Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 4

• 74 596
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
И на ме  стаята ми се стори супер малка, а банята изглеждаше доста голяма. Тя като каза, че може само във ВИП да идват през другото време посетители, сигурно го е казала за да не прекаляваме макар, че я попитах няколко пъти точно за това.

# 646
Много се радвам, че вече може само по един посетител, но явно са и намалили броя свиждания до едно на ден. 2016г нямаше ограничение на броя посетители и свижданията бяха едно на обяд и едно привечер. Когато родите, всички ще искат да дойдат да ви видят, а стаите са малки, времето е кратко и е абсолютно безсмислено начинание. Ако сте и с друга родилка в стая, би било още по-неудобно, ако и при нея има повече от един човек. Аз имах невероятния късмет да съм сама в стая. Точно тогава не ми беше до общуване с непознати хора, а исках спокойствие с бебето ми. И без това през 15 мин някой влизаше в стаята ми-акушерки, санитарки, жената с храната, рехабилотаторка, моята АГ, неонатоложката. Така че не се притеснявайте, там няма да ви оставят да ви е скучно. Grinning А времето минава толкова бързо покрай вълненията около бебето,така че на мен 3 дни ми прелетяха, като един миг.

# 647
И на ме  стаята ми се стори супер малка, а банята изглеждаше доста голяма. Тя като каза, че може само във ВИП да идват през другото време посетители, сигурно го е казала за да не прекаляваме макар, че я попитах няколко пъти точно за това.
Да, банята е едва ли не по-голяма от самата стая. Също така в стаята е мега топло през лятото. При включване на климатика трябва много въображение, за да разположиш бебето така, че въздушната струя да не попада в него.
И без това през 15 мин някой влизаше в стаята ми-акушерки, санитарки, жената с храната, рехабилотаторка, моята АГ, неонатоложката. Така че не се притеснявайте, там няма да ви оставят да ви е скучно. Grinning А времето минава толкова бързо покрай вълненията около бебето,така че на мен 3 дни ми прелетяха, като един миг.
Е на мен това толкова ми бъркаше в здравето, че пожелах да ми оставят консумативи за бебето и през повечето време сама си го обслужвах. То вратата не можеш да си затвориш от постоянния приток на персонал. Разбирам, че всичко това е необходимо, но пък процесът може да се оптимизира така че да не ти влиза постоянно някой в стаята. За мен най-дразнещо след второто раждане беше, че ми носеха вечерята точно в часа за посещение и след малко хоп - идват да отсервират. Ами аз искам да се видя с посетителя си, не да преживям насреща му...
Най-абсурдното е, че проповядват да им оставяш бебето на тях, за да си почиваш, а всъщност то от тях не можеш да си починеш. Моите и двете деца бяха постоянно спящи новородени, без проблеми с кърменето и грам не ме е натоварило, че си бяха нон-стоп с мен. За сметка на това, постоянното влизане и излизане ме побъркваше.

# 648
Някои май се позабравяте, че все пак не сте заплатили за хотелска услуга, макар болницата да предлага отлични условия, доближаващи се до нея.
Този да не влизал, онзи да не влизал, ами в крайна сметка после ще кажете - никаква загриженост, бебето стояло насрано, напикано, няма кой да го смени. Все за 3-5 дни смятам, че не е чак такава драма, ясно е, че и няма 15 ВИП стаи, така че винаги да има за всеки по една, който не желае да дели територия от личното си пространство с непозната жена......
Нелучайно от 1 до 5 звезди се дават на хотели, не на болници........

# 649
Аз лично през живота си доста хотели съм посетила и служебно, и за удоволствие, та мога да направя разлика между болница и хотел. В тази връзка, не мога да кажа, че условията се доближават до хотелски, поне по моите стандарти.
Ясно ми е, че посещенията са необходими, че голяма част от тях са за доброто на пациента, но също така съм видяла и място за подобрение в тази насока и съм го споделила. В крайна сметка сме хора, мислещи същества, а не овце. Feedback is a gift, са казали хората и не са сгрешили.

