Изгаряне и операция

• 431
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, стана инцидент по невнимание. Моят приятел  пълнеше запалки с течност  съдържаща бензин и поля върху себе си течността. После изпусна цигара и се подпали буквално. Беше страшно да се гледа, изтича веднага под душа. Корема му е изгорен, едвам го накарах да отидем в болница. От Спешното ни препратиха в кожна клиника. Приеха го и от началото на седмицата е там, вече пети ден. Уж казаха, че го приемат по пътека за 5 дни, дадоха и опция ако реши да не постъпва. Само, че при този вариант сами трябвало да търсим кой да му прави превръзката. Все пак той реши да постъпи в болницата, правят му превръзки, вчера са казали, че понеделник ще вземат кожа от бедрата и ще я сложат на корема. Като чета за подобна интервенция и се стряскам. Някой има ли опит с подобна процедура и такова по-сериозно изгаряне. Благодаря предварително. От шока и преживяното съм доста зле психически и едвам издържам.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:26 от daisy12

# 1
Доверете се на лекарите и не се стряскай.

По-стряскащо е това със запалките и бензина.. Кой днес прави подобни неща? Даже и цигара да запалва..

Ще е необходимо и време. Успех и леко възстановяване!

# 2
Доверете се на лекарите и не се стряскай.

По-стряскащо е това със запалките и бензина.. Кой днес прави подобни неща? Даже и цигара да запалва..

Ще е необходимо и време. Успех и леко възстановяване!
Не внимава и беше ядосан и нервен и стана тази беше. Хиляда пъти сега съжалява, но времето не може да се върне. Аз седях до него и не знаех как да реагирам, бях в шок.  Надявам се операцията да мине успешно, защото се натъкнах на разкази за неуспешни такива присаждания. Успокоявам се, че не е лице, крак или ръка, защото съм чувала, че на тези места е по-сложно.

# 3
Казаха ли ви колко % е това изгаряне , не е страшна операцията ако това те притеснява ,аз при последната за 5 дни се възстанових напълно . Каква е причината раната да не се затваря , превръзките с какво ги правят , те въпросите са много и трябва да са към лекаря за да разберете защо и толкова ли е нужно .

# 4
Казаха ли ви колко % е това изгаряне , не е страшна операцията ако това те притеснява ,аз при последната за 5 дни се възстанових напълно . Каква е причината раната да не се затваря , превръзките с какво ги правят , те въпросите са много и трябва да са към лекаря за да разберете защо и толкова ли е нужно .
Не са ми казали колко процента е, но е по целия корем. Правят му превръзки със сребро. От петък е с една превръзка и казали, че чак понеделник ще я махнат преди операцията. При махането на последната превръзка се беше разкървавило едно място - явно превръзката е залепнала за раната. Аз се чудя и дали не прибързват, защото са минали 6 дни само, а искали още понеделник  операция. Сякаш не дават време да се възстанови достатъчно самото изгаряне. Нямаме много връзка с лекарите, защото няма и свиждания в тази болница и сектор.

# 5
Процентите не се смятат на площ ,а на дълбочина, среброто е доста добра превръзка и явно щом не зараства има вероятност от инфекция и е най-доброто решение да се затвори с донор. Не се притеснявайте не е тежка операцията, белези може да има минимални, тъй като не мога да гадая как ще я направят ,аз имам една линия от донор на корема ,останала от шефове в Пирогов.  В Русе донора ми беше целия гръб ,сега нямам и следа че някой е взимал от там кожа ,затова не мога да бъда точна . Може да питате ще я лепят ли ,ще шият ли и така ще имате представа какво ще следва . Моето рамо се затвори трудно ,но аз имам голямо изгаряне ,даже и стволови клетки не помогнаха ,нито пластика ,нито донор и само с превръзки и един крем (няма да му кажа името, защото не съм лекар) се затвори след 4 месеца . Та има такива случай и така няма как да кажа бързат ли ,все пак за такова нещо да се твърди трябва доста подробна информация.

# 6
Процентите не се смятат на площ ,а на дълбочина, среброто е доста добра превръзка и явно щом не зараства има вероятност от инфекция и е най-доброто решение да се затвори с донор. Не се притеснявайте не е тежка операцията, белези може да има минимални, тъй като не мога да гадая как ще я направят ,аз имам една линия от донор на корема ,останала от шефове в Пирогов.  В Русе донора ми беше целия гръб ,сега нямам и следа че някой е взимал от там кожа ,затова не мога да бъда точна . Може да питате ще я лепят ли ,ще шият ли и така ще имате представа какво ще следва . Моето рамо се затвори трудно ,но аз имам голямо изгаряне ,даже и стволови клетки не помогнаха ,нито пластика ,нито донор и само с превръзки и един крем (няма да му кажа името, защото не съм лекар) се затвори след 4 месеца . Та има такива случай и така няма как да кажа бързат ли ,все пак за такова нещо да се твърди трябва доста подробна информация.
При него е на корема и ще вземат кожа от бедрата са казали. Той ми каза, че ще режат от бедрата, но нищо повече. Много е труден достъпа там, но ще пробвам да се обадя и да се свържа с лекар. А при вас колко време ви държаха в болница? Как протече възстановяването? Имаше ли болка и колко време ви трябваше да се върнете към нормалния начин на живот? С какво мазахте белезите и колко време трябваше да избледнеят? Четох, че при присаждане на кожа по ръце и крака е по-трудно, защото не бива да ходиш известно време. При него е корема и да се надяваме да може да става.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 19:40 от daisy12

# 7
Аз съм с  изгаряне 58% ,няма нищо общо с неговото и за белези и възстановяване ако аз разкажа само ще се упрашите.  За болката ,не боли толкова донора ,след донор от корема за ръката бях в болницата 5 дни и се възстанових за още толкова, но пак казвам шиха ме и след 4 години имам черта белег ,а другите места са ми лепени преди 6 години и нямам белези . Те кожата не я режат ,а я стържат като с ренде ,поне така в Русе ми правиха и не съм имала ограничения на движенията след взимане на донор ,но имайте предвид че първия месец съм го минала в кома и говоря за периода след това.  Но така както го описвате не виждам нищо притеснително ,бъдете спокойна бързо ще мине .

Общи условия

Активация на акаунт