаше детето, тя щеше да има време и за други неща, съответно да говори за тях.

# 119
При положение, че жената сама е оставена с детето и с тревогите си по него и няма подкрепа за нищо - нито физическа помощ, нито психологична или поне разбиране и опит да се говори за проблема й от стреса - какво да очакваме от нея? Ще си се изкривява все повече и повече с течение на времето, тя самата си казва, че не е била много в хармония дори в началото и са я оставили да се мъчи в ситуацията - не е имала избор. Не може да не се грижи за детето си, а от друга страна е все по-зле емоционално и психически.

Общи условия

Активация на акаунт