Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 628
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Имате ли представа дали могат да ми издадат болничен за 11 дни? То реално са 6 работни дни, а останалите уикенд и коледни празници.
Искам да си пусна болничен, но ми се върти нещо, че май могат само до 7 дни.

# 571
Цитат на: Plezla link=topic=1й057186.msg37837552#msg37837552 date=1544185105
Искам да си пусна болничен, но ми се върти нещо, че май могат само до 7 дни.
Продължение ли е? Защото при мен сега ще издадат само за 4 дни, понеже от вторник влизам в 45 дневния.
Ако е първоначален мисля че е 7 дни наистина.

Сериозно ли няма нощна смяна дежурен?. Струва ми се безумно. И въобще от 6 години съм пациент и не съм попадала на специализант. Не и без присъствието на преглеждащия ме лекар. Ама тази тема май я дъвкахме вече доста пъти.

# 572
Аз за Милчева съм с две ръце ЗА, но трябва да си я усетиш като твоя доктор. Много мила, внимателна, обяснява, мен не ме е претупала нито един път, а аз имам хиляди въпроси заради предишната бременност приключила зле Simple Smile Та аз на нея съм и фен Simple Smile

Аз записах час за Милчева, но все още се колеба между нея и Михайлович. Ще ида на един преглед при нея, пък вече ще си преценя.

С две ръце препоръчвам д-р Милчева. ❤
Много мила, спокойна и обяснява всичко подробно, затова и аз се чувствах много спокойна.
Очарована съм и от следродилната грижа. ☺

# 573
Май понякога има дежурен лекар, знам че моя АГ е понякога дежурен... обаче дали всеки ден имат дежурен АГ.. i dont know

Болничният е на 7дни, след това на 1 месец.

# 574
  • София
Всяка нощ има дежурен лекар, но някой път (май доста често) е в раждане. Аз като постъпвах в 3 през нощта, тъкмо имаше раждане.

# 575
Аз раждах през ноща и с мен родиха още 4 жени Grinning на другата сутрин докараха още толкова в реанимация. Май там няма празна нощ Grinning

# 576
  • София
Аз за Милчева съм с две ръце ЗА, но трябва да си я усетиш като твоя доктор. Много мила, внимателна, обяснява, мен не ме е претупала нито един път, а аз имам хиляди въпроси заради предишната бременност приключила зле Simple Smile Та аз на нея съм и фен Simple Smile

Аз записах час за Милчева, но все още се колеба между нея и Михайлович. Ще ида на един преглед при нея, пък вече ще си преценя.

С две ръце препоръчвам д-р Милчева. ❤
Много мила, спокойна и обяснява всичко подробно, затова и аз се чувствах много спокойна.
Очарована съм и от следродилната грижа. ☺

И аз се следя при д-р Милчева и съм доволна. Мисля и при нея да раждам.

Да, първоначален болничен ще искам, но за 11 дни. Май най-добре да поискам от личния лекар. Иначе средата на януари ми започва 45 дневния болничен.

# 577
  • София
На мен лекар ми е вдигал, докато е бил в операционна. Съответно друг е вдигнал де, той само говори. Това го разбрах в последствие, мислех, че това се случва само по филмите... Да уточним, че не говоря за Щерев, а за друга болница.

# 578
докато съм на преглед често го прекъсва и  си говори

# 579
Момичета как е точно с раждането в Щерев, кога е най-подходящо и “къде” трябва да се запиша? Чесно казано не съм питала все още в клиниката, май имам време (27гс) обаче знам че от вас ще получа по-подробни информации 😃

# 580
  • София
Момичета как е точно с раждането в Щерев, кога е най-подходящо и “къде” трябва да се запиша? Чесно казано не съм питала все още в клиниката, май имам време (27гс) обаче знам че от вас ще получа по-подробни информации 😃
36та седмица лекаря всичко ще ти обясни, ще минеш през кардиолог, анетезиолог, после с главната сестра ще попълните всички документи и ще си чакаш деня

# 581
Изобщо не мисля, че е редно да не се дава телефонния номер на АГ. С много неща мога да направя компромис, но с това не. Получавала съм номера на първия преглед и двата пъти. Вдигано ми е и са ми връщани обаждания. Звъняла съм само по важни въпроси.

# 582
Аз раждах през ноща и с мен родиха още 4 жени Grinning на другата сутрин докараха още толкова в реанимация. Май там няма празна нощ Grinning

Няма, така е, обаче си викат допълнителни екипи за
нощните раждания, не ги води дежурния та да не можеш да му видиш очите освен ако не вдигнеш шум...

# 583
В болницата има задължителен избор на екип, така че при нощно раждане, дежурният вика избрания от родилката, лекар. Няма как дежурният да изражда всички жени, освен ако по някаква огромна случайност, те не се окажат негови пациентки(сещате се какъв е шансът 4 жени, раждащи в една нощ, да са при същия лекар Joy). Работата на дежурния лекар е само да прегледа родилката, да установи започнало ли е раждане и на какъв етап, и да се обади на нейния лекар. А предполагам, че при тези лекари, които си дават номерата, има възможност родилката направо на тях да звънне. Не виждам голяма разлика, тъй като докато акушерките ви правят процедурите преди раждане и ви настанят в предродилна, то вашият лекар вече ще е дошъл.

Когато казах, че при нощен преглед има голям шанс да ви прегледа специализант, нямах предвид че няма дежурен лекар(няма как да няма), а че практиката напоследък е нощно време да преглеждат специализантите, като дежурните лекари изобщо не се появяват. Както съм писала, случи се на мен и се е случило и на други жени, които след това са споделили.

# 584
  • София
Сега са специализанти, преди бяха младите лекари : Чавеева, Искилиева, Димитров. Старшите лекари, поне преди 3г никога не са давали нощни смени.

Общи условия

Активация на акаунт