АПРИЛчето в края на лятото - тема 10

• 64 438
  • 665
  •   1
Отговори
# 525
Белинда как сте? Оздравявате ли полека лека?
Дит евала ти за спокойствието щом забравяш че човек трябва да вадиш Wink Браво 👍
Нелегална ти как си, възстановяваш ли се след падането? Пази се, че не остана.
Аз имам едно питане, към вас. За данъците и приема в детски ясли, сега има някакви класирания при нас, но март излезнаха новите данъци за 2019. Въпроса ми е трябва ли да са ми платени, за да се надявам на прием? Или за текущата година не ми се водят задължение към държавата все още?

# 526
Лили за прием няма проблем,но като приемат детето се иска бележка от данъчното,че нямате задължения,за да го запишат в ДГ.Данъците за 2019 са задължения към държавата,в случаите,в които са просрочени,т.е.:имаш дължим данък сгради и такса смет,те са разсрочени на 4 вноски за годината,като всяка вноска има краен срок за плащане.След изтичане крайния срок на съответната вноска,ако тя бе е платена,вече се води задължение към държавата,начисляват се лихви до деня на плащане и бележка за липса на задължения не може да се даде.Дано съм успяла да се изразя правилно.

# 527
Нев, Изключително Благодаря за изчерпателния отговор. Simple Smile

# 528
  • Враца
LilyRose, добре съм вече, подготвям се психически, че ми останаха 2 седмици до термин. Сега пък малката нещо се разболя, нослето и хърка и се усещат сополи навътре в нослето. Капваме физиологичен разтвор, но тя не може да ги издуха, а и с помичката не можем да ги дръпнем. Вдигна и температура до 38 и и дадох панадол. Сутринта и витамин С. Не иска много да яде и днес преди ядене даже каза, че я болят зъбките, та се чудим дали не е от някой кътник Sad

# 529
  • София
То и трудно се вижда дали е, тръгнал кътник. На мен поне достъп не ми се дава никакъв. Чак преди няколко дни успях да погледна по-добре и видях, че един има поникнал и пробива втори.
Дано ви е кътник, а не някой вирус.

# 530
И на мен не ми дава и видя зъбите, но е същата работа вкъщъ. Не яде, ревлива, реве в просъница  рита... давам панадол да облекчава, не чакам да вдига температура. 
Дано както казва Дит, да е зъб а не вирус.

# 531
  • София
Как са вашите деца с водата? Аз в чудо се виждам. Моя човек пие по над литър на ден, побърквам се от смяна на памперси и опикани дрехи...

# 532
  • Враца
И при нас е същото, само, че пие повече вечери и цяла нощ сменям памперси или дрехи ако е избил.

# 533
Моето момиче пие много,но преди обяд-прясно изцеден сок,чай бебезан, вода,сменям памперса три четири пъти до обяд и после намалява пиенето,но пак половин литър до вечерта си пие.Не иска на гърне,слага си го на главата като каска.

# 534
  • Враца
Нев и ние ходим с гърнето на главата или събираме играчки в него. Grinning

# 535
  • София
Аз отдавна спрях с опитите да го накарам да седне на гърне. Както казвате или ена главата или е пълно с играчки. Но вода по цял ден налива. И не ми дава да го преобувам, това е мисия невъзможна. То не е гонене, молене, ритане бягане...ужас.

# 536
  • София
Не пие много вода моят човек. Дали се събират 1-200 мл. На ден не знам, едва ли. Чай и сок въобще. Памперси сменям по около 4, нормално ми се струва.

Много бавно минава бронхитът 🙄

# 537
Олее как литър бе момичета, сега се вкарах във филма. Тя не пие много вода, макс 500 мл, и затова все гледам фреш да и правя, за да приема течности. Чай отказва. Има дни и със сок и вода най много 400мл, да приеме. Но си пиша редовно и по доста Simple Smile

# 538
Белинда, с какво лекуват бронхита? Нашият човек направи преди месец, а сега предбронхит беше.

# 539
За болните дечица с кашлица,да пиша при баткото много помагаше билката подбел-като помощно средство наред с антибиотик и сироп за кашлица.По аптеките я има,на пакетчето има и указание за приготвяне,като аз слагах наполовина от указаната доза,т.е.ако са 4  лъжици на 400 мл вода,аз слагах по 2,т.к.е за малко дете.Много добре се повлиява нощната кашлица и се успокояват бронхите.Много страдаше той от ларингити и се виждах в чудо какво да го правя,по един месец пиеше сиропи и търсех и други варианти.

Общи условия

Активация на акаунт