# 650
Ох, хайде моля ви се, не се вталясвайте толкова. За в България говоря, условията са прилични за цената, която се плаща накрая на престоя. И аз мога да се похваля, че съм обиколила една камара хотели, ама не съм тръгнала по форуми да се фукам. И пак казвам, нито така, нито иначе. Ако не дойде жената, която носи храна - гладни ще сме, ако не дойде акушерката да я питаме нещо - що ги няма, некадърни били (за кърменето съм съгласна).
Вие, ако се определяте от хората, които УЖ ползват мозъка си, за да мислят трезво, то би било редно да осъзнаете в един момент, че идеално няма никъде, че всеки си преядявява различен вид претенции и там сме всички само за едно - да родим безпроблемно здраво и доносено дете!
Защото пак казвам - ако не идват тия жени постоянно за нещо си, после ще има купища оплаквания за нещо. Ама май като гледам има и такива като вас, които ще пуснат и оплакване за постоянното течение, което правят с отварянето на вратите именно тези жени.
Лека вечер.

# 651
  • София
Аз раждах януари. Бяхме две момичета в двойка. Реално с нея родихме заедно Grinning Заради сезона пускаха само таткото или някой друг, но един брой, ако таткото не е наличен, при посещенията. Те бяха и само вечер. Инак не помня да са идвали постоянно от персонала. Идваха за храната, за лекарства, за температура, бебетата. Даже по-скоро ние ги викахме доста често Grinning поне 3-4 пъти за оригването, за придържането при кърмене, за консумативи Grinning Не знам дали е имало нещо, за което не сме ги викали.

# 652
Lady04, никой не се фука за нищо, а пък коментарът за това кой УЖ ползва мозъка си е крайно неподходящ и далече от добрите онлайн обноски. В тази тема споделяме опит, за да помогнем и да знаят бъдещите пациенти какво да очакват. Аз казах с какво съм се сблъскала, какво не ми е харесало и как съм подходила. Много пъти съм писала в темата и то преобладаващо позитивни мнения. Затова не разбирам призивите да не се “втелясваме”. Спирам, за да не спамя темата.

# 653
Аз родих там преди 3 седмици и всичко беше на ниво. Идваха само сутрин по-често - за температура, водят бебето, после неонатолжката идваше и това беше. След това само взимаха бебето на 3 часа за преобуване. За мен това беше ОК, не ми се е сторило в повече. Всички бяха озключително мили и любезни - от санитарката до лекарите. Като цяло съм с много добри впечатления, няма нищо от което да мога да се оплача.

# 654
Момичета, тези които сте били планово, колко време преди датата ви беше консултацията с анестезиолог? И кога се уговорихме за датата с лекаря ?
Попринцип с лекарката говорехме че ще раждам около средата на януари, а на последният преглед ми каза за консултацията да е в началото на другия месец и тогава ще обсъждаме  и дата. Не остава ли много малко време?
При предишното раждане консултацията ми беше поне месец и половина по--рано, но тогава не бях планово.

# 655
  • София
И аз не бях с планово. Консултацията ми беше на 1 число, на 19-то родих. ( в 40 г.с), тоест  по време на консултацията съм била в 9 м вече.

# 656
Консултациите се правят след като навършиш 36та гс.

# 657
  • София
Аз искам да попитам от болницата ли изпращат за тестуване за алергия или сама трябва да отида?  И кога е най-добре да се направи - сега съм в 28 г.с.

# 658
Мен ме изпратиха за тестуване за алергии към упойки след консултацията с анестезиолога (като навърших 36та гс). Той преценява дали има нужда от тестуване или не. Мен ме изпратиха, защото имам алергии към домашен прах, полени и т.н. не са свързани с лекарства,но ми обясниха че добрите практики са при някакви алергии да се прави тестуване за всеки случай.

# 659
Здравейте! Дали някоя от вас има номера на доктор Георги Николов (кардиолог) ,че нещо му го загубих?

Общи условия

Активация на акаунт